Ένα ακόμα παιδί θαύμα που μπορεί μόνο να μας εμπνεύσει με τις δυνατότητές του. Στα τρία του μόλις χρόνια και ο μικρός Teddy Hobbs έγινε το νεότερο μέλος της Mensa στη Βρετανία.

Λατρεύει τα μαθηματικά και έμαθε να διαβάζει σε ηλικία μόλις δύο ετών και τεσσάρων μηνών. Από τα τρία του χρόνια διαβάζει άπταιστα και μετρά σε επτά γλώσσες. Ήταν μόλις τριών ετών και εννέα μηνών όταν κατάφερε να γίνει μέλος της Mensa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρύβεται στην Ελλάδα η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»; Είναι στους top καταζητούμενους του FBI

Το παιδί θαύμα από το Somerset μπορεί να μετρήσει μέχρι το 100 σε μανδαρινικά, ουαλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και φυσικά αγγλικά. Έμαθε να διαβάζει μόνος του και τώρα μπορεί να διαβάζει ακόμη και βιβλία του Harry Potter, όταν του το επιτρέπουν οι γονείς του.

Ήταν στα τέλη του περασμένου έτους που o μικρός Teddy Hobbs έγινε μέλος τη Mensa. Είχε αριστεύσει σε ένα IQ τεστ, κάτι που σόκαρε και τους γονείς του. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο έξυπνος είναι.

«Ευλογία και κατάρα»

Οι γονείς του χαρακτηρίζουν το γεγονός τυχαίο, καθώς δεν είχαν ποτέ στόχο να μπει στη Mensa. «Όταν αποφασίσαμε να κάνει το τεστ, έγινε για να τον βοηθήσει που θα άρχιζε το σχολείο τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η 31χρονη μητέρα του Beth Hobbs.

Αφού το ολοκλήρωσε με επιτυχία, ο σύμβουλος της Mensa τους ενημέρωσε για την επίδοσή του. Έτσι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε και να γίνει μέλος της Mensa.

Αυτό που τον ηρεμεί περισσότερο, είναι ένα παιχνίδι λέξεων. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι είναι πιο ικανός σε ορισμένα πράγματα συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας του.

«Δεν έχουμε ιδέα γιατί είναι τόσο έξυπνος» θα πει αφοπλιστικά η μητέρα του Beth Hobbs. Φοβάται, ωστόσο, πως κάτι που είναι ευλογία μπορεί να είναι παράλληλα και κατάρα.

Σε αντίθεση με όσα μπορεί να αρέσουν σε παιδιά της ηλικίας του, ο μικρός Teddy παίζει με εφαρμογές και μαθαίνει να μετράει μέχρι το 100 σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Οι γονείς του προσπαθούν να τον κρατήσουν «ταπεινό» παρά την ιδιοφυΐα του και να εμποδίσουν να αναπτύξει κάθε είδους σύμπλεγμα ανωτερότητας. Τη στιγμή που οι φίλοι του μπορούν να διαβάσουν ορισμένα γράμματα του αλφαβήτου, ο μικρός Teddy θα μπορούσε να διαβάσει τον Harry Potter.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr