Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Γίνονται βασανιστήρια επιλεκτικά σε βάρος της - Ο Παντσέρι φέρεται να είναι ο ιθύνων νους

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Γίνονται βασανιστήρια επιλεκτικά σε βάρος της – Ο Παντσέρι φέρεται να είναι ο ιθύνων νους

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, ο Παντσέρι είναι ο πλέον αναξιόπιστος άνθρωπος και πως για να σώσει την οικογένειά του θα υπογράψει ό,τι του δώσουν .

«Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται βασανιστήρια στις βελγικές φυλακές», ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ήταν οδυνηρή έκπληξη για μένα όταν είσαι στις Βρυξέλλες, να χάνω την επικοινωνία με την εντολέα μου από την Τετάρτη 11 του μηνός και την επομένη ημέρα να με παίρνει τηλέφωνο το βράδυ και ξαφνικά σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση να μου περιγράφει πράγματα που για μένα είναι πρωτάκουστα, σχεδόν κλέουσα και αιφνιδιάστηκα. Πράγματα τα οποία τα βλέπουμε σε ταινίες, όπως το εξπρές του μεσονυχτίου. Συμπεριφορές που συναντάμε σε χώρες που δεν διακρίνονται για τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

16 ώρες σε ένα κελί

«Επί 16 ώρες ήταν σε ένα κελί της αστυνομίας, με ένα φως που δεν έκλεισε καθόλου και ήταν άυπνη. Υπάρχουν κανόνες του ΟΗΕ που η αυπνία θεωρείται βασανιστήριο. Της πήραν το παλτό, την αφήνουν με μία ζακετούλα και τουρτούριζε από το κρύο. Το κρύο είναι μέθοδος βασανιστηρίων που ξεκινάει από το μεσαίωνα και φθάνει μέχρι σήμερα σε ορισμένες χώρες», πρόσθεσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή τονίζοντας:

«Αυτές οι συμπεριφορές, τα βασανιστήρια, είναι ανεπίτρεπτα. Θα τα καταγγείλω και δεν θα διστάσω να καταγγείλω και τον ανακριτή. Γίνονται επιλεκτικά σε βάρος της κας Καϊλή. Από την πρώτη στιγμή, πέρα από τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν, δεν έχουν στοιχεία να δέσουν τη δωροδοκία και υπάρχει ένα σύστημα στις Βρυξέλλες που θέλουν ομολογίες. Αυτά θυμίζουν στιγμές μεσαίωνα, η Ιερά Εξέταση που με βασανιστήρια σε έκαναν να ομολογήσεις. Θέλουν να την λιώσουν, θέλουν να την κάνουν να ομολογήσει. Επανειλημμένα μου έχει πει κομμάτια να με κάνουν, να παραδεχθώ δωροδοκία από τους Καταριανούς που δεν τους έχω κάνει τίποτα και ούτε είχα σχέση, δεν θα το κάνω. Ας με τελειώσουν, ας με βασανίσουν , δεν θα παραδεχθώ κάτι άλλο. Το στίγμα ότι είμαι μία γυναίκα που με έχουν δωροδοκήσει δεν θέλω να το κληροδοτήσω στην κόρη μου. Δεν θα ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει».

Ιθύνων νους ο Παντσέρι

Αναφερόμενος στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι που καταθέτει αυτή την εβδομάδα, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε: «Ο κ. Παντσέρι φέρεται μέχρι στιγμής να είναι ο ιθύνων νους. Ο κ. Παντσέρι πότε δέχθηκε να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές; Αυτό έχει αξία. Όταν η κόρη του και η γυναίκα του που έχουν συλληφθεί στην Ιταλία, με αίτημα εκδόσεως από το Βέλγιο, αποφασίστηκε να εκδοθούν στο Βέλγιο. Ο Παντσέρι βλέπει ότι η οικογένειά του, σιδεροδέσμια, πηγαίνει στο Βέλγιο και κάνει έναν συμβιβασμό. Τα στοιχεία σε βάρος του είναι συντριπτικά. Ο Παντσέρι μιλούσε σε ποιους έδινε λεφτά. Αναφέρονταν σε όλα τα ονόματα πλην της Εύας Καϊλή. Ο Παντσέρι είναι ο πλέον αναξιόπιστος άνθρωπος. Ο Παντσέρι για να σώσει την κόρη του και τη γυναίκα του, θα υπογράψει ό,τι του δώσουν. Θα καταγγείλει όχι μόνο την Εύα Καϊλή και όλο τον κόσμο. Αν τον πιέσουν για να δημιουργήσουν πολιτικά θέματα και να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο, θα υπογράψει».

Ερωτηθείς αν η Εύα Καϊλή θα κρατήσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «αν με ρωτήσει θα της πω να την κρατήσει και θα δώσουμε τον αγώνα στο Δικαστήριο γιατί με τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα δεν στοιχειοθετείται το βασικό αδίκημα, της δωροδοκίας και όλα τα υπόλοιπα είναι έωλα».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024