Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστιο πρόβλημα στην οδοντιατρική από την έλλειψη φαρμάκων

Τεράστιο πρόβλημα στην οδοντιατρική από την έλλειψη φαρμάκων

Απαραίτητη η χορήγηση φαρμάκων σε αρκετά οδοντιατρικά περιστατικά

Η έλλειψη των φαρμάκων έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα και σε άλλες ειδικότητες. Ένας κλάδος που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα είναι  ο οδοντιατρικός.

Το μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών ενός οδοντιατρείου είναι τα επείγοντα δηλαδή ασθενής που έχουν οδοντικό πόνο και ασθενείς με οδοντικό απόστημα.

Επίσης στα ιατρεία έρχονται ασθενείς που θα υποβληθούν σε εξαγωγές δοντιών, χειρουργεία, εμφυτεύματα, περιοδοντικές επεμβάσεις. Ασθενείς με συστηματικές ασθένειες που χρειάζονται χημειοπροφύλαξη, ατυχήματα.

Είναι απαραίτητη λοιπόν η χορήγηση σε αρκετές περιπτώσεις αντιβιοτικών και αντιφλεγμονωδών-αναλγητικών φαρμάκων. Στις περιπτώσεις δε που χρειάζεται η χορήγηση αντιβιοτικού είναι συγκεκριμένες οι κατηγορίες φαρμάκων που μπορούν να καλύψουν το οδοντικό πρόβλημα.

Και δυστυχώς  σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει και άλλος τρόπος για να θεραπεύσεις τον ασθενή πέραν  της χορήγησης του κατάλληλου φαρμάκου σε πρώτη φάση όπως σε ένα μεγάλο απόστημα  και σε δεύτερη φάση θα γίνει  η διάνοιξη και ενδοδοντική  θεραπεία του δοντιού.

Πρωτοφανής η έλλειψη παιδικών σκευασμάτων

Δυστυχώς χειρότερη είναι η κατάσταση όταν οι ασθενείς είναι παιδιά αν συνυπολογίσουμε και τον παράγοντα των ατυχημάτων και τραυματισμό των δοντιών που βλέπουμε στις μικρές ηλικίες. Στις περιπτώσεις αυτές εκτός από τις πρώτες βοήθειες και οδηγίες στους γονείς θα χρειαστεί η χορήγηση αναλγητικού για τον πόνο και ίσως αντιβιοτικού σε μεγάλο τραύμα ή οίδημα. Και βέβαια σε μορφή που να μπορεί να το πάρει το παιδί ,δηλαδή σιρόπι.

Τα  παιδικά σιρόπια είτε αναλγητικά είτε αντιβιοτικά είναι δυσεύρετα.  Και αν υπάρχουν  1-2 μπουκάλια σε κάθε φαρμακείο εξαφανίζονται αμέσως λόγω των πολλών και διαφορετικών ιώσεων της εποχής  και της ανάγκης φαρμάκων.

Τη συγκεκριμένη λοιπόν χρονική στιγμή αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα δόντια του καλό θα ήταν να απευθυνθεί στον οδοντίατρο του και να το λύσει με τα μέσα που διαθέτει το οδοντιατρείο ,προλαμβάνοντας την δημιουργία επιπλοκών συνέπεια καθυστέρησης ή αμελείας τουΤ.

Η Ευαγγελία Βέρρη είναι Οδοντίατρος

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024