Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φέτος θα κρατήσω το laptop μου καθαρό!

Φέτος θα κρατήσω το laptop μου καθαρό!

Βάλτε την καθαριότητα του laptop σας στα New Year’s Resolutions σας και παράτεινε τη διάρκεια ζωής του.

Η οργάνωση μας βοηθά σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Όπως λειτουργείτε καλύτερα όταν το γραφείο σας είναι μαζεμένο και χωρίς άδεια φλιτζάνια καφέ να πιάνουν χώρο, το ίδιο συμβαίνει και με το laptop σας. Όταν το laptop σας δεν είναι οργανωμένο ή καθαρό, μπορεί να προκαλεί περιττό άγχος και σύγχυση στην καθημερινότητά σας.

Ειδικά τώρα που έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις και θα το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μάθετε πώς να το διατηρείτε καθαρό.

Το να μάθετε πώς να καθαρίζετε το laptop σας πρόκειται για μια σημαντική λεπτή δεξιότητα, καθώς χειρίζεστε ευαίσθητο υλικό, που αν δεν προσέξετε μπορεί να σπάσει ή να προκαλέσετε φθορές. 

Πώς θα κρατήσετε το laptop σας καθαρό

Για να καθαρίσετε σωστά το εξωτερικό της συσκευής σας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα καθαρισμού κατάλληλα για ευαίσθητο υλικό. 

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι ασφαλές, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Για καθαρή οθόνη

Μια βρώμικη οθόνη υπολογιστή μπορεί να σας αποσπά την προσοχή όταν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία, να παίξετε ένα παιχνίδι ή να στείλετε email. Κατά τον καθαρισμό της, αποφύγετε να ψεκάζετε υγρό καθαριστικό απευθείας στο laptop.

Για να καθαρίσετε την οθόνη του λάπτοπ σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά, πάρτε μια πετσέτα μικροϊνών και ένα προϊόν καθαρισμού που να είναι ασφαλές για υπολογιστή.

Προετοιμάστε το πανί μικροϊνών σας με κατάλληλο διάλυμα καθαρισμού. Θυμηθείτε να αποφύγετε την εφαρμογή του διαλύματος καθαρισμού απευθείας στην οθόνη σας.

Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού προϊόντος πάνω στο πανί.

Ξεκινώντας από το κέντρο της οθόνης σας, σκουπίστε απαλά την οθόνη με κυκλικές κινήσεις.

Συνεχίστε να σκουπίζετε την οθόνη έως ότου καθαριστεί ολόκληρη η επιφάνεια από υπολειμματική βρωμιά ή σκόνη.

Για καθαρό πληκτρολόγιο

Χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιό σας καθημερινά, επομένως μπορεί εύκολα να συσσωρεύσει σκόνη, ρύπους, έλαια, μικρόβια, τρίχες κατοικιδίων, ακόμα και νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας. 

Για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Απενεργοποιήστε το laptop σας και αποσυνδέστε το από όλες τις πηγές ρεύματος.

Γυρίστε το λάπτοπ σας ανάποδα και χτυπήστε το μαλακά για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη ή άλλα υπολείμματα. Μπορεί να θέλετε να βάλετε μια χαρτοπετσέτα από κάτω για να πιάσετε οτιδήποτε πέφτει για να διευκολύνετε τον ταχύτερο καθαρισμό.

Σκουπίστε τα πλήκτρα με ένα ελαφρώς υγρό πανί μικροϊνών. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υγρό γιατί δεν θέλετε να στάζει υγρό στα εσωτερικά του υπολογιστή σας.

Περάστε το πληκτρολόγιο με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια.

Για να διατηρήσετε το λάπτοπ σας καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια, ακολουθήστε ένα συνεπές πρόγραμμα συντήρησης και καθαρισμού κάθε τρεις έως έξι μήνες.

Εάν παρατηρήσετε πολλή σκόνη μετά τον καθαρισμό, μπορεί να θέλετε να αυξήσετε τη συχνότητα για να μειώσετε τη συσσώρευση σκόνης και υπολειμμάτων.

Πώς θα γίνει πιο λειτουργικό

Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του, θα είστε έτοιμοι να κάνετε το laptop σας ακόμα πιο λειτουργικό και αποδοτικό για να ολοκληρώνετε κάθε project στο μισό χρόνο.

Για να τα καταφέρετε ,θα χρειαστείτε πολύτιμα περιφερειακά αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν το work ή game station για να απολαύσετε το laptop σας στο έπακρο.

Δουλέψτε, παίξτε ή δείτε την αγαπημένη σας σειρά με άνεση, τοποθετώντας το λάπτοπ σας σε μια βάση, η οποία θα ωφελήσει και το ίδιο, αφού θα του προσφέρετε καλύτερη “αναπνοή”, αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες.

Απαραίτητα είναι το ποντίκι για γρήγορα κλικ, ένα hub που θα σας χαρίσει πολλαπλές θύρες, το headset για καλύτερη ποιότητα ήχου και η κάμερα, πολύτιμο εργαλείο σε επαγγελματικές ή προσωπικές βιντεοκλήσεις με τους αγαπημένους σας.

Θα βρείτε αυτά και άλλα πολλά στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε laptops και περιφερειακά αξεσουάρ, τα οποία θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην εγγυημένη και έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας, SHOPFLIX ME TH MIA.

Τώρα επωφελείστε από τις δυνατές χειμερινές εκπτώσεις του SHOPFLIX.GR και οι αγορές σας γίνονται πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε με έως 60 άτοκες δόσεις.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024