Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούρσουλα Άντρες: 240.000 δολάρια για το μπικίνι από την πρώτη κλασική ταινία James Bond

Ούρσουλα Άντρες: 240.000 δολάρια για το μπικίνι από την πρώτη κλασική ταινία James Bond

Για λίγο δεν κατέληξε το θρυλικό μαγιό της Ούρσουλα Άντρες σε γερμανικό μουσείο.

Έναντι 240.000 δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία το θρυλικό μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες, του πρώτου κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ. Το διάσημο μπικίνι φορούσε η Ούρσουλα Άντρες στην πρώτη κλασική ταινία James Bond «007 hunts Dr. NO»

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, το μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες διεκδίκησαν δύο ενδιαφερόμενοι. Ένας ήταν το BikiniArtMuseum που βρίσκεται στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Παραμονές Χριστουγέννων του 1980 καταστρέφονται δύο από τα ιστορικότερα αθηναϊκά κτίρια

Αποκτήθηκε τελικά από άγνωστου ταυτότητας διεκδικητή, ο οποίος προσέφερε 10.000 δολάρια παραπάνω.

«Είχαμε ως ανώτατο όριο τα 230.000 δολάρια» δήλωσε την Κυριακή ο Severin Schuler, εκπρόσωπος του BikiniArtMuseum. Έδωσαν μάχη για να να αποκτήσουν το θρυλικό μπικίνι και βρέθηκαν πολύ κοντά.

«Γνωρίζουμε την αξία του μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες», τόνισε ο Severin Schuler.

Ήταν πρόσφατα που αγόρασαν για το Μουσείο ένα κουστούμι και εσώρουχα της Amy Winehouse, ενώ διέθεσαν και 4.000 δολάρια για ένα μαγιό που φορούσε η ηθοποιός Λιζ Τέιλορ το 1957.

Στο μουσείο εκτίθενται και δύο μπικίνι που έχουν φορεθεί από τη Μέριλιν Μονρόε και την Brigitte Bardot. Στη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Heritage Auctions, τέθηκαν προς πώληση περισσότερα από 400 σπάνια αντικείμενα που συνδέονται με το Χόλιγουντ.

Το story του θρυλικού μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες

Ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ούρσουλα Άντρες με το μαγιό στην πρώτη κλασική ταινία James Bond που μετέτρεψε τη νεαρή ηθοποιό σε παγκόσμια σταρ.

Σε μια ονειρική παραλία, μια μαγευτική φωνή βγάζει τον «James Bond» Sean Connery από τα όνειρά του. Αυτή η μαγευτική φωνή ήταν της Ούρσουλα Άντρες. Μια άγνωστη τότε ηθοποιός που κατάφερε να γίνει γνωστή χάρη σε μια αξέχαστη σκηνή και ένα θρυλικό μπικίνι.

Βγαίνοντας από το νερό ως άλλη Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, η Ούρσουλα Άντρες φτάνει στην ακτή με ένα μπικίνι που έγινε θρυλικό. Για το συγκεκριμένο μπικίνι, η Ούρσουλα Άντρες είχε συνεργαστεί στενά με τη σχεδιάστρια Tessa Prendergast.

Ήταν η λεπτομέρεια της ζώνης και της θήκης στο πλάι για να κρατάει το στιλέτο της που έδωσε την εικόνα της μοιραίας γυναίκας στην Ούρσουλα Άντρες που ενσάρκωνε την Honey Ryder.

Μιλώντας χρόνια μετά για τον αντίκτυπο της σκηνής, η Ούρσουλα Άντρες παραδέχτηκε ότι η θρυλική ταινία James Bond της άνοιξε πολλές πόρτες στην καριέρα της. Δεν κατάλαβε όμως ποτέ τη φρενίτιδα που προκάλεσε η συγκεκριμένη σκηνή στην ταινία.

Για να κατανοήσουμε όμως και τη σημασία πρέπει να αναλογιστούμε πως στη Γαλλία το μπικίνι είχε ήδη καθιερωθεί στις παραλίες λόγω της Brigitte Bardot και της Dalida. Η πρώτη ταινία James Bond προκάλεσε μεγάλο αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η ταινία που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, στην αυγή της σεξουαλικής επανάστασης, εμφανίζει το μπικίνι ως κάλεσμα για την ανακάλυψη του γυναικείου σώματος.

Από εκείνη τη σκηνή, σύμφωνα με τη Vogue, το μπικίνι εξαπλώθηκε στις παραλίες όλου του κόσμου. Μάλιστα το 2001, το διάσημο μπικίνι είχε πωληθεί έναντι 150.000 δολαρίων σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Christie’s.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024