Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Διακογιάννης: Η μέρα που αποκάλυψε σε συναδέλφους του πως η Ρίκα Βαγιάνη είχε καρκίνο

Γιάννης Διακογιάννης: Η μέρα που αποκάλυψε σε συναδέλφους του πως η Ρίκα Βαγιάνη είχε καρκίνο

«Να σας πω και κάτι που θα σας στενοχωρήσει...»

Στο θρήνο βυθίστηκε η ελληνική δημοσιογραφία μετά τον θάνατο του πατριάρχη της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννη Διακογιάννη. Ο θρυλικός έλληνας δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών κάνοντας φτωχότερο το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της δημοσιογραφίας στην Ελλάδας, με εμβληματική προσφορά σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ διαμόρφωσε το χώρο και δίδαξε τα μυστικά του σε χιλιάδες συναδέλφους του.

Ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε νυμφευμένος με τη Βαρβάρα Δράκου, υιοθετώντας την κόρη της (από το γάμο με το δημοσιογράφο Οδυσσέα Ζούλα), την αείμνηστη Ρίκα Βαγιάνη. Κατά δήλωσή της, το επώνυμο προήλθε από τα ονόματα της μητέρας της και του Γιάννη Διακογιάννη, με τον οποίο είχε άριστη σχέση.

Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου 2018 από καρκίνο. Είναι γνωστό πως η Ρίκα Βαγιάνη λάτρευε τον πατριό της, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος την μεγάλωσε σαν κόρη του. Η Ρίκα μιλούσε δημόσια για εκείνον με τα καλύτερα λόγια και έδειχνε πόσο πολύ τον αγαπούσε με την πρώτη ευκαιρία.

Η μέρα που αποκάλυψε σε συναδέλφους του πως η Βαγιάνη είχε καρκίνο

Ο Γιάννης Διακογιάννης τον Οκτώβριο του 2017 είχε βρεθεί στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του για την απεργία που γινόταν εκείνες τις ημέρες.

Ο ίδιος τότε είχε αποκαλύψει ότι η Ρίκα, η πολυαγαπημένη κόρη του, έχει καρκίνο. Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook η δημοσιογράφος και φίλη της Ρίκας Βαγιάνη, Αφροδίτη Υψηλάντη.

«»Να σας πω και κάτι που θα σας στενοχωρήσει: Η Ρίκα έχει καρκίνο…». Αυτό μας εκμυστηρεύτηκε ο πατριός της Ρίκας μας, Γιάννης Διακογιάννης όταν πέρασε από την ΕΣΗΕΑ, για να μας συμπαρασταθεί στην απεργία πείνας.

Σοκαριστήκαμε, αλλά του δώσαμε κουράγιο. Πού να φανταστούμε ότι η Μαρίκα Ζούλα, το Ρικάκι, θα έφευγε τόσο αθόρυβα και παράλληλα με τόσο πάταγο!» είχε γράψει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η δημοσιογράφος τον Αύγουστο του 2018, όταν η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή.

Δείτε την ανάρτησή της…

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024