Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή τροφής γάτας: Πως να κάνετε τη μετάβαση ομαλά

Αλλαγή τροφής γάτας: Πως να κάνετε τη μετάβαση ομαλά

Κάθε γάτα πρέπει να αλλάξει την τροφή που καταναλώνει αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής της. Αυτές οι αλλαγές στη διατροφή μιας γάτας μπορεί να προκύψουν για διάφορους λόγους.

Είτε η γάτα σας περνάει στο επόμενο στάδιο ζωής της, είτε έχει γίνει στείρωση, είτε θέλετε να τη βοηθήσετε να χάσει βάρος, η μετάβαση στη νέα της διατροφή πρέπει να γίνεται με ομαλό τρόπο ώστε η γάτα σας να αναπτύξει κατάλληλες διατροφικές συνήθειες.

Πότε πρέπει να αλλάξετε την τροφή της γάτας σας

Η τροφή της γάτας σας πρέπει να αλλάζει σε κάθε στάδιο της της ζωής της, αφού μαζί με την ανάπτυξη έρχονται και αλλαγές στις ανάγκες του οργανισμού της. Μετά τον απογαλακτισμό του, στις πρώτες περίπου 12 εβδομάδες της ζωής του, θα πρέπει να κάνει τη μετάβαση σε ειδική τροφή για γατάκια. Στον ένα χρόνο ζωής περίπου το γατάκι ενηλικιώνεται και θα πρέπει να καταναλώνει τροφή για ενήλικες γάτες. Άλλοι παράγοντες που ίσως κάνουν απαραίτητη την αλλαγή τροφής μίας γάτας, είναι η στείρωση ή κάποια πάθηση που ίσως εμφανιστεί στη διάρκεια της ζωής της.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε για ομαλή μετάβαση τροφής

Οι γάτες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές με την τροφή τους, συνεπώς οι περισσότερες είναι πιθανό να τρώνε επιλεκτικά ή να αποφεύγουν τη νέα τους τροφή. Είναι επίσης πιθανό να παρουσιάσουν στομαχικές διαταραχές ή να δυσκολευτούν στην χώνεψη της νέας τους τροφής.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά τα φαινόμενα είναι σημαντικό να γίνει ομαλή μετάβαση στη νέα τροφή. Η μεταβατική περίοδος θα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα και για να γίνει σωστά η διαδικασία θα πρέπει η νέα τροφή να δίνεται στη γάτα σας μαζί με την παλιά, αλλάζοντας κάθε φορά το ποσοστό της νέας τροφής. Δηλαδή αρχικά θα πρέπει να δίνεται 75% της παλιάς τροφής μαζί με 25% από την καινούργια και να μειώνετε το ποσοστό της παλιάς τροφής, αυξάνοντας παράλληλα τη νέα σταδιακά.

Θυμηθείτε να προτιμήσετε την κατάλληλη τροφή σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο και να παρακολουθείτε τη γάτα σας για τυχόν συμπτώματα.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024