Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κιβωτός του Νώε»: Το μυστικό σχέδιο του Πούτιν να φύγει στην Νότια Αμερική αν χάσει τον πόλεμο

«Κιβωτός του Νώε»: Το μυστικό σχέδιο του Πούτιν να φύγει στην Νότια Αμερική αν χάσει τον πόλεμο

Το περιβάλλον του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χαθεί ο πόλεμος και μαζί η εξουσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σχέδιο να αυτοεξοριστεί στην Νότια Αμερική σε περίπτωση που χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Αμπάς Γκαλιάμοφ, πρώην πολιτικός σύμβουλος που έγραφε τις ομιλίες του Ρώσου προέδρου.

Το Κρεμλίνο άρχισε να επεξεργάζεται την άνοιξη ένα εφεδρικό σχέδιο, το οποίο ονόμασε ανεπίσημα «Κιβωτό του Νώε», γνωστοποίησε ο Γκαλιάμοφ με ανάρτησή του στο Telegram.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η επιστροφή του «Εμπόρου του Θανάτου» στη Ρωσία είναι τόσο σημαντική για τον Πούτιν

Ο Γκαλιάμοφ επικαλέστηκε άτομα από το στενό περιβάλλον του Πούτιν τα οποία δεν κατονόμασε. Αναφερόμενος στο φερόμενο μυστικό σχέδιο του Ρώσου προέδρου, ο πρώην σύμβουλος έκανε λόγο για «ακραίο σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Όπως υπενθυμίζει το Business Insider, ο Γκαλιάμοφ έχει να εργαστεί για τον Πούτιν από το 2010 και ζει εξόριστος μακριά από τη Ρωσία.

Εξεύρεση νέων εδαφών

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει την «εξεύρεση νέων εδαφών όπου μπορεί να μεταβεί αν η πατρίδα γίνει εντελώς άβολη».

«Το περιβάλλον του ηγέτη δεν αποκλείει ότι θα χάσει τον πόλεμο, θα χάσει την εξουσία και θα πρέπει επειγόντως να εγκαταλείψει τη χώρα» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο πρώην σύμβουλος υποστήριξε ότι ο Πούτιν αρχικά εξέτασε ένα σχέδιο εκκένωσης στην Κίνα, ωστόσο στη συνέχεια απέρριψε την ιδέα με το σκεπτικό ότι οι πιθανότητες «συνεργασίας» από τους Κινέζους θα ήταν μάλλον ισχνές.

«Οι Κινέζοι είναι πολύ αμήχανοι και υποτιμητικοί απέναντι στους άλλους, ειδικά στους χαμένους. Η ελπίδα, όπως είναι πλέον σαφές, δεν τους αρκεί» έγραψε.

Πλέον η Αργεντινή και η Βενεζουέλα συνιστούν τις δύο κορυφαίες επιλογές για τον Πούτιν σύμφωνα με τον Γκαλιάμοφ, ο οποίο πρόσθεσε πως ο Ρώσος ολιγάρχης Ιγκόρ Σέτσιν έχει καλή σχέση με τον Νικολάς Μαδούρο, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Σέτσιν, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Πούτιν, έχει τεθεί επικεφαλής του σχεδίου εκκένωσης, δήλωσε ο Γκαλιάμοφ.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι αναλυτές δεν προβλέπουν ότι ο Πούτιν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία, παρά τις μεγάλες υποχωρήσεις που υφίσταται η Ρωσία στο πεδίο.

Πρώην διπλωμάτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Δύσης δήλωσαν τον Οκτώβριο στο Reuters ότι ο Πούτιν κρατά ακόμα σθεναρά την εξουσία, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν τον Μάιο στο CNN ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική εκδίωξης του Ρώσου προέδρου.

Ο Γκαλιάμοφ εργάστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα σύνταξης ομιλιών του Πούτιν από το 2000 ως το 2001 κι έπειτα από το 2008 ως το 2010. Από το 2018 ζει εξόριστος στο Ισραήλ. Σχολιάζει τακτικά την κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια του Γκαλιάμοφ έρχονται εν μέσω διαρκών αναφορών πως οι δυνάμεις της Μόσχας συνεχίζουν να υφίστανται ήττες στο πεδίο της μάχης και να χάνουν εδάφη από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τετάρτη, ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι ο πόλεμος μπορεί να είναι μακρύς και προειδοποίησε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024