Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Όταν αποθέωνε το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ

Εύα Καϊλή: Όταν αποθέωνε το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ

Η Εύα Καϊλή υπερασπιζόταν το Κατάρ, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο

Ραγδαίες εξελίξεις υπήρξαν σήμερα σχετικά με το σκάνδαλο της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Εύα Καϊλή να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Το Κατάρ κατηγορείται ότι χρημάτιζε αξιωματούχους, με την είδηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η σύλληψη της Εύας Καϊλή προκάλεσε έκπληξη, αλλά ίσως δεν θα έπρεπε. Η ευρωβουλευτής είχε προκαλέσει σάλο με τις πρόσφατες δηλώσεις της για το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ. Μάλιστα, απέναντι σε αυτές είχε ταχθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ξεκαθάρισε ότι η κ. Καϊλή ήταν εκτός γραμμής του κόμματος.

Τι έλεγε η Εύα Καϊλή

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

«Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», τόνιζε, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. Δεν είχε πει, ωστόσο, κουβέντα για τους εκατοντάδες θανάτους εργατών που έχει καταγγείλει ο ILO.

«Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο» είχε πει για τους Καταριανούς η Εύα Καϊλή. «Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», είχε προσθέσει.

Μάλιστα, η ευρωβουλευτής είχε αναφερθεί και στους χιλιάδες θανάτους προσφύγων και μεταναστών «διότι έχουν αποτύχει οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης στην Ευρώπη» για να συμπληρώσει: «Μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας. Αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για επιπλήξεις με στόχο την φτηνή προσοχή των Μέσων Ενημέρωσης. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας. Τους σεβόμαστε και χωρίς το φυσικό αέριο».

«Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον», είχε υποστηρίξει η Εύα Καϊλή.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024