Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
8 βιβλία που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο τα Χριστούγεννα

8 βιβλία που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο τα Χριστούγεννα

Είτε πρόκειται για αστυνομικά, είτε λογοτεχνικά, μυθιστορήματα, είτε παιδικά η λίστα με τα βιβλία είναι ατελείωτη.

Ενα προσεγμένο βιβλίο είναι ένα διαχρονικό δώρο, πηγή γνώσης, σύντροφος στον ελεύθερο χρόνο και οδηγός για ταξίδια του μυαλού.

Καθώς πλησιάζουν μάλιστα οι γιορτές των Χριστουγέννων το βιβλίο είναι ένα δώρο που σίγουρα προκαλεί σκέψεις.

Αλλωστε τα βιβλία έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την οπτική μας, τη στάση μας και τη ζωή μας – και όλα αυτά μέσα σε ένα πακέτο σελίδων.

Τα βιβλία μας βοηθούν να καταλάβουμε πού έχουμε βρεθεί και πού μπορεί να πάμε. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορούν να αποτελέσουν τόσο εξαιρετικά δώρα. Ειδικά σήμερα – σε έναν ολοένα και πιο ψηφιακό κόσμο – τα βιβλία προσφέρουν μια μοναδικά αναλογική σοφία και ηρεμία, επιβάλλοντας την υπομονή και την προσοχή του αναγνώστη.

Για τους λάτρεις του βιβλίου που κυνηγούν το επόμενο αγαπημένο τους ανάγνωσμα ή για τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να διαβάσουν περισσότερο, ψάξαμε και βρήκαμε αξιομνημόνευτα αναγνώσματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετικά δώρα για μικρούς και μεγάλους για τις γιορτές.

Είτε πρόκειται για αστυνομικά, είτε λογοτεχνικά, μυθιστορήματα, είτε παιδικά η λίστα με τα βιβλία είναι ατελείωτη.

Μερικά όμως βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης βιβλιοφάγων και μη και άλλα έσπασαν τα κοντέρ των πωλήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο Ανήφορος του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Ανήφορος, το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένα κλασικό έργο που θέτει ερωτήματα που διαρκώς κατατρέχουν τον άνθρωπο, δεν αποτελεί απλώς μια πολύ μεγάλη λογοτεχνική στιγμή για τη χώρα μας αλλά και ένα πολιτιστικό γεγονός.

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Harper Lee

Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αξιολογότερα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Πούλιτζερ, μεταφράστηκε σε πάνω από σαράντα γλώσσες και μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο.

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και το Maesto του κατάφεραν να φέρουν ξανά στην επικαιρότητα τη Μεγάλη Χίμαιρα.

Πρόκειται για ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με ένα γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται και ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό του σπίτι της Επισκοπής.

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες της Delia Owens

Μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πώς τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ’ τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.

Μια Γυναίκα της Annie Ernaux

Η Annie Ernaux προσπαθεί να ανακαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα και τη ζωή της μητέρας της, που πέθανε εξασθενημένη από μια αρρώστια που κατέστρεψε τη μνήμη της και της στέρησε τη σωματική και πνευματική της ακεραιότητα.

Τελειώνει με Εμάς της Coleen Hoover

Το Τελειώνει με εμάς πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο και πάντα επίκαιρο θέμα, με ρομαντική τρυφερότητα και συναισθηματική ευφυΐα. Οι σχέσεις όχι μόνο παρουσιάζονται με ενσυναίσθηση, αλλά και με ειλικρίνεια, και όσα εξηγεί η Hoover στο σημείωμά της δείχνει πόσο έχει η ίδια επενδύσει προσωπικά στο θέμα. Το βιβλίο είναι γεμάτο με δραματικές ανατροπές και οδυνηρές αλήθειες και δείχνει εύγλωττα την ισοπέδωση που φέρνει μια κακοποίηση καθώς και την ασύλληπτη δύναμη ψυχής όσων επιβιώνουν.

Τελειώνει με Εμάς

Τα βιβλία του Ιακώβ της Olga Tokarczuk

Πληθωρικό, πλημμυρισμένο από την ανθρώπινη παρουσία όπως ένας πίνακας του Μπρέγκελ. Σε αυτό το διορατικό μυθιστόρημα η συγγραφέας παλεύει με τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά ερωτήματα: τον σκοπό της ζωής επί γης, τη φύση της θρησκείας, την πιθανότητα της λύτρωσης, την τρομερή ιστορία του εβραϊσμού της Ανατολικής Ευρώπης. Ένα βιβλίο που αποτελεί σημείο αναφοράς

Η Σφραγίδα της Λένας Μαντά

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται από την οδό Ισαύρων, που κρύβει τόση βία, κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα…

Η Σφραγίδα

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024