Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Απεργιακή παράλυση – Δραματική έκκληση της κυβέρνησης για τις μετακινήσεις

Βρετανία: Απεργιακή παράλυση – Δραματική έκκληση της κυβέρνησης για τις μετακινήσεις

Η βρετανική κυβέρνηση ζητά τους πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδια για ταξίδια την περίοδο των γιορτών

Σημαντικά προβλήματα περιμένουν τους επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς ή από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο των εορτών, καθώς μία σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να επηρεάσει τις μετακινήσεις. Μάλιστα, η βρετανική κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους.

Όπως τονίζεται, το προσωπικό των αεροδρομίων που εργάζεται για τη Συνοριοφυλακή, πρόκειται να απέχει από τα καθήκοντά του από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου και ξανά από τις 28 Δεκεμβρίου έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αυτή η απεργία θα επηρεάσει τις υπηρεσίες στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το Χίθροου του Λονδίνου, καθώς και τα αεροδρόμια σε Γκάτγουικ, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ και Γλασκώβη. Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στρατιώτες για να βοηθήσουν στον έλεγχο των διαβατηρίων και στη στελέχωση των υπηρεσιών που απαιτοούνται, καθώς 2.000 έως 3.000 εργαζόμενοι σχεδιάζουν να απεργήσουν.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Suella Braverman, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «αναμφισβήτητα, σοβαρή αναστάτωση» και πρόσθεσε ότι όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει «να σκεφτούν προσεκτικά τα σχέδιά τους γιατί μπορεί να επηρεαστούν σημαντικά».

Στα επηρεαζόμενα αεροδρόμια είναι προγραμματισμένες 10.072 αφίξεις πτήσεων, άνω των 2 εκατομμυρίων θέσεων, μεταξύ 23 και 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Cirium, ενώ ένα εκατομμύριο επιβάτες αφορούν μόνο το Χίθροου.

Τέλος στις κινητοποιήσεις αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών, Mark Serwotka, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βάλει τέλος στις απεργίες ικανοποιώντας τα αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν αύξηση μισθών, ασφάλεια εργασίας και καμία περικοπή θέσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ορισμένα μέλη της Ενωσης χρησιμοποιούσαν τράπεζες τροφίμων λόγω των χαμηλών αμοιβών.

Εν τω μεταξύ, το RMT, το συνδικάτο εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, επιβεβαίωσε ότι απεργίες θα πραγματοποιηθούν: 13 έως 14 Δεκεμβρίου, 16 έως 17 Δεκεμβρίου και από τις 6 μ.μ. την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καθώς και κάποιες μέρες του Ιανουαρίου.

Οι επικεφαλής των σιδηροδρόμων έχουν πει ότι οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν μόνο εάν είναι απαραίτητο και να ελέγχουν το δίκτυο του σιδηροδρομικού φορέα για την κατάσταση του συγκεκριμένου ταξιδιού που επιθυμούν.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες παμπ και εστιατορίων είπαν ότι φοβούνται μια μείωση της κίνησης κατά τη διάρκεια της περιόδου που είναι συνήθως η πιο πολυσύχναστη του χρόνου ως αποτέλεσμα των απεργιών.

Σημειώνεται πως το συνδικάτο ζητά αύξηση των αποδοχών σύμφωνα με τον πληθωρισμό, εγγύηση για μη υποχρεωτικές απολύσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2024 και αλλαγές στις συνθήκες εργασίας, οι οποίες -όπως τονίζεται- κάνουν τα ταξίδια με τρένο λιγότερο ασφαλή.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024