Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Ανόητα σενάρια φόβου τα μπλακάουτ στη Γαλλία

Μακρόν: Ανόητα σενάρια φόβου τα μπλακάουτ στη Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε ανόητα σενάρια φόβου τα μπλακάουτ στη Γαλλία το 2023.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα σενάρια που είχαν διαδοθεί ότι η χώρα πρόκειται να προχωρήσει σε συνεχή τμηματικά και ολιγόωρα μπλακάουτ από τον Ιανουάριο του 2023.

Μιλώντας από τα Τίρανα, ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στους πολίτες της Γαλλίας και χαρακτήρισε τα μπλακάουτ ως ανόητα σενάρια φόβου ενώ διαβεβαίωσε ότι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα πράξουν ό,τι χρειάζεται για να μην υπάρξουν διαταραχές στην ροή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τα νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στην Γαλλία: Έρχονται μπλακ άουτ το 2023

«Δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής ρεύματος»

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι φυσικό μία κυβέρνηση να προετοιμάζεται ακόμη και για τα πλέον ακραία ενδεχόμενα που βεβαίως δεν είναι πιθανό να συμβούν. Ωστόσο, ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν θα απαιτηθούν διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος «αν όλοι εφαρμόσουμε το σχέδιο περιορισμού κατά 10% της περσινής μας κατανάλωσης».

Τα σενάρια για ενδεχόμενα τμηματικά μπλακάουτ σε όλη τη Γαλλία από το 2023 έχουν σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χώρας. Κυβερνητικά κλιμάκια δηλώνουν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από την αυτοσυγκράτηση των πολιτών και το πόσο «σκληρός» θα είναι ο χειμώνας που έρχεται.

Η συζήτηση έχει ανοίξει, καθώς παρατηρείται πρόβλημα στο ότι από τους 56 αντιδραστήρες που υπάρχουν στη Γαλλία για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προς το παρόν οι 20 βρίσκονται σε φάση συντήρησης και δεν αναμένεται να ενεργοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου πάνω από έξι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024