Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το βενζινάδικο - Αστυνομικοί ήταν εντός του καταστήματος

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από το βενζινάδικο – Αστυνομικοί ήταν εντός του καταστήματος

Ερωτήματα προκύπτουν από νέο βίντεο ντοκουμέντο για την υπόθεση του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ένα νέο βίντεο για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά που δέχτηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται το αυτοκίνητο του 16χρονου στο βενζινάδικο την ώρα που βάζει βενζίνη και όταν αυτός φεύγει χωρίς να πληρώσει, ο υπάλληλος του καταστήματος ενημερώνει τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που κάνει λόγο για αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Από το βίντεο φαίνεται εντός του βενζινάδικου να είναι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι μόλις ενημερώνονται από τον υπάλληλο για το ότι ο πελάτης έφυγε χωρίς να πληρώσει, σηκώνονται από τις θέσεις τους, φορούν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν από το κατάστημα.

Το ράδιο Θεσσαλονίκη φέρνει στο φως τα βίντεο από τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του βενζινάδικου.

Στο πρώτο καρέ διακρίνεται ο 16χρονος οδηγός του ΙΧ να φεύγει από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. Στο δεύτερο ο υπάλληλος του πρατηρίου μιλάει με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στο βενζινάδικο και στη συνέχεια εκείνοι βγαίνουν για να τον καταδιώξουν.

Το νέο βίντεο προκαλεί ερωτήματα καθώς στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί βρισκόταν εντός του καταστήματος. Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο υπάλληλος ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου».

Αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν στο in μετά τη δημοσίευση των βίντεο, ότι όντως οι αστυνομικοί βρισκόταν εντός του βενζινάδικου χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν εάν ανάμεσά τους ήταν και αυτός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά.

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου σε δηλώσεις του στο ράδιο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν απείλησε, ούτε μίλησε άσχημα στον υπάλληλο, ο οποίος κράτησε την πινακίδα και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024