Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η BMW εισάγει την εικονική πραγματικότητα στις αγωνιστικές πίστες

Η BMW εισάγει την εικονική πραγματικότητα στις αγωνιστικές πίστες

H βαυαρική φίρμα αποφάσισε να αναμείξει τις υψηλές επιδόσεις με την εικονική πραγματικότητα, αξιοποιώντας μια συσκευή VR εν είδει ψηφιακού βοηθού του οδηγού μιας πειραματικής Μ2

Η BMW ανεβάζει την θερμοκρασία σε ό,τι αφορά την οδήγηση επιδόσεων θολώνοντας τα όρια μεταξύ… ρεαλισμού και εικονικής πραγματικότητας, με την δημιουργία ενός φορητού  αντίστοιχου συστήματος που υπόσχεται να μεγιστοποιήσει τις ικανότητες του οδηγού αλλά και να καταστήσει ακόμα πιο διασκεδαστική την εμπειρία οδήγησης σε πίστα.

Το σύστημα έγκειται σε μια συσκευή VR την οποία καλείται να φορέσει ο οδηγός της πειραματικής Μ2. H συσκευή, συνδυαστικά και με τις κινήσεις του οδηγού και την τεχνολογία γεωεντοπισμού του αυτοκινήτου, υποδεικνύει ουσιαστικά την ιδανική αγωνιστική γραμμή σε σχέση με την χάραξη της πίστας, ενώ φυσικά ο οδηγός δεν χάνει από τα μάτια του όσα είναι εκ των ων ουκ άνευ να βλέπει.

Η διαφορά είναι ότι πλέον τα βλέπει μέσα από τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας τα οποία, χάρη στην ψηφιακή και εικονική τεχνολογία να τον τροφοδοτούν με επιπλέον tips για τον τρόπο που θα επιδιώξει τις υψηλότερες δυνατές επιδόσεις, πληροφορώντας τον για παράδειγμα για το ιδανικό σημείο φρεναρίσματος ή πού πρέπει να επιταχύνει. Πέραν αυτού με δεδομένο ότι οι δυνατότητες της τεχνολογίας και του gaming είναι άπειρες το σύστημα θα μπορεί να επιβραβεύει τον οδηγό και με ψηφιακά “treats” όταν επιτυγχάνει τους στόχους του.

Το σύστημα αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης της BMW και της Epic Games και εκτός από τη διασκεδαστική πτυχή του θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί στο μέλλον τόσο για την εκπαίδευση οδηγών όσο και για την εξέλιξη των αυτοκινήτων. Φυσικά, από τις μελλοντικές του χρήσεις δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η αξιοποίηση του από αγωνιστικές διοργανώσεις αυτοκινήτων Μ προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την ευχαρίστηση των συμμετεχόντων.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο επικεφαλής του τμήματος BMW M, Frank van Meel  «Οποιοσδήποτε αναρωτιέται για το πώς μπορεί να χρησιμεύσει η εικονική πραγματικότητα στην αυτοκίνηση και το πώς θα υλοποιηθεί, αυτή είναι η απάντησή του. Το κοινό πρέπει να μπορεί να βιώσει αυτήν την νέα εμπειρία και με το M Mixed Reality τους προσφέρουμε ακριβώς αυτή τη δυνατότητα».

Bέβαια προς το παρόν το εν λόγω σύστημα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο αν και όπως αφήνει να εννοηθεί η παραπάνω δήλωση, δεν θα αργήσει να βρει πρακτική εφαρμογή μιας και όπως στην περίπτωση άλλων ευφυών τεχνολογιών, η τεχνολογία δεν είναι ποτέ το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά οι νομοθετικές ρυθμίσεις που συνήθως αδυνατούν –και σωστά από μία άποψη- να την προλάβουν.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024