Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο εκπληκτικός αριθμός των πλαστικών επεμβάσεων της Τζόαν Ρίβερς και ο τραγικός θάνατός της

Ο εκπληκτικός αριθμός των πλαστικών επεμβάσεων της Τζόαν Ρίβερς και ο τραγικός θάνατός της

Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας της στο χώρο του θεάματος, η εμφάνιση της Ρίβερς άλλαξε δραματικά. Η σταρ του «Fashion Police» συχνά αστειευόταν με τις πλαστικές επεμβάσεις - «Μακάρι να είχα μια δίδυμη αδερφή, ώστε να ξέρω πώς θα έμοιαζα χωρίς πλαστικές επεμβάσεις».

Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας της στο χώρο του θεάματος, η εμφάνιση της Ρίβερς άλλαξε δραματικά. Η σταρ του «Fashion Police» συχνά αστειευόταν με τις πλαστικές επεμβάσεις – «Μακάρι να είχα μια δίδυμη αδερφή, ώστε να ξέρω πώς θα έμοιαζα χωρίς πλαστικές επεμβάσεις», είχε πει κάποτε, σύμφωνα με το ABC 7 – και υπήρχαν εικασίες για το πόσες χειρουργικές επεμβάσεις έκανε στην πραγματικότητα πριν από τον ξαφνικό θάνατό της το 2014 σε ηλικία 81 ετών.

Η εφημερίδα Sydney Herald ανέφερε κάποτε ότι η πρώτη πλαστική επέμβαση της Ρίβερς πιστεύεται ότι ήταν μια ανόρθωση ματιών όταν ήταν 32 ετών. Αν αυτό ισχύει, η Ρίβερς άρχισε να αλλάζει το πρόσωπό της την ίδια εποχή που ξεκίνησε να εμφανίζεται στο chatfest του Τζόνι Κάρσον το 1965, σημείωσε το δημοσίευμα.

Photo: Wikimedia Commons

Αλλά πόσες ακριβώς επεμβάσεις έκανε κατά τη διάρκεια της ζωής της;

Η Τζόαν Ρίβερς αστειεύτηκε ότι έκανε περισσότερες από 700 πλαστικές επεμβάσεις, αλλά ο πραγματικός αριθμός ήταν πολύ μικρότερος

Η Τζόαν Ρίβερς μίλησε ανοιχτά για τη σχέση της με το νυστέρι. Κάποτε δήλωσε στο NPR ότι ήταν «πολύ τυχερή» που είχε έναν φίλο που ήταν πλαστικός χειρουργός. «Έτσι έκανε μικρά πράγματα», είπε στις αρχές του 2014. «Ποτέ δεν έκανα κάτι ολοκληρωμένο. Πήγαινα ίσως μία φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια και έκανε κάτι εδώ, κάτι εκεί, σε πείραζε, όπως πειράζεις το αυτοκίνητό σου. Τότε έγινα το κορίτσι της αφίσας της πλαστικής χειρουργικής».

Παρά τους ισχυρισμούς της ότι δεν έκανε ποτέ «ολόκληρο το πρόσωπο», η Σίντεϊ Χέραλντ υποστήριξε ότι η Ρίβερς έκανε ρινοπλαστική, τουλάχιστον δύο λίφτινγκ προσώπου και αμέτρητες επεμβάσεις μπότοξ κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ο αριθμός των επεμβάσεων που είχε κάνει η Ρίβερς υπολογίστηκε κάποτε σε 734, αλλά η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός ήταν 739, σύμφωνα με την New York Daily News. Ενώ αργότερα είπε ότι ο αριθμός «739 ήταν ένα αστείο», η Ρίβερς παραδέχτηκε ότι έκανε ενέσεις Botox κάθε πέντε με έξι μήνες.

Δείτε το βίντεο

Η ανασφαλής μητέρα

Μετά το θάνατο της Ρίβερς, η κόρη της Μελίσα έγραψε, το 2015, το βιβλίο της «The Book of Joan: Tales of Mirth, Mischief and Manipulation», για να αποκαλύψει ότι η διάσημη μητέρα της «δεν είχε κάνει τόσες πολλές πλαστικές όσες  νομίζει ο κόσμος», ενώ κατέβασε τον τελικό αριθμό των χειρουργικών επεμβάσεων της μητέρας της σε 365 – που εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός. Εξήγησε επίσης ότι η μητέρα της ήταν ανασφαλής για την εμφάνισή της, αλλά τελικά είχε συμφιλιωθεί με την εμφάνισή της πριν πεθάνει.

Photo: Wikimedia Commons

Η Τζόαν Ρίβερς πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης καλλωπισμού ρουτίνας

Ενώ η Τζόαν Ρίβερς ήταν μόνιμη «ασθενής της πλαστικής χειρουργικής», ήταν τελικά μια χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε και τον θάνατό της. Η Ρίβερς πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, σε μια κλινική στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το CNN. Η επέμβαση στο λαιμό θεωρήθηκε μικροεπέμβαση, αλλά η Ρίβερς σταμάτησε να αναπνέει ενώ βρισκόταν υπό αναισθησία. Το 2016, η κόρη της Ρίβερς, Μελίσα, συμβιβάστηκε με αγωγή για αμέλεια κατά της κλινικής όπου πέθανε η μητέρα της. Στην αγωγή της, η κόρη της Ρίβερς ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί της κλινικής πραγματοποίησαν «μη εξουσιοδοτημένες ιατρικές διαδικασίες» στην βραβευμένη με Emmy κωμικό, παρουσιάστρια και μητέρα της.

Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν η αποκάλυψη ότι ο γιατρός που έκανε την επέμβαση πιάστηκε να φωτογραφίζει τη Ρίβερς ενώ ήταν υπό αναισθησία. Ο δικηγόρος της Mελίσα, ο Τζέφρι Μπλουμ, δήλωσε στο USA Today ότι ο γιατρός χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να τραβήξει «μια φωτογραφία της Τζόαν ενώ εκείνη κατέρρεε».  Η Ρίβερς, η οποία είχε υποβληθεί πολλές φορές σε αναισθησία για προηγούμενες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, πέθανε λόγω «έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλό της» κατά τη διάρκεια της επέμβασης καλλωπισμού στο λαιμό.

Η Τζόαν Ρίβερς συνέκρινε κάποτε τον θάνατο με την πλαστική χειρουργική

Η Τζόαν Ρίβερς δεν σταμάτησε ποτέ να μιλάει για την πλαστική χειρουργική – αποτελούσε βασικό μέρος του κωμικού της ρεπερτορίου – αλλά στα τελευταία της χρόνια άρχισε να μιλάει και για τον θάνατο.

Σε συνέντευξή της στους Times του Λονδίνου, το 2010, η Ρίβερς αποκάλυψε ότι σκεφτόταν τον θάνατο «συνεχώς» καθώς πλησίαζε τα 80 της χρόνια. Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν θα ήθελε να ζήσει αν δεν μπορούσε να κάνει κωμωδία, αλλά σημείωσε ότι δεν φοβόταν καθόλου τον θάνατο – κυρίως λόγω της εμπειρίας της με το να την κοιμίζουν για τις πολλές πλαστικές επεμβάσεις της. «Δεν τον φοβάμαι. Με την πλαστική χειρουργική η γενική αναισθησία είναι σαν ένας μαύρος βελούδινος ύπνος και αυτό είναι ο θάνατος – χωρίς να ξυπνάς από κάποιον που χειροκροτεί και λέει: «Τζόαν, ξύπνα, όλα τελείωσαν και είσαι όμορφη»».

Η Ρίβερς είπε τελικά το τελευταίο της αστείο για το θάνατο το βράδυ πριν μπει για τη μοιραία χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ABC 7, κατά τη διάρκεια της τελευταίας της παράστασης σε θέατρο του Μανχάταν, η Ρίβερς είπε στο κοινό ότι θα μπορούσε «να φύγει ανά πάσα στιγμή» και ότι το κοινό θα είχε το δικαίωμα να καυχιέται λέγοντας «ήμουν εκεί τη νύχτα που η Τζόαν Ρίβερς πέθανε».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024