Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίκυ Βολιώτη: Είμαι πολύ ταξιδιάρα! Το επόμενο ταξίδι που σχεδιάζω είναι με την Άννα στην Αιθιοπία

Βίκυ Βολιώτη: Είμαι πολύ ταξιδιάρα! Το επόμενο ταξίδι που σχεδιάζω είναι με την Άννα στην Αιθιοπία

Η αγαπημένη ηθοποιός μας μιλά για τις τρεις παραστάσεις που συνεργάζεται αυτήν την εποχή, από τον ρόλο της ηθοποιού αλλά και της σκηνοθέτριας, τα καλλιτεχνικά της σχέδια και όνειρα και τη μοναδική σχέση με την κόρη της.

Η Βίκυ Βολιώτη μετρώντας τρεις δεκαετίες στο χώρο της υποκριτικής, με πλούσια καλλιτεχνιική διαδρομή τόσο στο θέατρο, όσο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση δηλώνει ότι η επιθυμία της είναι να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα, επεκτείνοντας τις γνώσεις της στο αντικείμενο της δουλειάς της. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφάσεισε να συνεχίσει τις σπουδές της στον τομέα της θεατρολογίας. Τη θεατρική περίοδο που διανύουμε μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε τρεις παραστάσεις, χωρίς αυτό να την περιορίζει ώστε να βρίσκεται δίπλα στην κορούλα της Άννα, με την οποία κάνουν υπέροχη παρέα, όπως η ίδια δηλώνει. Συναντήσαμε την ηθοποιό στις πρόβες της νέας παράστασης της, η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου σε ένα όμορφο αρχοντικό στο Μαρούσι.

Διαβάστε επίσης: 5+1 θεατρικές παραστάσεις sold out από την πρεμιέρα τους, που αξίζει να δείτε

Μίλησε μας για την παράσταση που αφορά στη ζωή της Ιζαμπέλ Ρεμπώ. Πώς επέλεξες το συγκεκριμένο έργο;

Το έργο μου το έστειλε η Ευσταθία κάποια στιγμή μετά το πρώτο lockdown, προτείνοντάς μου να το παίξω. Όταν το διάβασα ενθουσιάστηκα και της ζήτησα όχι μόνο να το παίξω αλλά και να το σκηνοθετήσω. Εκτός από την ατμόσφαιρα του έργου που με συγκίνησε, αυτό που με ενδιέφερε ήταν ότι η ΙζαμπέλΡεμπώ, κόντρα στην παγιωμένη αντίληψη της εποχής που έζησε, ότι οι γυναίκες οφείλουν να σκέφτονται, να επιθυμούν και να συμπεριφέρονται όπως τους υποδεικνύει ο κοινωνικός τους περίγυρος, κατάφερε μέσα από την απέραντη αγάπη της για τον αδελφό της να τον υπερασπιστεί και να ανοίξει τον τρόπο σκέψης της.

Το έργο να παρουσιάζεται σε ένα σπίτι και όχι σε θέατρο, σε ένα αρχοντικό που βρίσκεται στο Μαρούσι

Το έργο είναι γραμμένο από την Ευσταθία σαν μία ανάγκη της Ιζαμπέλ να αποκαλύψει και τη δική της εκδοχή για τον αδελφό της και την πολυτάραχη ζωή του και μέσα από αυτό να μιλήσει και για τον δύσκολο δρόμο που είχε να διανύσει εκείνη, προκειμένου να αντέξει να ζει στη σκιά του και να φτάσει στην αποδοχή και τη γαλήνη. Έτσι αισθάνθηκα ότι η εξομολόγηση αυτή έχει ανάγκη μια μεγαλύτερη ζεστασιά και εγγύτητα από ένα «κανονικό» θέατρο. Η Ευσταθία γνώριζε τον χώρο, με πήγε εκεί και όταν τον είδα, ο ίδιος ο χώρος με ενέπνευσε να τον «μεταμορφώσω» στο σπίτι της Ιζαμπέλ, στο οποίο θα καλέσει τους φίλους αλλά και τους «εχθρούς» του Ρεμπώ, να τους κεράσει και να τους μιλήσει για αυτόν.

Παράλληλα σκηνοθετείς δυο ακόμη παραστάσεις

Ναι, δεν ήταν βέβαια πρόθεσή μου να συμπέσουν αλλά εξαιτίας των αναβολών και ματαιώσεων των δύο προηγούμενων χρόνων λόγω covid, έγιναν τώρα. Η χαρά μου είναι ότι πρόκειται για τρεις εντελώς διαφορετικές παραστάσεις. Η πρώτη που ανέβηκε είναι οι «Επικίνδυνες σχέσεις», το διάσημο έργο του Λακλό, στο θέατροVault, η δεύτερη είναι μια παράσταση Kabarett που παίζεται στο Faust και η τρίτη είναι αυτή της Ιζαμπέλ Ρεμπώ.

Πως αποφάσισες να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο τομέα της θεατρολογίας;

Θέλω να μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα, με ενδιαφέρει να επεκτείνω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο της δουλειάς μου αλλά θέλω να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα, οπότε στόχος μου τελειώνοντας τις σπουδές της Θεατρολογίας να προχωρήσω και σε άλλες σπουδές.

Πέρα από φοιτήτρια όμως είσαι και καθηγήτρια. Πού διδάσκεις;

Αυτή την περίοδο διδάσκω στην δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και του Ίασμου. Είναι κάτι που λατρεύω να κάνω, η επαφή μου με τα νέα παιδιά είναι αναντικατάστατη.

Στην τηλεόραση θα συμμετείχες ξανά; Πώς σου φαίνεται η δυναμική επιστροφή της μυθοπλασίας;

Αγαπώ την τηλεόραση, φυσικά και θα συμμετείχα ξανά και χαίρομαι πολύ που η μυθοπλασία επέστρεψε δυναμικά. Νομίζω ότι ήταν κάτι που θα συνέβαινε, γιατί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ακούν όμορφα (όχι απαραίτητα με happyend) παραμύθια που τους μιλούν για ιστορίες που ζουν ή που θα ήθελαν να ζήσουν.

Ποια είναι η σχέση σου με την κόρη σου; Περνάτε ώρες μαζί ή έχεις περιορισμένο χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων;

Η σχέση μου με την κόρη μου είναι «έρωτας». Μου αρέσει  να περνάμε πολύ χρόνο μαζί, αν και δεν είναι πάντα εφικτό λόγω δουλειάς, ειδικά αυτή την περίοδο.  Όμως επειδή είναι φοβερή προσωπικότητα  μου αρέσει πολύ να κάνουμε «παρέα». Περνάω υπέροχα μαζί της και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη κοντά της.

Ένα ταξίδι που θα ήθελες να πας;

Παντού. Είμαι πολύ ταξιδιάρα! Το επόμενο ταξίδι όμως που σχεδιάζω είναι με την Άννα στην Αιθιοπία.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Να είμαστε καλά και να βάλουμε όλοι μυαλό, προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Και με αυτό εννοώ να καταλάβουμε ότι η προστασία του πλανήτη δεν είναι πολυτέλεια ή ακτιβισμός αλλά ανάγκη και υποχρέωσή μας προς τους επόμενους.

Πληροφορίες παράστασης

«Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου άνθρωπος»

Κείμενο – Έρευνα: Ευσταθία

Σκηνοθεσία: Βίκυ Βολιώτη

Σκηνικός χώρος -Κοστούμι: Βίκυ Βολιώτη

Φωτισμοί: Βίκυ Βολιώτη

Μουσική: Ευσταθία

Ενορχήστρωση, προγραμματισμός: Χρήστος Αβδελάς

Κιθάρες: Χρήστος Αβδελάς

Πιάνο: Χάρης Μπότσης

Ηχοληψία, μίξη: Χρήστος Αβδελάς

Φωτογραφίες: Μαρίτα Αμοργιανού

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολλιός

Παίζει η Βίκυ Βολιώτη

Στον ρόλο του Αρθούρου Ρεμπώ ακούγεται η φωνή

του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και στο ρόλο του Αββά

ακούγεται η φωνή του Μανώλη Γιούργου

Μετάφραση κειμένων του Αρθούρου και της Ιζαμπέλ Ρεμπώ:

Στρατής Πασχάλης*, Βερονίκ Τζάνου, Ευσταθία

Το κείμενο της παράστασης «ΙΖΑΜΠΈΛ ΡΕΜΠΩ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΣ»

κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

INFO

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, κοντά στον ΗΣΑΠ

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Κυριακές και Δευτέρες

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024