Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Η σχέση των Ελλήνων με το σπίτι στην Μετά Covid εποχή

Έρευνα: Η σχέση των Ελλήνων με το σπίτι στην Μετά Covid εποχή

Η Focus Bari υλοποίησε μία έρευνα που εξετάζει την σχέση των Ελλήνων με το σπίτι κατά την περίοδο μετά τον κορωνοϊό

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια πανδημίας, οι Έλληνες διανύουν τον πρώτο χρόνο πίσω σε μία φυσιολογική καθημερινότητα και καλούνται να κάνουν αναπροσαρμογές τόσο στη ζωή όσο και στο σπίτι τους.

Οι Έλληνες σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με μια πλειάδα θεμάτων τα οποία έχουν κοινωνική, οικονομική αλλά και περιβαλλοντική υπόσταση, που έχουν συμβάλει σημαντικά στο πώς οι άνθρωποι κινητοποιούνται σε ότι αφορά το σπίτι τους αλλά και στο πόσο ασχολούνται πλέον με αλλαγές και βελτιώσεις που θέλουν να κάνουν σε αυτό.

Σύμφωνα με την έρευνα που υλοποίησε η Focus Bari για το Ετήσιο Συνέδριο DYI & Home Improvement και παρουσίασε η Ξένια Κούρτογλου στις  24 Νοεμβρίου 2022:

  • Καθώς το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής μεγαλώνει, οι Έλληνες φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη συντήρηση του σπιτιού τους με δύο στους τρεις να δηλώνουν πως κάνουν ήδη ενέργειες για να αποφύγει ζημιές από φυσικούς κινδύνους ενώ τρεις στους τέσσερις βάζει ως προτεραιότητα την προστασία του σπιτιού από τα καιρικά φαινόμενα.
  • Τρεις στους τέσσερις  έκαναν τουλάχιστον μια ενέργεια αναδιαμόρφωσης του σπιτιού, ενώ παρόμοια αναλογία δηλώνει πρόθεση για αλλαγές στους επόμενους 12 μήνες.
  • Η εξοικείωση με τους υπολογιστές απέφερε θετικά αποτελέσματα καθώς τρεις στους τέσσερις  Έλληνες κάνουν αγορές online, και τέσσερις στους πέντε χρησιμοποιούν online πηγές ενημέρωσης για DIY.  Παρ’ όλα αυτά, η αγορά ειδών σπιτιού παραμένει omnichannel, και οι offline πηγές ενημέρωσης διατηρούνται σημαντικές για τρεις στους τέσσερις Έλληνες.
  • Όταν αγοράζουν online, οι Έλληνες e-shoppers αναζητούν κυρίως αναλυτικές περιγραφές των προϊόντων, την ασφάλεια των δεδομένων τους, την δυνατότητα ελέγχουν διαθεσιμότητας των προϊόντων στα καταστήματα από τις online πλατφόρμες αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής ή αντικατάστασης των προϊόντων που αγόρασαν online στα φυσικά καταστήματα.

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας  ΕΔΩ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024