Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FTX: «Δεν είμαι απατεώνας» λέει ο Μπάνκμαν-Φράιντ - Το μυστήριο με τα χαμένα δισ.

FTX: «Δεν είμαι απατεώνας» λέει ο Μπάνκμαν-Φράιντ – Το μυστήριο με τα χαμένα δισ.

Τι δήλωσε ο ιδρυτής του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα δισεκατομμύρια δολάρια που λείπουν από το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, μετά και την δήλωση του ιδρυτή του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, ο οποίος αρνείται ότι προσπάθησε να διαπράξει απάτη, αν και παραδέχτηκε σοβαρά διαχειριστικά λάθη.

Στην πρώτη του σημαντική δημόσια εμφάνισή του μετά την κατάρρευση της FTX στις 11 Νοεμβρίου και του αδελφού οίκου Alameda Research, ο Μπάνκμαν-Φράιντ είπε ότι θα έπρεπε να είχε επικεντρωθεί περισσότερο στη διαχείριση κινδύνου, την προστασία των πελατών και τις σχέσεις μεταξύ FTX και Alameda.

«Έκανα πολλά λάθη», είπε ο 30χρονος την Τετάρτη μέσω βιντεοκλήσης στο DealBook των New York Times. «Υπάρχουν πράγματα που θα έδινα τα πάντα για να μπορέσω να κάνω ξανά. Δεν προσπάθησα ποτέ να διαπράξω απάτη σε κανέναν».

Τα ερωτήματα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμμετοχή του Μπάνκμαν-Φράιντ ήταν αμφιλεγόμενη, δεδομένου ότι υπάρχουν εκκρεμή ερωτήματα σχετικά με το πώς η FTX με έδρα τις Μπαχάμες κατέληξε με τρύπα 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ισολογισμό της και εάν διαχειρίστηκε εσφαλμένα κεφάλαια πελατών. Οι αναφορές ότι η FTX δάνεισε χρήματα πελατών στην Alameda για ριψοκίνδυνες συναλλαγές έχουν πυροδοτήσει τέτοιες ανησυχίες.

Ο Μπάνκμαν-Φράιντ είπε ότι «δεν συνδύασε εν γνώσει του τα κεφάλαια». Ταυτόχρονα, είπε ότι η FTX και η Alameda συνδέθηκαν «ουσιαστικά περισσότερο» από ό,τι προβλεπόταν και ότι απέτυχε να δώσει προσοχή στην «πολύ μεγάλη» θέση περιθωρίου του εμπορικού οίκου.

Είπε ότι δεν διοικούσε την Alameda και πρόσθεσε ότι ουδείς ήταν υπεύθυνος για τον κίνδυνο θέσης στην FTX,  περιγράφοντας την έλλειψη εποπτείας ως λάθος.

Τα σχόλια αυτά ρίχνουν λίγο φως στο ερώτημα σχετικά με το πού κατέληξαν τα κεφάλαια των πελατών καθώς ο Bankman-Fried.

Ο εμπειρογνώμονας αναδιάρθρωσης που ανέλαβε την πτωχευτική διαδικασία, John J. Ray III, έχει σκιαγραφήσει μια εικόνα της FTX ως μια κακοδιαχειριζόμενη, σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου εταιρεία που κατακλύζεται από συγκρούσεις και στερείται βασικών λογιστικών πρακτικών, χαρακτηρίζοντάς τη τη χειρότερη αποτυχία της εταιρείας που είχε δει ποτέ.

Πηγή: OT.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024