Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Θρίλερ με happy end για Μέσι και Λεβαντόφσκι

Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Θρίλερ με happy end για Μέσι και Λεβαντόφσκι

Στην καλύτερη της εμφάνιση μέχρι στιγμής σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι έκανε ότι ήθελε την Πολωνία, επικρατώντας με (2-0), σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16», όπως και οι Πολωνοί

Το όνειρο της παρέας του Λιονέλ Μέσι παραμένει «ζωντανό». Με μια μεστή εμφάνιση η «Αλμπισελέστε» επικράτησε με 2-0 της Πολωνίας στην τρίτη και κρίσιμη αγωνιστική του τρίτου ομίλου, «σφραγίζοντας» την πρόκριση για τους «16».

Χέρι χέρι και οι Πολωνοί, οι οποίοι παρά την ήττα, είδαν την Σαουδική Αραβία να τους κάνει την χάρη κόντρα στο Μεξικό, στέλνοντας τους σε φάση νοκ άουτ για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό.

Αλέξις Μακ Άλιστερ και Χουλιάν Άλβαρες, τα γκόλ της Αργεντινής η οποία πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο, πέφτοντας πάνω στην μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης… Αυστραλία. Με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία, η παρέα του Λεβαντόφσκι.

Ο Λεονέλ Σκαλόνι επιβράβευσε τον Ένσο Φερνάντες με θέση στο βασικό σχήμα ύστερα από το γκολ που σημείωσε κόντρα στο Μεξικό, ρίχνοντας τον στην «μάχη» δίπλα στον Ντε Πολ ο οποίος για ακόμη ένας ματς κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα, όντας καθοριστικός για την ομάδα του.

Η δράση μεταφέρθηκε πρώτα στο γήπεδο της Πολωνίας και από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά στη μεγάλη περιοχή της. Οι Αργεντινοί ήταν πιεστικοί με την ροή του ματς να δείχνει πως αργά η γρήγορα θα έβρισκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Και θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει στην φάση του 38′, όταν και ο Σέζνι σε έξοδο που επιχείρησε χτύπησε τον Μέσι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο ρέφερι της αναμέτρησης να δείξει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, όμως ο γκολκίπερ της Γιουβέντους τον σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση, διατηρώντας το 0-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος η Αργεντινή, το έκανε με το «καλημέρα» της επανάληψης. Ο Ναουέλ Μολίνα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αλέξις Μακ Άλιστερ με σουτ από το πέναλτι έκανε το 1-0 στο 46′. Το γκολ απελευθέρωσε τους Αργεντινούς, αλλά δεν άλλαξε πολλά πράγματα για την Πολωνία, που έδειχνε να μην έχει σχέδιο επίθεση.

Η Αργεντινή συνέχισε να είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να «κλειδώσει» την νίκη και την πρόκριση στο 67′. Οι δύο πρώην συμπαίκτες στην Ρίβερ Πλέιτ, Έντσο Φερνάντες και Χουλιάν Άλβαρεζ συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να νικά με υπέροχο σουτ τον Σέζνι για το 2-0.

Πλέον η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία το Σάββατο (3/12) στη φάση των «16», ενώ η Πολωνία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στην επόμενη φάση, αφού τερμάτισε στη 2η θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από το Μεξικό.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι (72′ Γέντζεϊτσικ), Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62′ Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (84′ Πιόντεκ), Φρανκόβσκι (46′ Σκόρας), Σβιντέρσκι (46′ Καμίνσκι), Λεβαντόβσκι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59′ Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες (79′ Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84′ Αλμάντα), Μέσι, Άλβαρες (79′ Άλβαρες), Ντι Μαρία (59′ Παρέδες).

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024