Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Αποθήκη» μαύρου χρήματος οι θυρίδες της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: «Αποθήκη» μαύρου χρήματος οι θυρίδες της πρεσβυτέρας

Μέσω των θυρίδων που διατηρούσε στις τράπεζες η Σταματία Γεωργαντή διακινούσε εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με τα οικονομικά πεπραγμένα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας να σοκάρουν την κοινή γνώμη.

Οι αποκαλύψεις έχουν φέρει στο φως πράξεις και κινήσεις που βρίσκονται σε αντίθετη πλευρά με την εικόνα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος ο μόνος σκοπός του ιδρυτή και της πρώην προέδρου του ΔΣ της «Κιβωτού» ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για προσωπικό όφελος.

Αδιαφορία για τα ακίνητα

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της «Κιβωτού» από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα τοποθετούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς –όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος παράλληλα, δέχεται οχλήσεις από ανθρώπους που είχαν βάλει ως συνδικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα μέλη της «Κιβωτού», προκειμένου να λαμβάνουν από εκεί ποσά. Λόγω της έρευνας, οι λογαριασμοί αυτοί έχουν «σφραγιστεί» και αναζητείται λύση για να μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους οι κύριοι δικαιούχοι.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024