Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο - Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο – Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση στο Facebook γνωστοποίησε την αναλογική εκτίμησή του για τον καιρό.

Για τον καιρό του Δεκεμβρίου και, πιο συγκεκριμένα για τις γιορτές των Χριστουγέννων, έκανε ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού επισημαίνει ότι αυτή είναι η αναλογική εκτίμησή του και εξηγεί από πού προκύπτει αυτή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Πάρα πολλά τα μηνύματά σας στα οποία μου ζητάτε να προχωρήσω σε μία αναλογική εκτίμηση και για το μήνα Δεκέμβρη.

Παραθέτω λοιπόν τους χάρτες της για το μήνα Δεκέμβρης 2022 μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης από κάποια sites στα γραφόμενά μου.

Η αναλογική μέθοδος βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) (http://www.bom.gov.au/climate/mjo/) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα.

Η ταλάντωση, δείχνει να παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διαμόρφωση της διάταξης των συστημάτων, τι καιρός θα επικρατήσει δηλαδή στη βόρεια Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, ενώ σε συνδυασμό και με την λεπτομερή ανάλυση και σύγκριση της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων τα τελευταία 70 χρόνια στην Ευρώπη, η αναλογική εκτίμηση σκοπό έχει να δώσει μια γενική, πιθανή επερχόμενη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τις επόμενες 25-30 ημέρες!».

Οι μεταβλητές που απεικονίζονται στους χάρτες «Geop 500hPa» είναι το γεωδυναμικό ύψος και η ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας. Οι δύο αυτές μεταβλητές μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την προβλεπόμενη διάταξη των αεριών μαζών πάνω από την περιοχή μελέτης. Γενικά, τα χαμηλά γ. ύψη είναι συνώνυμα της παρουσίας ψυχρών αερίων μαζών, σε αντίθεση με τα υψηλά γ. ύψη που υποδηλώνουν την παρουσία θερμότερων αερίων μαζών.

Πολύ πολύ γενικά, οι πορτοκαλί αποχρώσεις υποδηλώνουν καλές καιρικές συνθήκες χωρίς φαινόμενα και χωρίς ανέμους, οι κίτρινες αποχρώσεις υποδηλώνουν αρκετά άστατο καιρό! Οι πράσινες αποχρώσεις και κυρίως αυτές προς το μπλε και μοβ υποδηλώνουν πιο σημαντική αλλαγή του καιρού έως και κακοκαιρία ενώ όσο πιο κοντά είναι οι λευκές γραμμές μεταξύ τους τόσο πιο ισχυροί είναι οι άνεμοι!!!

Temperature 850hpa

ΠΡΟΣΟΧΗ! Oι θερμοκρασιακές τιμές που δίνονται στους συγκεκριμένους χάρτες αφορούν σε υψόμετρο 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας! Με απλά λόγια για την περιοχή μας ανάλογα πόσο έντονες είναι αυτές: οι κόκκινες αποχρώσεις υποδηλώνουν πολύ ζεστό, οι πορτοκαλί ζεστό, οι κίτρινες μαλακό, οι πράσινες ψυχρό ανάλογα με το υψόμετρο και την εποχή καιρό! Οι μπλε κρύο το οποίο γίνεται τσουχτερό όσο πιο σκούρο γίνεται αυτό ενώ στην περίπτωση του μωβ χρώματος μιλάμε για ψύχος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!».

Η ανάρτηση στο Facebook

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024