Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γέμισαν το Twitter πορνό για να κρύψουν τις διαδηλώσεις στην Κίνα

Γέμισαν το Twitter πορνό για να κρύψουν τις διαδηλώσεις στην Κίνα

Τα bots έχουν πιάσει δουλειά στην Κίνα. Γεμίζουν το Twitter με ροζ αναρτήσεις για να κρύψουν τις μαζικές κινητοποιήσεις.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη διάδοση των ειδήσεων για τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα lockdown και τον πρόεδρο Xi Jinping, τα bots έχουν γεμίσει το Twitter με αναρτήσεις ερωτικού περιεχομένου.

Στις αναζητήσεις για τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται μαζικές διαμαρτυρίες, οι χρήστες θα δουν κυρίως διαφημίσεις για συνοδούς πολυτελείας, πορνό και τζόγο. Αυτές οι αναρτήσεις, σύμφωνα με την Air-Moving Device, πνίγουν τα νόμιμα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Η ανάλυση δεδομένων υποδηλώνει ότι υπήρξε σημαντική αύξηση σε αυτά τα ανεπιθύμητα tweets», αναφέρει. Μοίρασαν δεδομένα που αναδημοσίευσε ο διευθυντής του Stanford Internet Observatory, Alex Stammos. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 95%, φαίνεται πως είναι λογαριασμοί που κάνουν πολλά tweets μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Τα bots μπλοκάρουν την ενημέρωση στην Κίνα

Ο υψηλός και σταθερός αριθμός tweets υποδηλώνει αυτοματοποίηση. Ο Mengyu Dong από το πανεπιστήμιο του Stanford μοιράστηκε ορισμένες εικόνες από τις επίμαχες αναρτήσεις. Ανέφερε ότι καθιστούν δυσκολότερη για τους Κινέζους χρήστες την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις μαζικές διαδηλώσεις.

«Είχαν σταματήσει αυτά εδώ και χρόνια. Μόνο για να επανέλθουν αφού ξέσπασαν διαδηλώσεις στην Κίνα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Λογαριασμός που δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια είχε στείλει περισσότερα από 2.000 tweets μέσα στις τελευταίες 15 ώρες. «Δυστυχώς, αν ένας Κινέζος αποφασίσει να ψάξει στο Twitter τι συνέβη στην Κίνα, αυτές οι αναρτήσεις από bots είναι πιθανότατα οι πρώτες που θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησής τους».

Η χρήση ανεπιθύμητων μηνυμάτων για να σταματήσει η διάδοση πληροφοριών είναι γνωστό πρόβλημα στο Twitter, υπογραμμίζει πρώην υπάλληλος του κοινωνικού δικτύου στη Washington Post.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στις διαδηλώσεις. Η εξέγερση ξεκίνησε λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής «Μηδενικού COVID». Οι κραυγές για την παραίτηση του Xi Jinping θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξέγερση, πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024