Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Μωρό γεννήθηκε με σπάνια τριχωτή ουρά 5 εκατοστών

Μεξικό: Μωρό γεννήθηκε με σπάνια τριχωτή ουρά 5 εκατοστών

Πόσες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί

Με ένα ασυνήθιστο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί στο Μεξικό, αφού ξεγέννησαν μια γυναίκα και είδαν πως το μωρό της είχε μια ουρά, η οποία ήταν τριχωτή και μάλιστα ανταποκρίνονταν στον πόνο.

Αναφορά του περιστατικού δημοσιοποιήθηκε στο Journal of Pediatric Surgery και αναφέρει πως το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή σε αγροτικό νοσοκομείο στο βορειοανατολικό Μεξικό, σημειώνει η nypost.com.

Ουρά 5,7 εκατοστών

Τότε, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το μωρό είχε μια ουρά, 5,7 εκατοστών στα οπίσθια του, που αποτελούνταν από τρίχες. Έτσι, θεώρησαν πως είναι ένα εξελικτικό απομεινάρι και μία από τις 195 σπάνιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία και Γερμανία.

Τι διαπίστωσαν οι γιατροί

Παρόλα αυτά, όταν τρύπησαν με βελόνα την ουρά, το βρέφος έβαλε τα κλάματα, με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο σπάνιο άκρο του. Η ακτινογραφία λοιπόν, δεν αποκάλυψε στοιχεία ανωμαλιών ή οστικών δομών στο εσωτερικό της ουράς, υποδηλώνοντας πως ήταν μια «αληθινή ουρά», μια καλοήθης δηλαδή απόφυση που αποτελείται μόνο από ιστό και λίπος, κάτι που είναι πολύ πιο σπάνιο, με μόνο 40 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί.

Οι γιατροί αποφάσισαν να αφήσουν το παιδάκι να μεγαλώσει λίγο και μετά από δύο μήνες διαπίστωσαν πως η ουρά του μεγάλωσε κατά 0,8 εκατοστά. Έτσι, το έβαλαν στο χειρουργείο και αφαίρεσαν το άκρο του με απόλυτη επιτυχία, ενώ χρησιμοποίησαν δέρμα από τα οπίσθια για να κλείσουν την πληγή. Πλέον, το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, αφού η συγκεκριμένη περιπέτεια δεν επηρέασε κάποιο όργανο ή λειτουργία του.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024