Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέκος Αλεξανδράκης: Η Φίνος Φιλμ τιμά τον ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου που γεννήθηκε σαν σήμερα

Αλέκος Αλεξανδράκης: Η Φίνος Φιλμ τιμά τον ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου που γεννήθηκε σαν σήμερα

Ο ηθοποιός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χώρο

Ήταν 27 Νοεμβρίου του 1928 όταν γεννήθηκε ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο ηθοποιός που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ήταν πολυσύνθετος, καθώς μπορούσε να παίζει με την ίδια ευκολία κωμωδίες, φάρσες ή κλασικά δράματα και ακαταμάχητος γόης. Για τον γυναικείο πληθυσμό υπήρξε ένας από τους πιο ποθητούς άνδρες της εποχής του.

Η Φίνος Φιλμ τίμησε τον ηθοποιό, με ένα ξεχωριστό βίντεο – αφιέρωμα, με σκηνές από τις πιο αγαπημένες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Το Κλωτσοσκούφι», «Η Άγνωστος», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» και «Ίλιγγος».

Στην ανάρτηση αναφέρεται χαρακτηριστικά:  «Ατίθασος, ευγενής, αριστοκρατικός, με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και υπέρμετρο ταλέντο στην υποκριτική, ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ο απόλυτος «τζέντλεμαν» της μεγάλης οθόνης.Με πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση το 1951, σε ηλικία 23 ετών, στην ταινία «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν», ο Φίνος πίστεψε στις ικανότητες του και του έδωσε τον επόμενο ρόλο του πλάι στην μεγάλη Ελένη Χατζηαργύρη στην «Αγνή του Λιμανιού» του Γιώργου Τζαβέλλα. Η ερμηνεία του προκάλεσε αίσθηση και ξεκίνησε ο δρόμος προς την καταξίωση. Η μια ταινία διαδέχτηκε την άλλη, και ο Αλεξανδράκης ήταν πλέον ο αδιαφιλονίκητος καρδιοκατακτητής της μεγάλης οθόνης, αφού κάθε του εμφάνιση εξασφάλιζε την επιτυχία.

Η συνεργασία του με τον Φίνο ήταν από τις πιο γόνιμες, τόσο σε επίπεδο αποδοτικότητας, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, σε βαθμό που το ζεύγος Φίνου είχε εκφράσει επιθυμία να τον υιοθετήσει. Στα είκοσι τρία χρόνια που έμεινε πλάι στον Φίνο γύρισε μαζί του ισάριθμες ταινίες χωρίς να τυποποιηθεί ποτέ. Συνεπής, εργατικός αλλά και λάτρης της ανεξαρτησίας του, έχτισε ένα μύθο διαφορετικό και σαγηνευτικό. Όπως ο ίδιος. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1928».

Δείτε την ανάρτηση

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024