Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαμά δακρύζει καθώς αγκαλιάζει τον άνθρωπο που σώθηκε με την καρδιά της αδικοχαμένης κόρης της

Μαμά δακρύζει καθώς αγκαλιάζει τον άνθρωπο που σώθηκε με την καρδιά της αδικοχαμένης κόρης της

Η αγκαλιά με τον Τομ Τζόνσον έκανε την Άμπερ Μόργκαν να νιώσει κοντά στην αδικοχαμένη κόρη της μεταφέροντας ταυτόχρονα ένα σπουδαίο μήνυμα.

Μια μητέρα άκουσε την καρδιά της μακαρίτισσας κόρης της να χτυπά ξανά όταν αγκάλιασε τον άνδρα που του δωρίστηκε μετά από επέμβαση μεταμόσχευσης.

Η Άμπερ Μόργκαν από το Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα έχασε την 20χρονη κόρη της Άντρε Όνα Ράε Γουίλιαμς στις 17 Δεκεμβρίου 2018, αφού έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από κρίση άσθματος αφήνοντας πίσω της έναν αδελφό και μια αδελφή.

«Η Αντρέ Όνα ήταν σοβαρά αλλεργική σχεδόν στα πάντα» λέει η 48χρονη Μόργκαν στο today.com. «Θα την κρατούσα σε μια φούσκα αν μπορούσα».

Είχε χρυσή καρδιά

Η Γουίλιαμς ήταν εγγεγραμμένη δωρήτρια οργάνων, κάτι που η μητέρα της έμαθε μετά το θάνατο της κόρης της. «Αυτό με έκανε περήφανη μαμά» λέει. «Είχε χρυσή καρδιά».

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Υγειονομικών Πόρων και Υπηρεσιών των ΗΠΑ, το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εγγραφεί ως δωρητής οργάνων. Δεκαεπτά άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά περιμένοντας για μεταμόσχευση οργάνου, λένε οι αξιωματούχοι- κάθε 10 λεπτά, ένα νέο άτομο προστίθεται στη λίστα.

Η καρδιά της Γουίλιαμς δωρίστηκε στον Τομ Τζόνσον, 68 ετών, από το Κανκάκι του Ιλινόις.

Ο Τζόνσον περίμενε για μια καρδιά από το 2017. Συνταξιούχος αναλυτής πληροφορικής, είχε διαγνωστεί με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται ιδιοπαθής υπερτροφική υποαορτική στένωση σε ηλικία 11 ετών. Στην ενήλικη ζωή του, ο Τζόνσον χρησιμοποιούσε βηματοδότη και απινιδωτή, αλλά όταν παρουσίασε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, οι γιατροί συνέστησαν μεταμόσχευση καρδιάς.

Η Αντρέ Όνα / Photo: Courtesy Indiana Donor Network

Το «χρυσό» τηλεφώνημα

Στις 18 Δεκεμβρίου 2018, ο Τζόνσον έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Λογιόλα στο Μέιγουντ του Ιλινόις.

«Είπαν, ‘έχουμε μια καρδιά για σένα’». Την επόμενη μέρα, ο Τζόνσον υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης. Μετά από μια ανώμαλη ανάρρωση, κατά την οποία παρουσίασε νεφρική και αναπνευστική ανεπάρκεια (συχνές επιπλοκές της επέμβασης μεταμόσχευσης καρδιάς), νοσηλεύτηκε για μήνες. Καθώς βελτιωνόταν τον επόμενο χρόνο, αναρωτιόταν για το άτομο του οποίου ο θάνατος του είχε σώσει τη ζωή.

Με τη βοήθεια του Δικτύου Δωρητών της Ιντιάνα και του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Λογιόλα, ο Τζόνσον κατάφερε να στείλει μια επιστολή στην Μόργκαν.

«Πολλές οικογένειες δωρητών λένε ότι η επαφή μεταξύ τους τους βοηθάει να γνωρίζουν ότι κάποιος ζει εξαιτίας του αγαπημένου τους προσώπου» λέει εκπρόσωπος του Indiana Donor Network. «Είναι σημαντικό γι’ αυτούς να γνωρίζουν ότι ο λήπτης είναι καλά και φροντίζει το όργανο που έλαβε. Δίνει στις οικογένειες των δοτών μια αίσθηση κληρονομιάς και ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν έχει ξεχαστεί».

Photo: Courtesy Indiana Donor Network

Η ευγνωμοσύνη

Στην επιστολή του, ο Τζόνσον ευχαρίστησε τη Μόργκαν για την ευλογία της και περιέγραψε την ευδαιμονία του αφού βρήκε τη δύναμη να παίξει ποδόσφαιρο με τα εγγόνια του μετά τη μεταμόσχευση.

Η Μόργκαν λέει ότι η επιστολή του Τζόνσον ήταν «όμορφη».

«Ήθελα να τον συναντήσω, αλλά δεν αισθανόμουν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή» εν μέσω της ανάρρωσης του, λέει. Στη συνέχεια, χτύπησε η πανδημία και η ίδια η Μόργκαν έπαθε καρδιακή προσβολή.

«Τελικά είπα, ‘Αυτό είναι, σταμάτα να το αναβάλλεις. Ήρθε η ώρα να γνωρίσω τον Τομ» λέει.

Προγραμμάτισαν μια συνάντηση για τις 19 Νοεμβρίου σε ένα ξενοδοχείο του Σικάγο, με τη σύζυγο του Τζόνσον, Σάρον, και την 6χρονη εγγονή του Μόργκαν, Έιβερι.

Ούτε η Μόργκαν ούτε ο Τζόνσον γνώριζαν ότι η Έιβερι είχε ένα στηθοσκόπιο συσκευασμένο στις αποσκευές της.

Στο λόμπι του ξενοδοχείου, αγκαλιάστηκαν.

Photo: Courtesy Indiana Donor Network

«Ένιωσα ότι οι καρδιές μας συνδέθηκαν» λέει ο Τζόνσον. Η Μόργκαν πρόσθεσε: «Για ένα δευτερόλεπτο, ένιωσα σαν να αγκάλιαζα ξανά την Αντρέ Όνα».

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης, οι νέοι φίλοι γνωρίστηκαν και μίλησαν για την Γουίλιαμς. Έκαναν σχέδια για το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής επίσκεψης στο The Bean, ένα μνημείο τέχνης του Σικάγο που ήταν στη λίστα της Γουίλιαμς.

«Ο Τομ είναι καταπληκτικός – απέκτησε άλλο ένα μέλος η οικογένειά μου», λέει η Μόργκαν.

Ο Τζόνσον λέει ότι γνωρίζει πως το να κουβαλάει την καρδιά της Αντρέ Όνα είναι ευθύνη.

«Προστατεύω αυτό το δώρο» λέει ενώ φροντίζει να λαμβάνει σωστά την φαρμακευτική αγωγή του.

Δείτε το βίντεο

*Το άρθρο ανέβηκε στο today.com

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024