Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λάμπρο, μη βαράς τόσο δυνατά»: Οταν ο Τζανετάκος ικέτευε τον Κωνσταντάρα

«Λάμπρο, μη βαράς τόσο δυνατά»: Οταν ο Τζανετάκος ικέτευε τον Κωνσταντάρα

Ο καρπαζοεισπράκτορας του ελληνικού κινηματογράφου που έτρωγε φάπες από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Το δίδυμο Λάμπρος Κωνσταντάρας – Αλέκος Τζανετάκος του ελληνικού κινηματογράφου σήμαινε… ξύλο. Σφαλιάρες ξεγυριστές που δεχόταν ο δεύτερος από τον Κωνσταντάρα. Και μιλάμε για αληθινά χαστούκια που… προκαλούσαν πόνο ακόμη και τους θεατές.

Ηταν καρπαζοεισπράκτορας ο Τζανετάκος, αν και τις πιο διάσημες σφαλιάρες του ελληνικού σινεμά τις είχε φάει ο Θανάσης Βέγγος από τον Κώστα Χατζηχρήστο, στον «Ηλία του 14ου».

Ο Αλέκος Τζανετάκος δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα, αλλά έπαιξε σε δεκάδες ταινίες στο ρόλο του δεύτερου. Ενας καλόκαρδος ηθοποιός που έκανε τα πάντα για να αναδεικνύει το ρόλο του.

Οι σκηνοθέτες, σύμφωνα με το menhouse, προτιμούσαν να πατούν πάνω στην γνωστή μανιέρα που τον εμφάνιζε ως ένα γκαφατζή και επιπόλαιο νεαρό, πολλές φορές τέντι μπόι όπως θα έλεγαν εκείνη την εποχή.

Το «παιδί της φάπας» κέρδισε επάξια αυτό το προσωνύμιο, ιδιαίτερα στις ταινίες που έπαιξε στο πλευρό του Κώστα Βουτσά, αλλά το πραγματικό βάσανο το περνούσε στα χέρια (κυριολεκτικά) του Λάμπρου Κωνσταντάρα, εξαιτίας και της εντυπωσιακής σωματοδομής του αγαπημένου κωμικού, ο οποίος είχε βαρύ χέρι, όπως διαπίστωσε σε κάμποσες περιπτώσεις από.. πρώτο χέρι.

Τι είχε πει

«Οι καρπαζιές που έτρωγα βροχή στις ταινίες ήταν αληθινές, ο σβέρκος μου το ξέρει! Στην ταινία σφαλιάρες, το ίδιο και στο θέατρο, δύο παραστάσεις, έτρωγα ξύλο από τις έξι το πρωί μέχρι τη μία τη νύχτα. Κάποτε παίζαμε στο θέατρο με τον Λάμπρο τον Κωνσταντάρα, αυτόν τον πρίγκιπα του θεάτρου, που μου είχε κουδουνίσει το μυαλό με τη χερούκλα του. Είχε ένα μακρύ χέρι σαν παντόφλα και, όταν το σήκωνε για να αμολήσει τον κεραυνό (τη σφαλιάρα), γινότανε σεισμός οκτώ Ρίχτερ και τα μάτια έβλεπαν αστράκια στον αέρα. Του έλεγα ‘‘ρε Λάμπρο, δεν μπορείς να βάζεις λιγότερη δύναμη’’.

Είναι δυο μάλιστα τα περιστατικά με συναδέλφους του που έγραψαν ιστορία. Το πρώτο όπως είχε αποκαλύψει ο Τζανετάκος αφορούσε σε πασίγνωστο ηθοποιό ο οποίος βλέποντας τους… κεραυνούς που έφευγαν από το χέρι του Λάμπρου Κωνσταντάρα του ζήτησε να σταματήσει και να γυριστεί μια σκηνή χωρίς χαστούκια. Ήταν η μοναδική φορά που ο Αλέκος Τζανετάκος φέρεται να βγήκε από τα ρούχα του όχι με τον Λαμπρούκο, αλλά με τον συνάδελφο του που νόμιζε ότι τον υπερασπίζεται: «Ποιος να σταματήσει;» του είπε ενοχλημένος ο Τζανετάκος και στη συνέχεια του εξήγησε ότι μέρος της επιτυχίας του ήταν και τα συγκεκριμένα χαστούκια.

Το δεύτερο είχε πρωταγωνιστή τον Νίκο Ρίζο, ο οποίος επειδή είχε και ένα διαφορετικό επίπεδο ως άνθρωπος, δοκίμασε να… τον χαλαρώσει, λέγοντας: «Ρε Λάμπρο, μην τον χτυπάς τόσο δυνατά»… Όμως του Κωνσταντάρα δεν ίδρωσε καν… το αυτί του αφού όχι μόνο συνέχισε να ρίχνει… σφαλιάρες, αλλά γύρισε και έφτασε στο σημείο να την… πει στον συμπρωταγωνιστή του: «Τι λες ρε κοντοστούπη, ένα και καθόλου, κωλοτούμπα, το μέρος του παίρνεις;»…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024