Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Η μεγαλύτερη μπαταρία στην Ευρώπη αποθηκεύει ενέργεια για τα δύσκολα

Tesla: Η μεγαλύτερη μπαταρία στην Ευρώπη αποθηκεύει ενέργεια για τα δύσκολα

Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για το ηλεκτρικό δίκτυο παίζουν σημαντικό ρόλο για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με το βρετανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης συνδέθηκε την Δευτέρα το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες, βασισμένο στην τεχνολογία της Tesla.

Η ενεργοποίηση της εγκατάστασης στο Πόλσγουντ της ανατολικής Αγγλίας, κοντά στην πόλη του Χαλ, ήταν προγραμματισμένη για το 2023 αλλά επισπεύστηκε ενόψει πιθανών ελλείψεων ενέργειας τον χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: 

Αποτελούμενη από συστοιχίες μπαταριών «Tesla Megapack», η μονάδα μπορεί να αποθηκεύει 196 megawatt/hr, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες 300.000 νοικοκυριών για δύο ώρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εργολάβος του έργου Harmony Energy.

Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας παίζουν σημαντικό ρόλο για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των οποίων η παραγωγή μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Όταν για παράδειγμα η ζήτηση για ρεύμα είναι χαμηλή, ορισμένες μονάδες ΑΠΕ κλείνουν καθώς η παραγόμενη ενέργεια δεν μπορεί να απορροφηθεί από το δίκτυο και να χρησιμοποιηθεί όταν έχει άπνοια ή συννεφιά.

«Τα Tesla Megapack είναι άκρως αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση απότομων αυξήσεων της ζήτησης που μπορεί να προκαλέσουν μπλακάουτ» έγραψε ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ σχολιάζοντας την είδηση.

Η εγκατάσταση του Πίλγουντ βρίσκεται μάλιστα κοντά στον υποσταθμό όπου θα συνδεθεί μελλοντικά το «Ντόγκερ Μπανκ» στη Βόρεια Θάλασσα, το οποίο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου όταν λειτουργήσει στα τέλη της δεκαετίας.

«Αυτά τα πρότζεκτ δεν υποστηρίζονται με επιδοτήσεις από χρήματα των φορολογουμένων και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της οικονομίας μηδενικών καθαρών εκπομπών άνθρακα. Θα διασφαλίσουν επίσης την μελλοντική ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μειώσουν την εξάρτηση από τις εισαγωγές φυσικού αερίου» σχολίασε ο Πίτερ Κάβανα, διευθυντής της Harmony Energy.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024