Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar Land Rover: Στρέφεται στους απολυμένους τεχνικούς της Amazon και της Twitter

Jaguar Land Rover: Στρέφεται στους απολυμένους τεχνικούς της Amazon και της Twitter

Το σχέδιο της Jaguar Land Rover για να αναπτύξει τον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της και οι μαζικές προσλήψεις που ετοιμάζει

Στην πρόσληψη εκατοντάδων τεχνικών και μηχανικών οι οποίοι έχουν χάσει τις δουλειές τους από άλλες μεγάλες εταιρείες προσανατολίζεται η Jaguar Land Rover προκειμένου να τους αξιοποιήσει στην ανάπτυξη του κλάδου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η JLR, η οποία ανήκει στην ινδική Tata Motors, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «ανοίγει» περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας για απολυμένους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας προκειμένου να καλύψει την έλλειψη που υπάρχει σε τομείς όπως το self-driving, η ηλεκτροκίνηση, η μηχανική μάθηση και η επιστήμη δεδομένων.

Η βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία θέλει να καταστεί πρωταγωνίστρια στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων από το 2025, εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι που εγκαταλείπουν μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους όπως η Amazon, είναι πολύ πιθανό να έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να καλύψουν νέους ρόλους στη Βρετανία, την Ιρλανδία. τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Κίνα και την Ουγγαρία.

Η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα είναι στη Βρετανία και θα χωριστούν μεταξύ των γραφείων της JLR στο Μάντσεστερ και του Gaydon στην κεντρική Αγγλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Anthony Battle.

Ποιες ειδικότητες είναι σε ζήτηση

«Είχαμε κενές θέσεις σε αυτές τους τομείς για αρκετό καιρό. Ορισμένες από τις θέσεις αυτές είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθούν επειδή είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, ιδιαίτερα για ειδικότητες όπως οι μηχανικοί λογισμικού και οι αρχιτέκτονες», δήλωσε ο Battle σε μια διαδικτυακή συνέντευξή του.

«Είναι τυχαίο για εμάς, και σίγουρα για άλλους, ότι τώρα υπάρχει αυτή η τεράστια διαθεσιμότητα ταλέντων σε μια εποχή που είχαμε ήδη σχεδιάσει να προχωρήσουμε».

Η απόφαση για τις προσλήψεις ελήφθη παράλληλα σχεδόν με τις χιλιάδες απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως το Twitter, η Meta και η Amazon, μερικές από τις οποίες έχουν γραφεία στο Λονδίνο και το Δουβλίνο.

Οι νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες συλλογής δεδομένων της εταιρείας μέσω των οποίων αποκτά πληροφορίες για την απόδοση των αυτοκινήτων και τη συμπεριφορά των πελατών, πρόσθεσε ο Battle.

Η JLR ανακοίνωσε πέρυσι μια στρατηγική στροφής στην ηλεκτροκίνηση σύμφωνα με την οποία όλα τα αυτοκίνητα της Jaguar θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2024 και επιλογές για ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονταν σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένης της Land Rover.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024