Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΔΜΗΕ: Θωρακίζεται έναντι κυβερνοεπιθέσεων το δίκτυο ηλεκτροδότησης

ΑΔΜΗΕ: Θωρακίζεται έναντι κυβερνοεπιθέσεων το δίκτυο ηλεκτροδότησης

Η φηφιακή υποδομή έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να εντοπίζει και να διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο ακόμη και τα πιο σύνθετα περιστατικά κυβερνοαπειλών   

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η λειτουργία του Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ που θωρακίζει το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση χάκερ στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Επιχείρησαν να «ρίξουν» 800 ιστότοπους του Δημοσίου

Αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η Μηχανική Εκμάθηση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η πλατφόρμα διαχείρισης συμβάντων ασφαλείας επεξεργάζεται αναλυτικά στοιχεία τυχόν ψηφιακών παραβιάσεων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων από αναλυτές του Κέντρου.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα κυβερνοασφάλειας, που περιορίζονται στην απλή συλλογή και ανάλυση συμβάντων, η πλατφόρμα του ΑΔΜΗΕ έχει σχεδιαστεί με ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στον Οργανισμό να συλλέγει και να συσχετίζει δεδομένα ασφαλείας από το σύνολο της υποδομής του (χρήστες, τερματικές συσκευές, υπηρεσίες νέφους, δίκτυα, συστήματα βιομηχανικού ελέγχου).

Το  λειτουργικό μοντέλο του Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ βασίζεται στην «αρχιτεκτονική μηδενικής εμπιστοσύνης», ενώ το Κέντρο θα τροφοδοτείται επίσης με δεδομένα από διεθνείς πηγές ευφυούς ανάλυσης απειλών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας, ο ΑΔΜΗΕ ολοκληρώνει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς, στο πλαίσιο της Ενιαίας Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την έξαρση των κυβερνοεπιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, η νέα πλατφόρμα του Διαχειριστή θέτει στην υπηρεσία των ηλεκτρικών υποδομών του Συστήματος τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που καθιστούν δυνατή την αποτροπή ακόμη και των πιο σύνθετων παραβιάσεων ψηφιακής ασφάλειας».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024