Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβόλησε τον σύζυγό της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θέλει να πει την ιστορία της

Πυροβόλησε τον σύζυγό της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θέλει να πει την ιστορία της

Η αληθινή ιστορία της χρήσης στεροειδών και της κακοποίησης του bodybuilding πίσω από το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Killer Sally, του Netflix.

Η Sally McNeil μπορεί να μοιάζει τολμηρή και θρασύτατη, με –κυριολεκτικά- βραβευμένους μύες και μια στρατιά από θαυμαστές που την πλήρωναν για να τους σηκώνει στα χέρια και να τους πετάει στον αέρα, αλλά στην πραγματικότητα η McNeil ήταν εγκλωβισμένη σε έναν καταστροφικό κύκλο κακοποίησης, και όχι μόνο από τον σύζυγό της, Ray McNeil.

Όλα αυτά κορυφώθηκαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου 1995, όταν τηλεφώνησε στην αστυνομία για να τους ενημερώσει ότι πυροβόλησε τον σύζυγό της αφού εκείνος προσπάθησε να της επιτεθεί.

Ήταν μία κακοποιημένη γυναίκα;

Αυτό που ακολούθησε έγινε μια μακρά και δύσκολη δίκη, η οποία επικεντρώθηκε σε δύο πράγματα – ήταν μια πράξη αυτοάμυνας ή ήταν μια πικρόχολη σύζυγος με προβλήματα θυμού, που ξεσπούσε σε έναν σύζυγο που επρόκειτο να την αφήσει για μια άλλη γυναίκα;

Το ντοκιμαντέρ του Netflix, Killer Sally, εξετάζει και τις δύο πλευρές αυτού του επιχειρήματος. Στα μάτια του νόμου, είναι μια ένοχη γυναίκα, με τον εισαγγελέα Daniel Goldstein να την παρουσιάζει με επιτυχία ως κάποια που «απλά δεν θα μπορούσε να έχει κακοποιηθεί» και να λέει στο δικαστήριο: «είναι νταής και είναι κακοποιός. Η Sally McNeil κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα του φύλου και να γίνει κάποια που είναι φυσικά και σωματικά συγκρουσιακή». Αργότερα στέκεται ξανά σε αυτή τη δήλωση στο ντοκιμαντέρ, υποστηρίζοντας ότι «ένα βίαιο άτομο δεν μπορεί να είναι κακοποιημένη γυναίκα».

Αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Ο γάμος της Sally και του Ray McNeil

Για αρχή, η McNeil είχε υποστεί σωματική κακοποίηση από νεαρή ηλικία – πρώτα από την οικογένειά της και αργότερα από τον πρώτο της σύζυγο, Anthony Lowden, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τη Shantina και τον John. Ήταν στο Σώμα των Πεζοναυτών την εποχή του πρώτου της γάμου.

Όταν γνώρισε τον Ρέι τον Ιούνιο του 1987, το ζευγάρι έγινε αχώριστο, δεμένο με την αγάπη του για την κοινότητα του bodybuilding και την επιθυμία τους να γίνουν οι καλύτεροι. Παντρεύτηκαν μέσα σε δύο μήνες.

Όμως η ανταγωνιστική τους διάθεση αποδείχτηκε ένα εμπόδιο στη σχέση τους, με τον Ray ειδικότερα να αποκτά εμμονή με τα πρωταθλήματα και τις επιδόσεις στο bodybuilding. Αυτό έδωσε αργότερα τη θέση του στην κατάχρηση στεροειδών και από τις δύο πλευρές, η οποία ως παρενέργεια προκαλεί βίαιες εξάρσεις. Οι στιγμές οικογενειακής ευδαιμονίας για τη McNeil και τα παιδιά της, τα οποία συνήθιζαν να αποκαλούν τον Ray «μπαμπά», διαδέχονταν στιγμές σωματικής κακοποίησης, με στόχο κυρίως τη Sally.

Δείτε το τρέιλερ

Του έβγαλε τα μάτια

Μιλώντας για το ντοκιμαντέρ, η Shantina θυμάται μια φορά που ο Ray δούλευε ως σεκιούριτι σε ένα μπαρ και επέστρεψε σπίτι του γεμάτος αίματα αφού έβγαλε τα μάτια ενός απείθαρχου πελάτη σε μια διαμάχη. Αυτό επιβεβαιώνεται αργότερα από έναν από τους φίλους του Ρέι που δούλευε μαζί του.

Η κακοποίηση μέσα στο σπίτι ήταν επομένως, δυστυχώς, κάπως αναπόφευκτη, με τον McNeil και τον Ray να γίνονται βίαιοι κατά καιρούς – αλλά ο McNeil ήταν αυτός που τράβηξε πραγματικά το κύριο βάρος των σωματικών διαπληκτισμών. Αργότερα άρχισε να εργάζεται σε βιντεοκασέτες που αναδείκνυαν τη σωματική της διάπλαση για να βγάλει επιπλέον χρήματα, και οι άνθρωποι την προσέλαβαν για να τους σηκώνει και να εκτελεί πάνω τους κινήσεις πάλης.

Το όριο του φετιχισμού

Ενώ η McNeil επιμένει ότι ποτέ δεν κοιμήθηκε με πελάτες, υπάρχει μια αναγνώριση από όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι ταινίες και η δουλειά της πέρασαν τη γραμμή του φετιχισμού. Ήταν σε αυτές τις κασέτες που κέρδισε το παρατσούκλι Killer Sally, και ουσιαστικά την κατέστησε τον βιοπαλαιστή της οικογένειας.

Καθώς το αστέρι του Ray στο κύκλωμα bodybuilding άρχισε να εξασθενεί, έγινε πιο αποφασισμένος να τα πάει καλύτερα, παίρνοντας περισσότερα στεροειδή προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του. Μια ιδιαίτερη αποτυχία ήρθε το 1993, όταν συμμετείχε με επιτυχία στον διαγωνισμό Mr. Olympia -κάτι που η Sally αναφέρει ως το Άγιο Δισκοπότηρο των διαγωνισμών bodybuilding- για να καταλάβει τελικά την 15η θέση.

Άρχισε επίσης να απατά την McNeil, με μια γυναίκα να ξυλοκοπείται από την Sally μετά την ανακάλυψη της σχέσης τους.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Τι συνέβη τη νύχτα της δολοφονίας του Ray McNeil;

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1995, η Sally ισχυρίζεται ότι την έπνιγε ο σύζυγός της, όταν ξέσπασε, πήρε την πριονισμένη καραμπίνα που είχε στο σπίτι της οικογένειας και τον πυροβόλησε δύο φορές, όταν εκείνος αρνήθηκε να φύγει από το σπίτι και της επιτέθηκε.

Όσοι γνώριζαν τον Ρέι ισχυρίζονται ότι σχεδίαζε να την εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα.

Παρά τον πυροβολισμό στο στήθος και το πρόσωπο, ο Ray κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή πριν τελικά πεθάνει στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα. Η νεκροψία έδειξε ότι τη στιγμή του θανάτου του είχε πέντε διαφορετικά είδη στεροειδών στον οργανισμό του.

Η ώρα της ανάκρισης

Στο δωμάτιο ανάκρισης, η Sally παραδέχεται ότι τον πυροβόλησε, αλλά υποστηρίζει ότι ήταν αυτοάμυνα. Τα παιδιά της στην κασέτα φαίνονται να το επιβεβαιώνουν αυτό, με τον Τζον να της λέει στο αστυνομικό τμήμα ότι αυτό έπρεπε να κάνει για να μην πάθει κακό.

Όταν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τα παιδιά της μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα φροντίδας, προτού τελικά μετακομίσουν στους παππούδες τους από τη μητέρα τους, όπου θα παραμείνουν για το υπόλοιπο της παιδικής τους ηλικίας.

Οι κατήγοροι διέλυσαν τα επιχειρήματα της Sally και ισχυρίστηκαν ότι επειδή ήταν πεζοναύτης και bodybuilder, είχε εκ φύσεως βίαιες τάσεις που είχαν σκοπό να σκοτώσουν τον Ray από την αρχή. Ισχυρίστηκαν ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τον Ρέι από την αρχή και ότι δεν μπορούσε να είναι μια «χτυπημένη γυναίκα» επειδή… ουσιαστικά «κοίταξέ την».

Αυτό έγινε χειρότερο όταν τα βίντεο της Killer Sally έγιναν αποδεκτά στο δικαστήριο, με κάποια βίντεο να την δείχνουν με στρατιωτική στολή, να κρατάει την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε τον Ray, δίνοντας την εικόνα μιας γυναίκας που δεν υποδυόταν μια περσόνα για την κάμερα, αλλά αυτή ήταν η πραγματική της προσωπικότητα.

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού – που σημαίνει ότι ενώ δεν υπήρχε προμελέτη, είχε πρόθεση να σκοτώσει ή να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Το 1996 καταδικάστηκε σε 19 χρόνια έως ισόβια για τη δολοφονία.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Πού είναι τώρα η δολοφόνος Sally και τα παιδιά της;

Σε μια σπανιότητα για σειρές αληθινών εγκλημάτων, η ιστορία της Sally McNeil έχει ένα κάπως αίσιο τέλος – αν και χρειάστηκαν δεκαετίες για όλους τους εμπλεκόμενους για να φτάσουν εκεί.

Από το 2011, η Sally άρχισε να κάνει αίτηση για αναστολή και απορρίφθηκε τέσσερις φορές, επειδή αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι ήταν κακοποιημένη γυναίκα, και ως εκ τούτου «δεν αναλάμβανε την ευθύνη για τις πράξεις της».

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ, η Sally δήλωσε: «Την τελευταία φορά που πήγα στο συμβούλιο αναστολών, έπρεπε να πω ότι ήταν πρόθεσή μου να σκοτώσω τον σύζυγό μου, σαν να μην με κακοποίησε ποτέ, ή να με χτύπησε, ή να μου έσπασε τα κόκαλα ή να με έπνιξε. Ήταν όλα δικά μου και ανέλαβα την ευθύνη».

Photo: YouTube

Η ώρα της αποφυλάκισης

Έπειτα από 25 χρόνια, αποφυλακίστηκε από τις γυναικείες εγκαταστάσεις της Κεντρικής Καλιφόρνιας το καλοκαίρι του 2020 και άρχισε να ξαναχτίζει τη ζωή της, διαμένοντας στο Κέντρο Μεταβατικών Βετεράνων. Βρήκε δουλειά σε μια αποθήκη και ερωτεύτηκε ξανά.

Η Shantina και ο John, καθώς μεγάλωναν, σταμάτησαν τις ετήσιες επισκέψεις τους για να δουν τη μητέρα τους, καθώς ντρέπονταν να τη βλέπουν στη φυλακή. Η Shantina πιστεύει ότι η τελευταία της επίσκεψη ήταν γύρω στο 2004.

Σε μια ανατριχιαστική επανάληψη της εμπειρίας της μητέρας της, η Shantina κατατάχθηκε επίσης στο στρατό και βρέθηκε σε μια τριετή σχέση κακοποίησης. Τώρα έχει έναν γιο και επανενώθηκε με τη Sally μέσω του ντοκιμαντέρ.

Ο Τζον κατατάσσεται επίσης αργότερα στο στρατό, υπηρετώντας στο Αφγανιστάν, και ενώ αρχικά διατηρούσαν επαφή, στη συνέχεια αυτός έκοψε τους δεσμούς μαζί της αφού απέκτησε τη δική του κόρη, έχοντας αγανακτήσει για όσα τους επέτρεψε να παρακολουθήσουν ως παιδιά. Αργότερα μπήκε σε πρόγραμμα θεραπείας για μετατραυματικό στρες και εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Το 2022, η Sally και ο Stewart Norfleet παντρεύτηκαν. Και τα δύο παιδιά της Σάλι, και τα εγγόνια της ήταν παρόντα στο γάμο, με τον Τζον να την παραδίδει στον γαμπρό. Τώρα ελπίζουν σε ένα πιο θετικό μέλλον μαζί.

Photo: YouTube

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024