Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Μαλισσόβας: Το μιούζικαλ «Γεια» από το τραγούδι του Φοίβου μιλά για το bulling, τη σεξουαλική κακοποίηση αλλά και την αγάπη

Δημήτρης Μαλισσόβας: Το μιούζικαλ «Γεια» από το τραγούδι του Φοίβου μιλά για το bulling, τη σεξουαλική κακοποίηση αλλά και την αγάπη

21 χρόνια μετά από την πρώτη κυκλοφορία του «γεια», το αγαπημένο και επιτυχημένο άλμπουμ των 00s ζωντανεύει στο θέατρο.

Στο θέατρο Ριάλτο θα παρουσιαστεί ένα διαφορετικό μιούζικαλ. Ο Φοίβος έκανε νέες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών ενώ έγραψε και νέα τραγούδια, ειδικά για τη θεατρική μεταφορά του άλμπουμ.  Ο Δημήτρης Μαλισσόβας, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, δημιούργησε μία ευφάνταστη ιστορία με ραχοκοκαλιά τα τραγούδια του «γεια», τα οποία ενορχήστρωσε ειδικά για τη θεατρική τους μεταφορά ο Φοίβος.

Διαβάστε επίσης: Νίκη Παλληκαράκη στο in: Έχουμε ευθύνη απέναντι στην αδυναμία των παιδιών μας

Γεια the Musical με 20μελή θιάσο

Στο «γεια – the musical» θα ακουστούν για πρώτη φορά και νέα τραγούδια του δημιουργού που αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό εντός και εκτός της θεατρικής αίθουσας!

Τα τραγούδια από το «γεια», που έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο μέσα σε έντεκα ημέρες, ερμηνεύει ένας 20μελής θίασος, με συμμετοχές έκπληξη όπως την σπουδαία
Αλέκα Κανελλίδου, «τη φωνή» μιας ολόκληρης εποχής, την εκρηκτική Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, τη θρυλική φωνή του συγκροτήματος «Μπλε» Τζώρτζια Κεφαλά (που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε musical) και τον Παναγιώτη Πετράκη, που ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στην πρόζα και το τραγούδι όλα αυτά τα χρόνια.

Μαζί τους η Τραϊάνα Ανανία, ο Biased Beast, o Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου και σε πρώτη εμφάνιση η Δανάη Τσιρώνη.

Ο Δημήτρης Μαλισσόβας μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του

«Τι θα μπορούσε να πεί κανείς, όταν του προτείνουν να γράψει και να σκηνοθετήσει ένα απο τα πιο πετυχημένα άλμπουμ της χώρας;

Πως θα μπορούσε να αναμετρηθεί με έναν τίτλο που πριν 20 χρόνια έκανε τους ανθρώπους να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να ερωτευτούν;

Ποια ιστορία θα μπορούσε να διηγηθεί;

Όλα αυτά τα ερωτήματα με βασάνιζαν πριν την πρώτη μου συνάντηση με τον Φοίβο. Η πρόταση ήταν έκπληξη. Το εγχείρημα δελεαστικό. Η αγάπη μου και η αφοσίωση μου στο μουσικό θέατρο, με έκαναν αμέσως να πω το ναι. Ένα ναι, χωρίς να ξέρω καν πως θα προχωρήσω.

Η συνάντηση με τον Φοίβο ήταν κι αυτή μια έκπληξη. Δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ πριν και δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Είχα ακούσει ότι είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, χαμηλών τόνων.

Λιγόλογος. Σχεδόν απρόσιτος. Με μεγάλη μου χαρά βρήκα ένα άνθρωπο δοτικό, παθιασμένο με την δουλειά του και με πολύ χιούμορ. Με γνώση και έμπνευση. Αμέσως ένιωσα ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Του είπα πως θέλω λίγο χρόνο για να σκεφτώ πως θα το αντιμετωπίσω. Με ρώτησε πως θα ήθελα την μουσική. Του είπα πως δεν θα μπλέξω στα δικά του χωράφια.

Κι αυτός μου απάντησε: «Άκου να δεις…. τον δίσκο τον έκανα πριν απο 20 χρόνια. Τότε ήταν η δική μου δουλειά. Τώρα είσαι εσυ ο καπετάνιος. Εσυ αποφασίζεις. Και αν κάποια στιγμή διαφωνήσουμε, να ξέρεις πως η δική σου γνώμη θα υπερισχύσει. Γιατί τώρα η δουλειά είναι δική σου».

Κι έφυγα ακόμη πιο προβληματισμένος απο το πρώτο ραντεβού. Και τώρα τι κάνουμε; Η ευθύνη μεγάλη.

Σκοπός και των δύο ήταν να μην γίνει μια νοσταλική αναβίωση του άλμπουμ, αλλά να δημιουργηθεί μια παράσταση που θα επικοινωνήσει με το μέλλον.

Άρα, ένα νεανικό musical.

Με νέες ενορχηστρώσεις, νέες ερμηνείες και καινούργιες συνθέσεις που να εξυπηρετούν την πλοκή του έργου.

Είναι τύχη να σκηνοθετήσεις ένα musical που οι θεατές θα γνωρίζουν σχεδόν όλα τα τραγούδια του έργου.Η ιστορία όμως; Πρέπει κι αυτή να είναι με κάποιο τρόπο γνώριμη.

Έτσι, το Γειά έγινε ένα σκοτεινό παραμύθι, βασισμένο στον μύθο της Σταχτοπούτας, με μια άλλη ματιά. Με χιούμορ, αλλά και συγκίνηση και δράση.

Η τοποθεσία, μια πόλη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια πόλη χαμένη απ΄τον χάρτη. Με μεγάλες αντιθέσεις. Με εργάτες αλλά και ευγενείς. Με Βασίλειο αλλά και με ένα πορνείο. Με μίσος κι αγάπη.

Μέσα απο την δομή ενός κλασσικού musical, περνάει όλα τα σύγχρονα μυνήματα. Το Bulling, την κακοποίηση, την σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και την αγάπη, την φιλία και την συντροφικότητα.

Για τις ανάγκες του έργου έγινε μια μεγάλη – επίπονη  ακρόαση, ώστε να βρεθούν καινούργια ταλαντούχα πρόσωπα που θα συζητηθούν.

Μαζί τους καταξιωμένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές για να συμπληρώσουν το δύσκολο πάζλ του Γειά.

Ο θίασος που δημιουργήθηκε, ίσως να είναι ο καλύτερος που είχα ποτέ. Νέοι και παλαιότεροι με το ίδιο σθένος, με τον ίδιο παλμό, με την ίδια αγωνία.

Το Γειά είναι μια παράσταση γεμάτη τραγούδι, χορό και δυνατές ερμηνείες.

Ένα σύγχρονο νεανικό Musical για όλο τον κόσμο.

Κι εγώ ακόμη πιο χαρούμενος που το Γειά θα είναι η νέα μου περιπέτεια.

Ανυπομονώ να χαθώ κι εγω στην ιστορία του.

Να ζήσω έστω και λίγο το παραμύθι.»

Πληροφορίες παράστασης

Μουσική – Στίχοι: Φοίβος
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς
Μουσική Διδασκαλία: Άκης Δείξιμος
MUA: Make up lab Yannis Marketakis
Περούκες: Θωμάς Γαλαζούλας
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελένη Γιουφή, Παναγιώτα Δρόσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: ΜάιραΒούλτσου
Διεύθυνση Παραγωγής: Φανή Χάραρη

Πρεμιέρα 18/11

Παραστάσεις

Παρασκευή, Σάββατο: 20.30

Κυριακή: 19.00

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024