Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rings of Power: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές της σειράς από τα βιβλία;

Rings of Power: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές της σειράς από τα βιβλία;

Οι δύο βασικότερες διαφορές που θα εντοπίσετε ανάμεσα στα βιβλία και την δημοφιλή σειρά Rings of Power αλλά και κορυφαία βιβλία για να εντρυφήσετε στον μαγικό κόσμο του Τόλκιν.

Η νέα σειρά της Amazon, «Rings of Power» έφερε ζωή στην Μέση Γη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο υπέροχο βασίλειο που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Μετά την επιτυχία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», η Μέση Γη επέστρεψε στις οθόνες μας με το «Rings of Power», μια συναρπαστική σειρά που διαδραματίζεται σε μια νέα περίοδο, με πολλούς νέους χαρακτήρες.

Είναι όμως η σειρά καλύτερη από τα βιβλία; Εδώ οι απόψεις διαφέρουν. Ενώ είναι, σε μεγάλο βαθμό, εμπνευσμένη από το έργο του Τόλκιν και φέρει το ταλέντο του Πίτερ Τζάκσον, είναι, τελικά, κάτι διαφορετικό. Αντί να μείνουν πιστοί στα βιβλία, οι παραγωγοί επέλεξαν να εμβαθύνουν στις λιγότερο γνωστές ιστορίες του Legendarium του Τόλκιν. Αντλώντας υλικό από το βιβλίο «Σιλμαρίλιον» και από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» επέλεξαν να αφηγηθούν μια σχετικά νέα ιστορία.

Το βιβλίο «Σιλμαρίλιον» θα το βρείτε στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε βιβλία μεταφρασμένης λογοτεχνίας ενώ θα φτάσει στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας για να το ρίξετε αμέσως στο διάβασμα!

Το «Σιλμαρίλιον» έρχεται πρώτο

Ένας από τους λόγους που αξίζει να διαβάσετε το «Σιλμαρίλιον» είναι ότι προηγείται χρονικά και σαν σύλληψη και σαν περιεχόμενο, αν και εκδόθηκε τελευταίο και μάλιστα μετά το θάνατο του Τόλκιν. Πρόκειται για την ιστορία της Πρώτης Εποχής, στην οποία αναφέρονται κατά καιρούς οι ήρωες του Aρχοντα των Δακτυλιδιών, όπως ο Έλροντ και η Γκαλάντριελ που ζούσαν από τότε.

Το Σιλμαρίλιον είναι η ιστορία της δημιουργίας της Μέσης -γης, η ιστορία των λαών που έζησαν την ηρωική Πρώτη Εποχή, πολύ πιο παλιά από την εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα του άρχοντα των Δαχτυλιδιών (Τρίτη Εποχή).

Στο βιβλίο περιέχονται, εκτός από την ιστορία των Σιλμαρίλ, των πετραδιών που έφτιαξε ο Φέανορ, η Μουσική των Aϊνουρ, η ιστορία των Βάλαρ, η πτώση του Νούμενορ και ένα κεφάλαιο αναφορικά με την Τρίτη Εποχή και τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (Rings of Power), κεφάλαιο που θα σας αποκαλύψει πολλά περισσότερα για την σειρά.

Αγοράστε το εδώ

Σειρά VS βιβλίων

Μερικές από τις μεγαλύτερες διαφορές που θα εντοπίσετε, διαβάζοντας τα βιβλία, περιλαμβάνουν:

Ιστορίες που δεν γνωρίζουμε

Στην σειρά εκτός από παλιούς και αγαπημένους, όπως η Γκαλάντριελ, γνωρίζουμε και πολλούς νέους χαρακτήρες που δεν έχουμε ξαναδεί και δεν περιλαμβάνονται στις αρχικές ιστορίες του Τόλκιν.

Ως εκ τούτου, αυτή η περίοδος διαμορφώνεται μέσα από διαφορετικές ιστορίες και οι παραγωγοί έχουν δημιουργήσει νέους χαρακτήρες που ταιριάζουν άψογα στα γεγονότα και τις αφηγούνται μέσα από τις περιπέτειές τους.

Αλλαγμένη η Γκαλάντριελ

Η Γκαλάντριελ πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες της σειράς και είναι ομολογουμένως πολύ διαφορετική από τα βιβλία. Οι περισσότεροι θαυμαστές του Τόλκιν πιθανότατα τη θυμούνται ως την ηρωίδα που φορούσε ένα φόρεμα από λευκό μετάξι.

Στην σειρά, το «ανταλλάσσει» με ένα σπαθί και την πανοπλία της και ρίχνετε στην μάχη ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Η απόφασή της να εγκαταλείψει το Βάλινορ και να κατευθυνθεί στη Μέση Γη είναι επίσης διαφορετική. Στην σειρά φεύγει για να πολεμήσει στο Μόργκοθ.

Στα βιβλία ωστόσο, η Γκαλάντριελ ανήκει στην φυλή των Νόλντορ, ξωτικά που εγκαταλείπουν το Βάλινορ για να ανακτήσουν τα μαγικά Σίλμαριλς.

Για να εντρυφήσετε περισσότερο στα ενδότερα της μαγείας του φανταστικού κόσμου του Τόλκιν και να γνωρίσετε καλύτερα τον εμπνευστή τους, σας προτείνουμε τρία κορυφαία βιβλία.

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μέσης Γης

Το βιβλίο «Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μέσης Γης» είναι γεμάτο  επικούς πολέμους, παράξενα πλάσματα, χαρισματικούς και μισητούς χαρακτήρες, συγκινητικές στιγμές και σκηνές επικού μεγαλείου. Απευθύνεται τόσο στους λάτρεις της Λογοτεχνίας του Φανταστικού όσο και στο νέο αναγνώστη.

Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να διαβαστεί από την αρχή έως το τέλος αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός αναφοράς, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την ιστορία και τη γεωγραφία ενός μαγικού κόσμου, τα πλάσματα που τον κατοικούν και τις γλώσσες τους και γενικότερα για όλες τις αθέατες πτυχές του.

Αγοράστε το εδώ

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Ξέρατε πως ο Τόλκιν ως φοιτητής έγραφε «πονηρά» ανέκδοτα ή πως ως καθηγητής έφτιαχνε σταυρόλεξα στα αγγλοσαξωνικά για τους φοιτητές του; Γνωρίζετε από που πήραν το όνομά τους οι χόμπιτ ή οι ορκ;

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον Τόλκιν ως άνθρωπο, συγγραφέα και δημιουργό. Διαβάστε άγνωστα γεγονότα της προσωπικής του ζωής πέρα από τη συμβατική βιογραφία του, ακολουθήστε τη συναρπαστική περιπέτεια της συγγραφής και της έκδοσης των βιβλίων του.

Αγοράστε το εδώ

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν Η γέννηση ενός θρύλου

Η συναρπαστική βιογραφία του Dolin Duriez ρίχνει φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Ποιος ήταν ο άνθρωπος που επινόησε τις περίπλοκες γλώσσες και τον τέλεια δομημένο κόσμο της Μέσης Γης;  Λαμπρός αλλά ιδιαίτερα εσωστρεφής λόγιος, επεξεργάστηκε επί πενήντα και πλέον χρόνια τις γλώσσες, την ιστορία, τους λαούς και τη γεωγραφία της Μέσης Γης.

Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν πέρασε δύσκολα χρόνια. Βίωσε τη φρίκη του Α’ Παγκόσμιου πολέμου. Ήταν ορφανός και φτωχός. Ο κηδεμόνας του μάλιστα του είχε απαγορεύσει να επικοινωνεί με την κοπέλα που είχε ερωτευτεί. Οι αθέατες πτυχές της ζωής του θρυλικού Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Αγοράστε το εδώ

Και μην ξεχνάτε ότι έχετε την δυνατότητα να πάρετε όλα τα βιβλία σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024