Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος: Αναμένουμε επικράτηση της μετάλλαξης ΒQ.1

Βασιλακόπουλος: Αναμένουμε επικράτηση της μετάλλαξης ΒQ.1

Οι εισαγωγές λόγω Covid έχουν διπλασιαστεί

Μία νέα μετάλλαξη του κοροναϊού θα επικρατήσει στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες και αυτή είναι η BQ1.

Όπως είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το επικαιροποιημένο εμβόλιο «πιάνει» τη νέα μετάλλαξη.

Τι είπε ο Βασιλακόπουλος για τη νέα μετάλλαξη

«Και γρίπη θα έχουμε φέτος και τις υπόλοιπες ιώσεις. Δεν είναι κάτι παράλογο αυτό, ούτε κάτι που πρέπει να μας φοβίζει. Το σχετικά αποστειρωμένο περιβάλλον που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι μία φυσιολογική κατάσταση που μπορούμε να ζούμε όλη μας τη ζωή. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να κάνουμε τεστ στα παιδάκια μας όταν έχουμε συμπτώματα» είπε στην ΕΡΤ.

«Έχουμε διπλασιασμό των εισαγωγών, 200 κάθε μέρα, υπάρχει σαφής αύξηση των κρουσμάτων που δίνουν νοσηλείες. Είναι η τρίτη εβδομάδα αύξησης. Ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα η καινούργια παραλλαγή που θα επικρατήσει της Ο5, η BQ1. Αναμένεται να είναι σοβαρό πρόβλημα τους επόμενους μήνες και να επικρατήσει, δεν είναι 1.000% σίγουρο. Το επικαιροποιημένο εμβόλιο είναι το καλύτερο όπλο. Πρέπει ο κόσμος να κάνει το νέο εμβόλιο, δεν είναι το εμβόλιο που κάναμε πριν 1,5 χρόνο» είπε.

Και κατέληξε: «Περιέχει και την πληροφορία για να καταπολεμάμε το στέλεχος του Ο4-Ο5, που κυκλοφορούν τώρα. Το BQ1 διαφέρει κατά δύο μεταλλάξει από το Ο5, το εμβόλιο που θα κάνουμε τώρα είναι πολύ κοντά και στο νέο στέλεχος».

«Υπάρχει σαφής αύξηση των κρουσμάτων που δίνουν νοσηλεία»

Για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρας μας αποκάλυψε ότι πλέον στα νοσοκομεία έχουμε έναν διπλασιασμό των εισαγωγών σε σχέση με το Σεπτέμβρη. «Έχουμε σχεδόν 200 προσαγωγές κάθε μέρα στα νοσοκομεία μας. Υπάρχει σαφής αύξηση των κρουσμάτων που δίνουν νοσηλεία», πρόσθεσε ο ειδικός.

Και όπως είπε, «είναι η τρίτη εβδομάδα αύξησης ενώ ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει έρθει η καινούργια παραλλαγή που πιθανόν θα επικρατήσει και η οποία είναι ένα παρακλάδι της Όμικρον 5 η ΒQ. 1 και η ΒQ 1,1.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024