Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκούπα ρομπότ: Πώς θα τη συντηρήσετε σωστά για να συνεχίσει να σας ξεκουράζει

Σκούπα ρομπότ: Πώς θα τη συντηρήσετε σωστά για να συνεχίσει να σας ξεκουράζει

Χρήσιμες και απλές συμβουλές για να καταφέρετε να διατηρήσετε την σκούπα ρομπότ στα καλύτερά της.

Η τεχνολογία κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, με την σκούπα ρομπότ να αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, αφού καθαρίζει τα δάπεδα στους χώρους μας μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα πράγμα που δεν μπορεί να κάνει είναι να καθαριστεί. Επειδή όμως, σκόνη, τρίχες, ψίχουλα και άλλα υπολείμματα μπορεί να συσσωρευτούν στα κενά ενδιάμεσα από τα εξαρτήματα, μειώνοντας την απόδοσή της με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να λάβουμε δράση, καθαρίζοντας την μία φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά, εάν σκουπίζει περισσότερες από πέντε φορές την ημέρα.

Οδηγός καθαρισμού και συντήρησης της σκούπας ρομπότ

Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε ένα πρακτικό οδηγό με τις καλύτερες μεθόδους για να την καθαρίσετε, ώστε η σκούπα ρομπότ Xiaomi να κρατήσει περισσότερο. Κι αν ακόμα, δεν έχετε πάρει την δική σας, βρείτε την καλύτερη, σε συμφέρουσα τιμή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR, την οποία θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα της, χάρη στην εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Κι αν δεν διαθέτετε τώρα το απαραίτητο ποσό, με τον νέο τρόπο πληρωμής SHOPFLIX PAY 4 της πλατφόρμας, μπορείτε να το εξοφλήσετε σε 4 ισόποσες πληρωμές ξεκινώντας με την πρώτη πληρωμή από σήμερα.

Αφαιρέστε τις τρίχες

Οι τρίχες, είτε οι δικές σας είτε από τα κατοικίδιά σας, τείνουν να κολλάνε στο ρολό της βούρτσας, στις πλαϊνές βούρτσες και στους τροχούς της σκούπας ρομπότ. Ελέγξτε τις εισόδους και το ρολό της βούρτσας και αφαιρέστε τις τρίχες, εάν έχουν συσσωρευθεί, για να μην εμποδίζουν την ροή του αέρα και ως εκ τούτου να μην μειώνουν την ισχύ αναρρόφησης.

Πολλές ρομποτικές σκούπες μάλιστα, διαθέτουν τη δική τους χτένα ή εργαλείο λεπίδας για την αποτελεσματική τους αφαίρεση. Τοποθετήστε την σκούπα ρομπότ ανάποδα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τραβήξτε απαλά τις τρίχες προς τα πάνω, έτσι ώστε η λεπίδα να περάσει από κάτω και να τις κόψει. Αφαιρέστε στην συνέχεια, τις πλαϊνές βούρτσες και τραβήξτε τις τρίχες.

Καθαρίστε τους αισθητήρες

Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε καθαρούς τους αισθητήρες στη σκούπα ρομπότ, καθώς δεν θέλετε να χτυπάει πάνω σε έπιπλα ή να πέσει από τις σκάλες, επειδή τα «μάτια» της είναι καλυμμένα από ένα στρώμα σκόνης. Αρχικά, εντοπίστε τους αισθητήρες, ελέγχοντας το εγχειρίδιό σας ή μεταβαίνοντας στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν συγκεκριμένες οδηγίες καθαρισμού. Ωστόσο, για τις περισσότερες σκούπες ρομπότ αρκεί να σκουπίσετε τους αισθητήρες της με ένα στεγνό πανί, χωρίς να χρειάζεστε νερό ή σαπούνι. Εάν η σκόνη ή οι λεκέδες επιμένουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς υγρό πανί για να το αφαιρέσετε.

Ελέγξτε τους τροχούς

Εάν παρατηρείται ότι η σκούπα σας κινείται παράξενα, μπορεί να έχει κολλήσει κάτι στους τροχούς της. Εάν μπορείτε, αφαιρέστε τους και καθαρίστε τυχόν υπολείμματα, που βλέπετε μέσα στην κοιλότητα του, και τυχόν ψίχουλα ή τρίχες από τον άξονα του. Σκουπίστε τον τροχό πριν να τον βάλετε στην θέση του.

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τους τροχούς, δείτε αν μπορείτε να βγάλετε ό,τι έχει κολλήσει με το εργαλείο λεπίδας. Τις περισσότερες φορές αυτό θα λειτουργήσει.

Συντήρηση φίλτρου

Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε πέντε έως 10 συνεδρίες καθαρισμού ή περίπου κάθε δεύτερη εβδομάδα. Αφαιρέστε το από τη σκούπα και χτυπήστε το απαλά πάνω από τον κάδο για να απελευθερώσετε την συσσωρευμένη σκόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα για να την αφαιρέσετε, χωρίς να λερώσετε τα χέρια σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι το φίλτρο σας βράχηκε ή μπορείτε να δείτε ότι είναι καλυμμένο με υπολείμματα, είναι καλύτερο να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε να βρείτε το φίλτρο, που ταιριάζει στην σκούπα σας, μέσα από την μεγάλη ποικιλία του SHOPFLIX.GR ενώ αν χρειάζεστε άλλα εξαρτήματα ή αξεσουάρ, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024