Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί αυτές οι γυναίκες θα ζήσουν απομονωμένες για πέντε μήνες στην Ανταρκτική;

Γιατί αυτές οι γυναίκες θα ζήσουν απομονωμένες για πέντε μήνες στην Ανταρκτική;

Μια από τους 6.000 υποψήφιους που ανταποκρίθηκαν σε ασυνήθιστη αγγελία η οποία αναζητούσε πρόσωπα διατεθειμένα να ζήσουν για σχεδόν μισό χρόνο σε ένα ακατοίκητο νησί, παρέα μόνο με πιγκουίνους.

Παραδοσιακά, η κοινωνία περιμένει από ένα νεόνυμφο ζευγάρι να περνάει όσο μπορεί περισσότερο χρόνο μαζί μετά το γάμο. Όμως η παράδοση και τα ήθη αλλάζουν και κάπως έτσι βλέπουμε περιπτώσεις όπως αυτή της Natalie Corbett η οποία νεόνυμφη, στα 31 χρόνια της, ετοιμάζεται για μια απαιτητική αποστολή στην Ανταρκτική, όπου θα περάσει πέντε μήνες μακριά από το σύζυγό της.

Η Corbett είναι μια από τις τέσσερις Βρετανίδες που επιλέχθηκαν για να διαχειριστούν μια απομονωμένη βάση, την παλαιότερη μόνιμη που έχει εγκαταστήσει η Βρετανία στην παγωμένη ήπειρο.

Μια από τους 6.000 υποψήφιους που ανταποκρίθηκαν σε ασυνήθιστη αγγελία η οποία αναζητούσε πρόσωπα διατεθειμένα να ζήσουν για σχεδόν μισό χρόνο σε ένα ακατοίκητο νησί, παρέα μόνο με πιγκουίνους.

Τουλάχιστον θα περάσουν εκεί το καλοκαίρι της Ανταρκτικής, όταν οι θερμοκρασίες είναι σχετικά ήπιες και το φως της ημέρας διαρκεί σχεδόν ένα 24ωρο.

Θα κληθεί να μοιραστεί τον περιορισμένο χώρο της βάσης με τρεις ακόμα τυχερές (;): την 30χρονη Mairi Hilton, με PhD στη Βιολογία, τη 40χρονη Lucy Bruzzone, η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν επικεφαλής επιστήμονας σε αποστολή στην Αρκτική, και την 23χρονη Clare Ballantyne, που μόλις ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στις επιστήμες της Γης.

Τι θα πρέπει να κάνουν

Η Natalie, η μόνη χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, θα αναλάβει τη διαχείριση του gift shop της βάσης, η οποία υποδέχεται ετησίως περίπου 18.000 τουρίστες. Οι νέες συνάδελφοί της θα επιφορτιστούν με το καθήκον να καταγράψουν τον πληθυσμό των πιγκουίνων που ζουν στο νησί Goudier, όπου βρίσκεται η βάση. Και οι τέσσερις θα κληθούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες σταθερά κάτω από το μηδέν, χωρίς ηλεκτρισμό και καζανάκι, και θα κοιμούνται σε κουκέτες. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνουν ενθουσιασμένες.

Και οι τέσσερις θα κληθούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες σταθερά κάτω από το μηδέν, χωρίς ηλεκτρισμό και καζανάκι, και θα κοιμούνται σε κουκέτες.

«Δεν ξέρω τι με περιμένει»

«Είναι η πρώτη μας φορά στην Ανταρκτική και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που θα βρεθώ στη λευκή ήπειρο», σχολίασε η Hilton στον «Guardian», προσθέτοντας: «Δεν έχω ιδέα τι να περιμένουμε όταν φτάσουμε εκεί: πόσο κρύο θα κάνει και αν θα πρέπει να σκάψουμε δρόμο στο χιόνι για να φτάσουμε στη βάση μας».

Η Bruzzone αντιμετωπίζει με χιούμορ την αποστολή της: «Ανυπομονώ να πατήσω το πόδι μου στο νησί και να βρεθώ ανάμεσα στην παραφωνία και τη διαπεραστική μυρωδιά των πιγκουίνων, με φόντο τους παγετώνες και τα όρη Fief, και να μπορώ να τα αποκαλώ σπίτι μου για τους επόμενους μήνες».

Τις πρώτες εβδομάδες της παραμονής τους, οι τέσσερις γυναίκες θα έχουν την καθοδήγηση της 42χρονης Vicky Inglis, που έχει ξαναζήσει στο παρελθόν στο νησί.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024