Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνιε Γουέστ: Η απάντηση για το White Lives Matter - «Νόμιζα ότι η μπλούζα ήταν αστεία»

Κάνιε Γουέστ: Η απάντηση για το White Lives Matter – «Νόμιζα ότι η μπλούζα ήταν αστεία»

Ο Κάνιε Γουέστ έδωσε την δική του απάντηση για τη μπλούζα που έγραφε White Lives Matter. Τι είπε;

Ο Κάνιε Γουέστ μίλησε για όλους και για όλα σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News και στον Τάκερ Κάρλσον. Ο γνωστός ράπερ αναφέρθηκε στον Τραμπ, στην Κιμ Καρντάσιαν αλλά και στον σάλο που ξέσπασε με την επιλογή του να φορέσει μπλούζα με το λογότυπο «White Lives Matter» στην Εβδομάδα Μόδας.

Συγκεκριμένα, ο Κάνιε, όπως και πολλά από τα μοντέλα του εμφανίστηκαν με το λογότυπο «White Lives Matter» στην επίδειξη της καμπάνιας του Yeezy, προκαλώντας αντιδράσεις στα Social Media και στον Τύπο. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε υποτιμητική ως προς το κίνημα «Black Lives Matter», το οποίο ήταν το σύνθημα για τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του George Floyd από αστυνομικό.

Τότε, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και από ανθρώπους της μόδας όπως η συντάκτρια της Vogue, Gabriella Karefa-Johnson αλλά και το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ, η οποία τον αποκάλεσε «Νταή και γελοίο». Ο Κάνιε όμως, συνέχιζε γράφοντας στον λογαριασμό του στο Instagram «Όλοι γνωρίζουν ότι το «Black Lives Matter» ήταν απάτη. Τώρα τελείωσε. Παρακαλώ».

Η απάντηση του Κάνιε

Λίγες μέρες μετά, ο Κάνιε Γουέστ αποφάσισε να απαντήσει για την κίνησή του. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκερ Κάρλσον, ο γνωστός ράπερ είπε πως δεν περίμενε αυτές τις αντιδράσεις καθώς πιστεύει πως η κίνησή του ήταν «αστεία».

«Κάνω ορισμένα πράγματα από συναίσθημα. Απλώς διοχετεύω την ενέργεια εκεί και νιώθω καλά. Χρησιμοποιώ το ένστικτό μου και τη σύνδεση με τον Θεό. Νόμιζα ότι η μπλούζα ήταν αστεία. Όταν μίλησα με τον μπαμπά μου, ο οποίος ήταν πρώην Μαύρος Πάνθηρας, και μου είπε ότι του φάνηκε ξεκαρδιστικό τον ρώτησα γιατί και μου είπε: «Είσαι απλώς ένας μαύρος που δηλώνει το προφανές». Η απάντηση λοιπόν στο γιατί έγραψα White Lives Matter σε ένα μπλουζάκι είναι επειδή όντως αξίζει. Είναι το προφανές»».

Στη συνέχεια, ο Κάνιε ρωτήθηκε για ποιο λόγο πιστεύει πως προκλήθηκαν τόσες αντιδράσεις,. Τότε, εκείνος απάντησε: «Πρόκειται για έναν όχλο φιλελεύθερων ναζί. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που μας έχουν αφαιρέσει την ταυτότητα και μας έχουν χαρακτηρίσει ως «χρώμα», μας είπαν τι σημαίνει να είσαι μαύρος. Και όλο αυτό ξεκίνησε από μια μαύρη γυναίκα».

Ο Κάνιε και ο… Τραμπ

Ο επιτυχημένος ράπερ μίλησε και για τις επικρίσεις που δέχτηκε με την υποστήριξή του στον Ντόναλτ Τραμπ και ισχυρίστηκε επίσης ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του επειδή φορούσε καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again». Επιπλέον, η πρώην σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν και η μητέρα της Κρις Τζένερ φέρεται να προσπάθησαν να λογοκρίνουν τις πολιτικές του απόψεις.

«Άρχισα πραγματικά να νιώθω αυτή την ανάγκη να εκφραστώ σε ένα άλλο επίπεδο όταν ο Τραμπ ήταν υποψήφιος για το αξίωμα και μου άρεσε», εξήγησε. «Και κάθε άτομο στο Χόλιγουντ, από την πρώην σύζυγό μου μέχρι την πεθερά μου, τον τότε μάνατζέρ μου, τους λεγόμενους φίλους/χειριστές γύρω μου, μου έλεγαν ότι αν έλεγα ότι μου αρέσει ο Τραμπ, θα τελείωνε η καριέρα μου, θα τελείωνε η ζωή μου».

Ο Κάνιε Γουέστ είπε όμως, πως ενώ υποστήριζε τον Τραμπ, κάποιες φορές οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές.

«Για τους μεγάλους λευκούς ανθρώπους, είναι εύκολο το να ταξινομήσουν ένα μαύρο άτομο μόνο από το γεγονός ότι είμαστε μαύροι. Ακόμα και ο Τραμπ, ένα άτομο που θεωρούσα φίλο μου, του τηλεφώνησα μετά την επίσκεψή μου στον Λευκό Οίκο. Ο λόγος ήταν για να βγάλει τον ASAP Rocky από τη φυλακή. Και ένα από τα πράγματα που μου είπε είναι: «Κάνιε, είσαι φίλος μου. Όταν ήρθες στον Λευκό Οίκο, το ποσοστό αποδοχής μου από τους μαύρους αυξήθηκε κατά 40%».

»Και για τους πολιτικούς, το μόνο που αξίζουν οι μαύροι είναι ένα ποσοστό αποδοχής. Οι Δημοκρατικοί αισθάνονται ότι δεν μας οφείλουν τίποτα. Και οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται ότι δεν μας χρωστάνε τίποτα.

«Η Κιμ χειραγωγείται από την βιομηχανία της μόδας»

Ο Κάνιε Γουέστ όμως, μίλησε φυσικά και για την πρώην γυναίκα του Κιμ Καρντάσιαν. Ο επιτυχημένος ράπερ προχώρησε σε μια περίεργη δήλωση αφού είπε πως η βιομηχανία της μόδας εκβιάζει και χειραγωγεί την Κιμ για σεξ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η βιομηχανία της μόδας εκβιάζει την Κιμ για σεξ ενώ είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας με μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Χειραγωγείται από τη βιομηχανία της μόδας για να ξεπεράσει τα όρια όσον αφορά το γυμνό». Ο ίδιος αφήνει υπονοούμενα για κάποια κακόβουλη πρόθεση, επισημαίνοντας ότι η Κιμ έχει τέσσερα μαύρα παιδιά μαζί του.

Ο Κάνιε τα έβαλε επίσης με τα μέσα ενημέρωσης που τόλμησαν να τον επικρίνουν επειδή αγόρασε το σπίτι δίπλα στην Κιμ. Λέει ότι απλά θέλει να είναι πιο κοντά στα παιδιά του και αντιδρά στις κατηγορίες ότι παρακολουθούσε την Κιμ και τον Πιτ Νταβιντσον όταν έβγαιναν μαζί.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης θα προβληθεί την Παρασκευή.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024