Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Ο Μασκ επιμένει ότι θα αγοράσει την πλατφόρμα, όμως η πλατφόρμα αμφιβάλλει

Twitter: Ο Μασκ επιμένει ότι θα αγοράσει την πλατφόρμα, όμως η πλατφόρμα αμφιβάλλει

Το Twitter «δεν δέχεται το ναι ως απάντηση» λένε οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου.

Ο Έλον Μασκ μπορεί να άλλαξε γνώμη και να επανέφερε την αρχική του πρόταση να εξαγοράσει την Twitter Inc. για 44 δισ. δολάρια, όμως η εταιρεία δεν έχει πειστεί ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα βρει τα χρήματα για την εξαγορά, και επιμένει να τον καθίσει στο σκαμνί για την αθέτηση της υπόσχεσής του.

Ο Μασκ κατάφερε αυτή την εβδομάδα να αναβάλει την εκδίκαση της αγωγής που υπέβαλε η Twitter για αθέτηση δέσμευσης εξαγοράς, όμως η Twitter επιμένει τώρα ότι η δίκη πρέπει να προχωρήσει.

Διαβάστε επίσης:  Ο Μασκ θέλει να μετατρέψει το Twitter σε «app για τα πάντα» – Τι εννοεί;

Όπως μεταδίδει το BBC, οι δικηγόροι του Μασκ κατέθεσαν στο δικαστήριο έγγραφο στο οποίο αναφέρουν ότι η Twitter ανησυχεί για την «θεωρητική πιθανότητα μελλοντικής αποτυχίας» στην εξασφάλιση δανείων για την εξαγορά.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για εσπευσμένη δίκη προκειμένου να αναγκαστούν οι εναγόμενοι να κάνουν αυτό που ήδη κάνουν», δηλαδή να προσπαθούν να υλοποιήσουν την συμφωνία, έγραψαν οι δικηγόροι του Μασκ.

«Παρόλα αυτά, τo Twitter δεν δέχεται το ναι ως απάντηση. Περιέργως επιμένουν να προχωρήσει η εκδίκαση και βάζουν έτσι απερίσκεπτα σε κίνδυνο τη συμφωνία».

Την Πέμπτη, η Twitter Inc. είχε καταθέσει έγγραφο στο οποίο δήλωνε αντίθετη με τη ματαίωση της δίκης, καθώς κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε «ως πρόκληση για περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις».

Η πλατφόρμα δήλωσε πως δεν εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις του Μασκ, επισημαίνοντας ότι μία από τις τράπεζες που υποτίθεται ότι θα τον δάνειζε για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει ενημερωθεί από τον Μασκ για το σχέδιο υλοποίησης της εξαγοράς.

Ο Μασκ ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να εξαγοράσει το Twitter τον Απρίλιο στην τιμή των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή. Αργότερα όμως υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας είναι λιγότεροι από ό,τι υποστηρίζει η εταιρεία.

Όμως το ΔΣ της Twitter Inc. είχε ήδη εγκρίνει την εξαγορά και η εταιρεία υπέβαλε αγωγή κατά του αφεντικού της Tesla και της SpaceX, ο οποίος είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων.

Η έναρξη της δίκης τελικά μετατέθηκε από τις 17 στις 28 Οκτωβρίου.

Με τους επενδυτές να αμφιβάλλουν ότι η συμφωνία θα προχωρήσει, η μετοχή της Twitter βυθίστηκε κατά ακόμα 3% την Παρασκευή.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024