Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδιο στη Συρία: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος απέφυγε σύγκρουση με drones των ΗΠΑ

Επεισόδιο στη Συρία: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος απέφυγε σύγκρουση με drones των ΗΠΑ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον εναέριο χώρο της βόρειας Συρίας, με ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος ν' αποφεύγει σύγκρουση με δύο drones των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος της απέφυγε σύγκρουση με αμερικανικά drones στον εναέριο χώρο της Συρίας, σ’ ένα σοβαρό περιστατικό που έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Απέφυγε σύγκρουση

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης της Συρίας, Ολεγκ Εγκόροφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Novosti», είπε ότι το αεροσκάφος An-26 (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από UK Royal Air Force) των Ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων απέφυγε σύγκρουση με δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη βόρεια Συρία.

Δείτε ακόμα – Στην Αρκτική εντοπίστηκε το ρωσικό υποβρύχιο – Φόβοι ότι θα δοκιμάσει την τορπίλη «Ποσειδών»

Ο Εγκόροφ πρόσθεσε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνεχίζει να πραγματοποιεί «παράνομες» πτήσεις με drone πάνω από τη Συρία.

Πρόσθεσε ότι «το επεισόδιο συνέβη στις 3 Οκτωβρίου στις 4:25 GMT, όταν το An-26, το οποίο εκτελούσε αποστολή ανεφοδιασμού σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, αναγκάστηκε ν΄ αποφύγει σύγκρουση με δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 και MQ-1 στη βόρεια Συρία».

Επισήμανε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός παραβιάζει τις διατάξεις του μνημονίου συνεννόησης για την πρόληψη ατυχημάτων και την αεροπορική ασφάλεια κατά τις επιχειρήσεις στη Συρία».

Υπό τον έλεγχο των SDF

Το βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF, τον πυρήνα των οποίων αποτελούν κουρδικές μονάδες). Οι SDF υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων αποσύρθηκε από το έδαφος της Συρίας στα τέλη του 2017. Ο ρωσικός στρατός παρέμεινε μόνο στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ και στο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης, στο λιμάνι Ταρτούς.

Η Μόσχα μισθώνει αυτές τις βάσεις για περίοδο 49 ετών.

Πηγή: rbc.ru, echedoros-a.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024