Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google: Προσφυγή κατά της Ρωσίας για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της

Google: Προσφυγή κατά της Ρωσίας για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της

Οι ρωσικές αρχές κατέσχεσαν ποσό 129 εκατ. ευρώ λόγω της άρησης της εταιρείας να επαναφέρει ρωσικά κανάλια στο YouTube και να διαγράψει «παράνομες» αναρτήσεις για την Ουκρανία.

Λίγους μήνες μετά τη χρεοκοπία της, η ρωσική θυγατρική της Google προσέφυγε στα ρωσικά δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί η κατάσχεση κονδυλίων 129 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ήρθε ως απάντηση της Μόσχας στον αποκλεισμό ρωσικών καναλιών από το YouTube και τη μη αφαίρεση «παράνομου περιεχομένου» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ρωσικό παράρτημα υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας τον Ιούνιο λέγοντας ότι οι ρωσικές αρχές κατέσχεσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, κάτι που κατέστησε αδύνατο την πληρωμή εργαζομένων και προμηθευτών.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απαντά στη Google με δικό της κατάστημα εφαρμογών για Android

Οι λογαριασμοί κατασχέθηκαν τον Μάιο, ένα μήνα αφότου το τηλεοπτικό κανάλι Tsargrad της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το οποίο μπλοκαρίστηκε στο YouTube, ανακοίνωσε ότι αποζημιώθηκε με ένα δισεκατομμύριο ρούβλια (16,8 εκατ. ευρώ) που κατασχέθηκαν από την Google.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη το Reuters, δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η προσφυγή της Google έγινε δεκτή προς εξέταση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας. Εναγόμενοι είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικαστικής Επιμελητείας και ένα αξιωματούχος της.

Τον Αύγουστο, το ρωσικό πρακτορείο RIA είχε αναφέρει ότι το ίδιο δικαστήριο είχε αρνηθεί το αίτημα της Google για επιστροφή του κατασχεμένου ποσού από το Tsargrad, το οποίο παραμένει ακόμα εκτός YouTube.

Το Tsargrad TV ανήκει στον επιχειρηματία Κονσταντίν Μαλόφεφ, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ το 2014 με την κατηγορία ότι χρηματοδότησε φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, κάτι που ο επιχειρηματίας διαψεύδει. Η Μόσχα θεωρεί τις κυρώσεις αυτές παράνομες.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024