Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκος αναλυτής: Τον ενόχλησε το ποντιακό συγκρότημα στη γιορτή της ΑΕΚ - «Δεν είναι πρόκληση;»

Τούρκος αναλυτής: Τον ενόχλησε το ποντιακό συγκρότημα στη γιορτή της ΑΕΚ – «Δεν είναι πρόκληση;»

Ενοχλήθηκε πολιτικός αναλυτής στην Τουρκία επειδή ποντιακό συγκρότημα χόρεψε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο τούρκος δημοσιογράφος «υποσχέθηκε», καθώς φέρει το όνομα Αγία Σοφία, πως «και εκείνο θα το κάνουμε τζαμί».

Ο Χακάν Μπαϊρακτσί (όρθιος δεξιά, στη φωτογραφία επάνω, από την τηλεοπτική εκπομπή στο CNNturk), πολιτικός αναλυτής στην Τουρκία, αναφέρεται στην «πρόκληση» που έγινε στα εγκαίνια του νέου σταδίου της ΑΕΚ καθώς τον ενόχλησε το ποντιακό συγκρότημα που χόρεψε στην εκδήλωση.

«Είναι ίδια ακριβώς…»

«Ο άνθρωπος παίζει λύρα. Είναι στα εγκαίνια νέου σταδίου στην Αθήνα. Κοίτα, κοίτα την πρόκληση. Κι αν ρωτάνε κάποιοι “Γιατί αποτελεί πρόκληση”, να το πω» αναφέρει ο Χακάν Μπαϊρακτσί.

Δείτε ακόμα – Αζέρικο άρθρο: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία στο όνομα της Αρμενίας

Και εξηγεί την «πρόκληση»: Βλέπετε τη χορευτική ομάδα στο μέσο του σταδίου, είναι ίδια ακριβώς με τις χορευτικές ομάδες μας από την Τραπεζούντα και τη Ριζούντα. Οι στολές είναι ίδιες και φοράνε όλοι αυτό στο κεφάλι».

Στη συνέχεια, εκφράζει και τις ανησυχίες του: «Αυτό που με ανησυχεί είναι το εξής. Βρε αδερφέ, εγκαινιάζεις στάδιο στην Αθήνα. Και, μάλιστα, στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιαίτερα οι στολές της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Μα, για όνομα του Θεού, δεν υπάρχει εδώ μήνυμα υπονοούμενο; Δεν είναι πρόκληση; Γιατί τα φοράνε;».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στο χρονικό σημείο 16:07

«Θα το κάνουμε τζαμί»

Ηπια… η αντίδραση του τούρκου αναλυτή, αν αναλογιστεί κανείς εκείνη του Ιμπραήμ Καραγκιούλ, δημοσιογραφικού φερέφωνου του Ερντογάν, που είχε γράψει στο Twitter:

«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας ΑΕΚ, έδωσε το όνομα Αγία Σοφία στο γήπεδο. Ας είναι. Ερχεται μέρα που και εκείνο θα το κάνουμε τζαμί».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024