Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μίτσελ ξέρει, αλλά το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι η… Καραμπάγκ

Ο Μίτσελ ξέρει, αλλά το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι η… Καραμπάγκ

Αν κάποιος μπορεί να επαναφέρει το ευρωπαϊκό «μέταλλο» στον Ολυμπιακό είναι ο Μίτσελ, ο αντίπαλος όμως είναι πρόβλημα…

Αν κάποιος ξέρει καλά να μεταφέρει στους παίκτες την ψυχολογία και το boost ενόψει ευρωπαϊκών αγώνων, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μίτσελ. Ο Ισπανός βλέπετε είναι σταρ, ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να παίζεις στην Ευρώπη, ποια είναι τα «συστατικά» ξέχωρα από την ποιότητα και την αγωνιστική αξία του ποδοσφαιριστή.

Το ζήσαμε καλά στην πρώτη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Έφερε την αύρα της Ρεάλ στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, έκανε τους παίκτες να νιώθουν, να πιστεύουν και να πετυχαίνουν να νικούν κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου.

Το ποδόσφαιρο άλλωστε δεν είναι μόνο ικανότητα, είναι και ψυχολογία. Στον Ολυμπιακό η ικανότητα περισσεύει, το ζητούμενο είναι η ψυχολογία που αποκτάται μέσα από τις νίκες. Η αρχή με τον Μίτσελ ήταν αυτή που έπρεπε, αυτή που ήθελε. Μια καλή νίκη πριν από ένα καθοριστικό παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αύριο ο Ολυμπιακός παίζει την ευρωπαϊκή του ύπαρξη. Η νίκη είναι απαραίτητη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Μίτσελ ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει στον πιο σημαντικό τομέα του αγώνα, την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας.

Να νιώσουν ανίκητοι οι Ερυθρόλευκοι. Το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι πως ο αντίπαλος είναι ο χειρότερος δυνατός τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί; Γιατί απλά δεν έχει το… όνομα για να γίνει εύκολα κατανοητό σε όλους πως είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που μάλιστα έρχεται με φόρα από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν.

Και που μάλιστα διαθέτει επίθεση-φωτιά με το πρόβλημα του Ολυμπιακού να είναι σημαντικό στην ανασταλτική του λειτουργία. Μιλάμε για μια ομάδα που χτίζεται χρόνια, έχει τον ίδιο προπονητή 14 χρόνια, προέρχεται από το θρίαμβο επί της Ναντ, ενώ στην πρεμιέρα στη Γερμανία, παρότι βρέθηκε με το… καλημέρα στο 2-0 από τη Φράιμπουργκ, μείωσε και το πάλεψε μέχρι τέλος.

Όποιος λοιπόν νομίζει πως η άσημη Καραμπάγκ είναι ο ιδανικός αντίπαλος για την ευρωπαϊκή αντεπίθεση του Ολυμπιακού κάνει λάθος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο το ματς και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Μίτσελ, που καταλαβαίνει πως πρέπει να ποντάρει πολύ και στην τακτική «μπουστάροντας» όμως όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα για να νιώσει ανίκητη.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024