Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπαρτζώκας τα πήρε όλα

Ο Μπαρτζώκας τα πήρε όλα

Μετά την κατάκτηση του Super Cup, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σηκώσει πλέον κάθε τίτλο που διεκδίκησε με τον Ολυμπιακό, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου

Ο Ολυμπιακός έπιασε τη φετινή σεζόν από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Κατακτώντας δηλαδή έναν τίτλο, μετά την επικράτησή του στον τελικό του Super Cup επί του Παναθηναϊκού. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι πήραν μια έξτρα ώθηση ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εκείνος που είχε ακόμα έναν λόγο παραπάνω για να πανηγυρίσει τον εν λόγω τίτλο ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο έλληνας τεχνικός, πέρα από το αρκετά καλό μπάσκετ που παίζουν οι Πειραιώτες για την εποχή, έφθασε σε μια σημαντική ατομική επιτυχία. Μια επιτυχία που θα αφήσει ακόμα πιο έντονο το όνομά του στις σελίδες της ιστορίας του συλλόγου.

Τι έκανε; Μετά την κατάκτηση του Super Cup, έχει σηκώσει κάθε τρόπαιο που διεκδίκησε στην καριέρα του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στην πρώτη του θητεία πανηγύρισε δύο τίτλους, ενώ στη δεύτερη έχει προσθέσει στο παλμαρέ του άλλους τρεις. Κάτι που φυσικά τον κάνει έναν από τους πιο πετυχημένους που κάθισαν στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Οι δύο τίτλοι στην πρώτη θητεία

Η πρώτη θητεία του «Coach B» στον Ολυμπιακό διήρκεσε από το καλοκαίρι του 2012, όταν και ανέλαβε τα ηνία από τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έως τις αρχές της σεζόν 2014-15. Στο διάστημα αυτό ο Μπαρτζώκας μπόρεσε να κάνει κάτι μοναδικό.

Ο λόγος φυσικά για την κατάκτηση της EuroLeague το 2013, που ήταν και ο πρώτος του τίτλος με τους Πειραιώτες. Ένας τίτλος που τον έκανε τον πρώτο έλληνα προπονητή στην ιστορία που κατακτά το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η EuroLeague άνοιξε το δρόμο στους Ερυθρόλευκους και για ακόμα έναν τίτλο: το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στη Βραζιλία τον Οκτώβριο του 2013, όπου αντιμετώπισαν τη Πινιέιρος Σκάι σε διπλούς αγώνες παίρνοντας ισάριθμες νίκες (70-81, 86-69). Έτσι έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα που το πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της (αρχικά ήταν ο Παναθηναϊκός, στη συνέχεια ακολούθησε η ΑΕΚ).

Τα… σάρωσε όλα στην επιστροφή

Το Ιανουάριο του 2020 οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να του δώσουν ξανά τα «κλειδιά» της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και αγωνιζόταν μόνο στην EuroLeague, με αποτέλεσμα να είναι και ο μοναδικός τίτλος που μπορούσε να διεκδικήσει.

Τη σεζόν 2020-21 δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν χωρίς κάποια διάκριση. Όλα αυτά μέχρι την περσινή χρονιά, όπου έγινε και η επιστροφή στην Basket League. Το Κύπελλο δεν άργησε να έρθει, ενώ η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αμφότεροι οι τίτλοι μπήκαν πρώτη φορά στην τροπαιοθήκη του Μπαρτζώκα.

Για να φθάσουμε στην περασμένη Κυριακή (2/10) και τον τελικό του Super Cup, όπου ο 57χρονος τεχνικός πρόσθεσε και το τελευταίο… ασημικό που έλειπε από τη συλλογή του. Πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα διόλου απλό και αδιάφορο επίτευγμα.

Οι ατομικές διακρίσεις

Πλην φυσικά των συλλογικών διακρίσεων του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Ολυμπιακό, υπάρχουν και οι προσωπικοί τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, μιλάμε για το «Κορυφαίος Προπονητής της EuroLeague» και το «Κορυφαίος Προπονητής του Ελληνικού Πρωταθλήματος».

Ο «Coach B» έχει αναδειχθεί δύο φορές ως ο καλύτερος τεχνικός της Ευρώπης το 2013 και το 2022, αμφότερες ως προπονητής του Ολυμπιακού. Παράλληλα, το 2010 πήρε το ανάλογο βραβείο για την Ελλάδα, μετά την εξαιρετική σεζόν που είχε πραγματοποιήσει με το Μαρούσι. Αναμφίβολα, λοιπόν, μιλάμε για έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές που έβγαλε η χώρα μας.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024