Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 λύσεις για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος

5 λύσεις για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος

Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας;

Μπορούμε να έχουμε και ζεστό σπίτι και φυσιολογικούς λογαριασμούς ρεύματος φέτος τον χειμώνα; Αυτό ήταν το ερώτημα που αποφασίσαμε να απαντήσουμε – και όλα δείχνουν ότι μπορούμε. Η πιο αποτελεσματική λύση, είναι η προφανής: η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας, που θα κάνει τη διαφορά όχι μόνο στη διάρκεια της ιδιαίτερης φετινής χρονιάς, αλλά και για πολλά ακόμη έτη, ωφελώντας τόσο την τσέπη μας και όσο και το περιβάλλον.

Για να κρατήσουμε το κόστος χαμηλά, κάναμε ακριβώς αυτό που κάνουμε πάντα όταν χρειαζόμαστε κάποια εργασία στο σπίτι: μπήκαμε στο Douleutaras, διαβάσαμε τις απαραίτητες κριτικές και πήραμε προσφορές από πιστοποιημένους, έμπειρους επαγγελματίες, για να είμαστε σίγουροι ότι το σπίτι μας θα είναι σε καλά χέρια. Και όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί να αφήσουμε ούτε κιλοβατώρα να πάει χαμένη.

Λύση πρώτη: Θερμοπρόσοψη

Το πρώτο και κυριότερο βήμα, τόσο για τους κατοίκους μονοκατοικιών, όσο και για εκείνους που ζουν σε διαμερίσματα, αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν την συγκατάθεση της υπόλοιπης πολυκατοικίας, θα πρέπει να είναι η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης. Στο douleutaras.gr μπορέσαμε να βρούμε εξαιρετικές προσφορές για την υλοποίηση μιας εργασίας που μπορεί να αλλάξει τους όρους του ενεργειακού παιχνιδιού. Πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, που μπορεί να αγγίξει το 40%, πρόκειται για μια παρέμβαση που επιτρέπει την αισθητική βελτίωση ενός παλιού κτιρίου, οδηγώντας και σε αύξηση της αξίας των κατοικιών. Και, φυσικά, η εν λόγω αναβάθμιση θα μας προσφέρει και περισσότερη δροσιά στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Λύση δεύτερη: Καινούργια κουφώματα

Όσοι έχουμε διατηρήσει μέχρι τώρα τα… vintage κουφώματα, είναι καιρός να εκσυγχρονιστούμε. Αυτή η επένδυση αξίζει και με το παραπάνω, διότι μπορούμε να μειώσουμε έως και κατά 70% την ενέργεια που καταναλώνουμε. Εκτός των άλλων, η τοποθέτηση σύγχρονων κουφωμάτων θα καταστήσει το διαμέρισμά μας και πιο ασφαλές απέναντι σε επίδοξους διαρρήκτες.

Λύση τρίτη: Ηλιακή ενέργεια

Φέτος είναι και η πλέον κατάλληλη χρονιά να εκμεταλλευτούμε τη μεσογειακή ηλιοφάνεια. Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να φέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως 30%, ενώ η συντήρησή του, που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής του, βελτιώνει και την απόδοσή του έως και κατά 30%.

Αν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, εξαιρετική ιδέα είναι και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, που μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 90%.

Λύση τέταρτη: Συντήρηση καυστήρα

Άλλη μια κατεπείγουσα δουλειά είναι και η συντήρηση καυστήρα – ιδίως για εκείνους που πρόκειται να ξαναθέσουν σε λειτουργία μετά από καιρό τους παροπλισμένους καυστήρες του πετρελαίου. Η βελτίωση της απόδοσης μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 20%, επομένως πρόκειται για μια εργασία που πρέπει να μπει σε προτεραιότητα.

Λύση πέμπτη: Φωτιστικά LED και έξυπνοι διακόπτες

Πόση ενέργεια σώζουμε εγκαθιστώντας φωτιστικά LED; Έως και 80%. Καθόλου άσχημα, δε νομίζετε; Ταυτόχρονα, η εγκατάσταση διακοπτών αυτοματισμού, δεν θα μας χαρίσει απλώς ένα έξυπνο σπίτι, αλλά και μειωμένη κατανάλωση έως και 30%.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες που σας ενδιαφέρουν στο douleutaras.gr για την Ελλάδα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024