Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Αποκτά 2 δορυφόρους για τον έλεγχο της επικράτειας και 6 οπλισμένα τουρκικά drones

Αλβανία: Αποκτά 2 δορυφόρους για τον έλεγχο της επικράτειας και 6 οπλισμένα τουρκικά drones

Δύο δορυφόρους αποκτά η Αλβανία, μετά την υπογραφή σύμβασης με αμερικανική εταιρεία, για την επιτήρηση ολόκληρης της επικράτειάς της ενώ προμηθεύεται από την Τουρκία και έξι οπλισμένα drones Bayraktar.

Η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία τριετούς συνεργασίας με αμερικανική δορυφορική εταιρεία που θα της παρέχει τη δυνατότητα επιτήρησης ολόκληρης της επικράτειας (φωτογραφία, επάνω, από sot.com.al).

«Albania 1» και «Albania 2»

Η σύμβαση ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων υπογράφηκε ανάμεσα στην αλβανική κυβέρνηση και τη Satellogic USA Inc, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Εντι Ράμα και με αυτήν η χώρα θα έχει στη διάθεσή της δύο δορυφόρους που θα ονομάζονται «Albania 1» και «Albania 2».

Δείτε ακόμα – Ράμα: Ανακαλύψαμε «θησαυρό» στον Νότο – Μπορεί να γίνουμε σημαντική δύναμη στην περιοχή

«Η τριετής σύμβαση ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει την αποκλειστική χρήση δύο δορυφόρων για την παρακολούθηση του εδάφους της Αλβανίας, την ανάπτυξη τεχνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων για τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας και την επεξεργασία γεωχωρικών πληροφοριών καθώς και την παροχή προϊόντων απεικόνισης», σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα Shqiptari.net.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δορυφορικές εικόνες θα επιτρέψουν στην Αλβανία να αντιμετωπίσει προβλήματα στη γεωργία, το περιβάλλον, την επιβολή του νόμου, τις μεταφορές, την ασφάλεια των συνόρων και εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Οπλισμένα Bayraktar

Ο Εντι Ράμα δήλωσε ότι οι δορυφόροι θα επιτρέψουν στην Αλβανία να ανεβάσει το επίπεδο επιβολής του νόμου, ειδικά στον αγώνα κατά της διαφθοράς, και ενός ισχυρότερου κράτους δικαίου.

«Εκτός από τις δορυφορικές υπηρεσίες, η Αλβανία αναμένεται να παραλάβει σύντομα 6 drones Bayraktar από την Τουρκία. Ο Εντι Ράμα είπε ότι θα φέρουν οπλισμό, όπως σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα Panorama.al.

«Προφανώς, τα οπλισμένα drones προβλέπονται για ακραίες περιπτώσεις κατά της τρομοκρατίας ή ενός πιθανού εχθρού, αλλά διαθέτουν και ένα σύνολο συμπληρωματικών λειτουργιών, σε συνδυασμό με τους δορυφόρους, για συνεχή δυναμική με συζεύξεις ή εμβάθυνση δεδομένων», εξήγησε ο κ. Ράμα.

Πηγή: Shqiptari.net, Panorama.al, echedoros-a.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024