Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάζης: Λυπάμαι τον Ερντογάν εάν επιτεθεί στην Ελλάδα - Θα σημάνει την πτώση του

Μάζης: Λυπάμαι τον Ερντογάν εάν επιτεθεί στην Ελλάδα – Θα σημάνει την πτώση του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πληρώσει πολύ ακριβά τυχόν επίθεση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή γεωπολιτικής Ιωάννη Μάζη, ο οποίος εκτιμά πως κάποιοι εξωθούν τον πρόεδρο της Τουρκίας σε αποτυχία για να χάσει την εξουσία.

Για την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία μίλησε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, προειδοποιώντας… τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Turkish Presidency) ότι «θα το πληρώσει ακριβά και θα σημάνει την πτώση του» εάν τολμήσει οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ελλάδας.

«Ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων»

«Δικαίως υπάρχει ανησυχία αλλά καλύπτεται από την άκρα ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων» ανέφερε για την ένταση με την Τουρκία, ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Δείτε ακόμα – Γκιουλέν: Ανοησίες Ερντογάν τα περί κατάληψης ελληνικών νησιών

Πρόσθεσε, ωστόσο, μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα: «Λυπάμαι τον Ερντογάν εάν αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο. Θα το πληρώσει ακριβά και θα σημάνει την πτώση του και θα έχει πολλούς κινδύνους».

Συμπλήρωσε πως η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο δεν έχει να κάνει μόνο με τους εξοπλισμούς αλλά είναι ένα ηχηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλάβει ποιος είναι ο αδικοπραγών και ποιος αποτελεί κίνδυνο για το ΝΑΤΟ.

Κάποιοι τον «εξωθούν»

«Το πήρε το μήνυμα ο Ερντογάν. Οι δηλώσεις των ΗΠΑ που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Κάποιοι εξωθούν τον Ερντογάν να βρεθεί σε αποτυχία για να χάσει την εξουσία» σημείωσε ο καθηγητής.

Και εξήγησε ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα προκληθεί η επέμβαση των ΗΠΑ, ώστε να επανέλθει η κατάσταση σε ειρηνικό μομέντουμ.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024