Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήξερες ότι ήταν βιβλίο; - 7 μυθιστορήματα που είδες στην οθόνη και αξίζει να διαβάσεις

Ήξερες ότι ήταν βιβλίο; – 7 μυθιστορήματα που είδες στην οθόνη και αξίζει να διαβάσεις

Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές που λάτρεψες, στηρίζονται σε εξίσου δυνατά κείμενα

Κάποια ήταν ήδη εξαιρετικά διάσημα, πριν περάσουν στη μικρή ή μεγάλη οθόνη και στα χείλη ηθοποιών πρώτης γραμμής. Άλλα είχαν αγαπηθεί από ένα μικρό, αλλά πιστό κοινό, πριν τελικά αποκτήσουν τη φήμη που τους άξιζε, αφότου η κάμερα τους έδωσε νέα ζωή. Όλα τους πάντως αξίζει να διαβαστούν.

Ο λόγος για τα μυθιστορήματα που τράβηξαν την προσοχή όχι μόνο των αναγνωστών, αλλά και σημαντικών ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, που αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν ως βάσεις για συναρπαστικές ταινίες και σειρές. Και που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, αν ψάχνεις για ένα βιβλίο που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι την τελευταία σελίδα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, όμως συγκεντρώσαμε επτά από τα αγαπημένα μας, από την ατέλειωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε βιβλία κάθε κατηγορίας. Αν δεν μπορείς να διαλέξεις, μην ανησυχείς: όπως θα δεις, οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές ώστε να μπορείς να παραγγείλεις όλα όσα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Μαύρο Ρόδο, Ελένη Καπλάνη

Εντάξει, δεν έχεις δει ακόμη τη σειρά, που πρόκειται σύντομα να κάνει την πρεμιέρα της στο MEGA. Όμως το καστ της, που περιλαμβάνει σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Μυρτώ Αλικάκη,  Λένα Παπαλιγούρα και η Θεοφανία Παπαθωμά, την έχει τοποθετήσει στις πλέον πολυαναμενόμενες της σεζόν. Στις σελίδες του βιβλίου της Ελένης Καπλάνη, ενός πραγματικού ύμνου στον έρωτα – απαγορευμένο και μη – θα καταλάβεις γιατί αποφάσισαν να συμμετέχουν.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η επιστροφή στο πατρικό είναι ταυτόχρονα και επιστροφή στο παρελθόν, τότε που όλα άλλαξαν απότομα στη ζωή της νέας κοπέλας.

Η πάλη ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει, το πρέπει και το μπορώ, με τις σκιές του χθες να βαραίνουν το πεπρωμένο της.

Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της, χωρίς η ίδια να το έχει επιλέξει, σ’ ένα χώρο που της άφησε τα σημάδια του, μ’ έναν τρόπο σκέψης μακριά από των υπολοίπων.

Οι εσωτερικές συγκρούσεις τεράστιες. Τι θα ακολουθήσει;

Όταν ο άλλος σού δίνει ένα κομμάτι της ψυχής σου που δεν είχες καν αντιληφθεί ότι σου έλειπε, τότε μήπως η αγάπη είναι ένα λουλούδι που πρέπει να του επιτρέψεις να ανθίσει;

Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ορίζει η μοίρα.

Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έκανε ο Θεός.

Ένα μυθιστόρημα όχι μόνο για τον έρωτα, αλλά και για την αγνότητα της ψυχής, ένα καθηλωτικό και κατανυκτικό βιβλίο.

O Δημήτρης την κοίταξε με απορία, αλλά βλέποντας το πρόσωπό της να λάμπει ολόκληρο από τα γέλια χάζεψε. Λες και το γέλιο ήταν μαγικό και πήρε τα ράσα από πάνω της και άφησε μια όμορφη νεράιδα.

Το μαντίλι είχε κυλήσει από το κεφάλι της και φάνηκαν τα καστανόξανθα μαλλιά της.

«Είσαι πανέμορφη!» της είπε χωρίς να το σκεφτεί και της κόπηκε το γέλιο μαχαίρι.

Τον κεραυνοβόλησε με το βλέμμα της και κουκουλώθηκε με το μαντίλι. Σηκώθηκε απότομα για να φύγει.

Είχε περάσει τα όρια. Κακώς μιλούσε με τούτο τον ανέμελο νεαρό.

Δεν έπρεπε.

Αγόρασέ το από 10,43€.

Σασμός, Σπύρος Πετρουλάκης

Γιατί να περιμένεις το τέλος της σεζόν για να μάθεις τι θα συμβεί στην αιματηρή ιστορία «γδικιωμού», βαθιάς αγάπης και πόνου; Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη είχε λατρευτεί – δικαίως – καιρό πριν την τηλεοπτική του μεταφορά. Και εκτός από τη δυνατή πλοκή του, αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σου και για τις μοναδικές περιγραφές της κρητικής και ηπειρώτικης φύσης.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή.

Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλ­της, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Αγόρασέ το από 11,95€.

Unorthodox: Το Τίμημα της Προσωπικής μου Ελευθερίας, Deborah Feldman

Αν έχεις παρακολουθήσει τη συγκλονιστική μίνι σειρά του Netflix, ξέρεις ήδη πόσες συγκινήσεις σου επιφυλάσσει το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Feldman. Στο περιθώριο της αμερικανικής κοινωνίας, ένας άλλος κόσμος, εκείνος των υπερορθόδοξων Εβραίων, με δικούς του κανόνες, ξεδιπλώνεται μπροστά μας – μαζί με μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες ενηλικίωσης και χειραφέτησης που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Σαν μέλος της αυστηρής θρησκευτικής σέκτας των χασιδιστών Εβραίων του Σάτμαρ, στο Ουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν, η Ντέμπορα Φέλντμαν μεγάλωσε υπακούοντας σε έναν κώδικα επιβεβλημένων εθίμων που υπαγόρευαν τα πάντα στη ζωή της, από το τι μπορούσε να φορέσει και σε ποιον μπορούσε να μιλήσει μέχρι το τι επιτρεπόταν να φάει και να διαβάσει. Κι όμως, παρά την καταπιεστική ανατροφή της, η Ντέμπορα εξελίχθηκε σε μια ανοιχτόμυαλη νεαρή γυναίκα, ένα πνεύμα ανεξάρτητο, διαβάζοντας κρυφά λογοτεχνία και βρίσκοντας έμπνευση στους δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες της Jane Austen και της Louisa May Alcott, που την βοήθησαν να φανταστεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μακριά από την κλειστή της κοινότητα.

Παγιδευμένη στα δεκαεφτά της σε έναν σεξουαλικά και συναισθηματικά δυσλειτουργικό γάμο από προξενιό, με έναν νεαρό άντρα που γνώριζε ελάχιστα, η Ντέμπορα θα βιώσει τη σύγκρουση ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις ευθύνες της απέναντι στην κοινότητά της. Μια σύγκρουση που θα κορυφωθεί όταν στα δεκαεννιά της θα γεννήσει τον γιο της, οπότε και θα συνειδητοποιήσει ότι παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια οφείλει να χαράξει έναν άλλο δρόμο –για τον εαυτό της και για το παιδί της– προς την ελευθερία και την ευτυχία.

Αγόρασέ το από 12,59€.

Dune: The Graphic Novel, Frank Herbert

Παρακολούθησες το φετινό αριστούργημα του Villeneuve; Είτε απαντήσεις θετικά, είτε αρνητικά, το θρυλικό μυθιστόρημα του Frank Herbert αποκλείεται να σε απογοητεύσει. Κι αν νιώθεις ότι ο χρόνος σου δεν σου επιτρέπει να βυθιστείς στο – αρκετά ογκώδες – βιβλίο, το εξαιρετικό Graphic Novel που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis ίσως είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ. O ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΥ. O ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ. ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΟΥ…

Τo DUNE του Frank Herbert αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα επιστημονικής φαντασίας παγκοσμίως. Κυκλοφόρησε το 1965 και από τότε έχει μαγέψει γενιές και γενιές αναγνωστών. Δύο κορυφαίοι συγγραφείς, ο Brian Herbert, γιος του Frank Herbert, και ο Kevin J. Anderson αναλαμβάνουν τη μεταφορά του στο χώρο της ένατης τέχνης, μαζί με τους ταλαντούχους εικονογράφους Raul Allén και Patricia Martίn.

Το έργο μάς μεταφέρει στο μακρινό μέλλον, σε μια φεουδαρχική διαγαλαξιακή κοινωνία, η οποία εκτείνεται ως τα πέρατα του διαστήματος, ενώ οι διάφοροι οίκοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια του αυτοκράτορα και μεγαλύτερη δύναμη. Ανάμεσά τους είναι ο Οίκος των Ατρειδών, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πλανήτη των ερήμων Αρράκις, τη μοναδική πηγή του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού σε ολόκληρο το γαλαξία, του μπαχαρικού μελάνζ.

Το Dune εξερευνά τις περίπλοκες και πολυεπίπεδες σχέσεις μεταξύ πολιτικής, θρησκείας, οικολογίας, τεχνολογίας και ανθρώπινων συναισθημάτων, καθώς οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους για τον έλεγχο του Αρράκις.

Αγόρασέ το από 19,71€.

Ο Καστανάνθρωπος, Soren Sveistrup

Ακόμη κι αν δεν έχεις παρακολουθήσει την εξαιρετική σειρά του Netflix, το μυθιστόρημα του Sveistrup έχει τρόπους να σε πείσει να το επιλέξεις. Σκοτεινός και περίπλοκος, όπως όλα τα (καλά) παραδείγματα του σκανδιναβικού νουάρ, ο «Καστανάνθρωπος» κρύβει πολλά μυστικά. Τουλάχιστον όσα και ο κατά συρροή δολοφόνος που σπέρνει τον τρόμο στις σελίδες του.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Αν τον βρεις, σε έχει ήδη βρει!

Ένας ψυχοπαθής τρομοκρατεί την Κοπεγχάγη.

Σε κάθε αιματοβαμμένο τόπο εγκλήματος αφήνει την «κάρτα» του: έναν καστανάνθρωπο, μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα. Εξετάζοντας τις κούκλες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη: ένα αποτύπωμα το οποίο ανήκει σε ένα κορίτσι, την κόρη μιας υπουργού, που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί έναν χρόνο πριν.

Τραγική σύμπτωση ή κάτι πολύ πιο διεστραμμένο;

Προκειμένου να σωθούν αθώες ζωές, ένα ζευγάρι ντετέκτιβ θα πρέπει να κάνει στην άκρη τις διαφορές του, ώστε να αρχίσει να συνδέει τα αποτρόπαια στοιχεία που αφήνει πίσω του ο Καστανάνθρωπος.
Γιατί ένα πράγμα είναι απόλυτα ξεκάθαρο: o δολοφόνος βρίσκεται σε αποστολή που το τέλος της απέχει πολύ…

Και κανείς δεν είναι ασφαλής.

Αγόρασέ το από 12,70€.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας, Walter Tevis

Αν δεν έχεις δει τη μίνι σειρά με την Anna Taylor Joy… μάλλον είσαι ο μόνος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το βιβλίο του Tevis στο οποίο στηρίχτηκε, αξίζει και με το παραπάνω την προσοχή σου. Κάτι μας λέει ότι μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα, θα έχεις ήδη παραγγείλει το δικό σου σκάκι.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις.

Η ήσυχη και μελαγχολική Μπεθ Χάρμον είναι ένα οκτάχρονο ορφανό κοριτσάκι που μοιάζει να μη διαθέτει τίποτα το αξιοπρόσεκτο. Μέχρι που παίζει την πρώτη της παρτίδα στο σκάκι. Τότε οι αισθήσεις της οξύνονται, το μυαλό της καθαρίζει και για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει πως έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Καθώς το μοναδικό της ταλέντο την οδηγεί να αρχίσει να αγωνίζεται επαγγελματικά σε κορυφαία σκακιστικά τουρνουά ήδη από τα εφηβικά της χρόνια, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, που βαθαίνουν την ψυχική της απομόνωση και την ωθούν όλο και περισσότερο στην απόδραση…

Αγόρασέ το από 14,94€.

Η Εξουσία του Σκύλου, Thomas Savage

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του Netflix στο να ξεχωρίζει βιβλία κατάλληλα για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές. Και το βραβευμένο με Όσκαρ Power of the Dog δεν αποτελεί εξαίρεση. Το μυθιστόρημα του Savage στο οποίο στηρίχτηκε θα μείνει στη σκέψη σου για πολλές μέρες αφότου φτάσεις στο τέλος του.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η Eξουσία του Σκύλου σηματοδοτεί την επιστροφή μιας από τις πιο δυνατές και ξεχωριστές φωνές της λογοτεχνίας. Κεντρικοί ήρωες δυο αδέλφια – και μια γυναίκα και ένα αγόρι, μάνα και γιος, που η άφιξή τους στο ράντσο των δυο αδελφών κλονίζει μια ήδη εύθραυστη γαλήνη. Από την πρώτη εντυπωσιακή παράγραφο έως την τελευταία λέξη, η φωνή του Τόμας Σάβατζ –και το έντονο πάθος και η σκληρότητα των χαρακτήρων του– αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη του.

Αγόρασέ το από 11,83€.

Ανυπομονείς να πάρεις στα χέρια σου το νέο σου βιβλίο; Το SHOPFLIX.gr εγγυάται ότι θα βρίσκεται στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Κι αν αξιοποιήσεις την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, θα τα παραλάβεις όλα ταυτόχρονα, ακόμη και αν προέρχονται από διαφορετικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, ώστε να αποφύγεις κάθε είδους ταλαιπωρία.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024