Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Meta: «Κινεζική επιχείρηση» παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές εξουδετερώθηκε σε Facebook και Instagram

Meta: «Κινεζική επιχείρηση» παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές εξουδετερώθηκε σε Facebook και Instagram

Δίκτυο πλαστών λογαριασμών ανέβαζε αναρτήσεις για θέματα που διχάζουν τους Αμερικανούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Την πρώτη γνωστή κινεζική καμπάνια επιρροής που στοχοποιούσε Αμερικανούς χρήστες με πολιτικό περιεχόμενο ανακοίνωσε ότι εντόπισε η Meta Platforms, ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών.

Το δίκτυο είχε δημιουργήσει πλαστούς λογαριασμούς στο Facebook, το Instagram και το Twitter, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει πολλούς ακολούθους, ανέφερε η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Παρόλα αυτά, σημειώνει η έκθεση της Meta, η ανακάλυψη της επιχείρησης είναι σημαντική επειδή δείχνει να σηματοδοτεί στροφή της Κίνας προς μια πιο άμεση εμπλοκή στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

«Οι κινεζικές επιχειρήσεις που είχαμε εξουδετερώσει στο παρελθόν κυρίως μιλούσαν για την Αμερική στον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως στη Νότια Ασία, και όχι στους Αμερικανούς για τους εαυτούς τους» δήλωσε ο Μπεν Νίμο, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών για απειλές, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παρακολούθησε το Reuters.

Η νέα επιχείρηση προωθούσε μηνύματα για διχαστικά ζητήματα όπως οι αμβλώσεις και η οπλοκατοχή. Οι πλαστοί λογαριασμοί ανέβαζαν αναρτήσεις υποκρινόμενοι φιλελεύθερους και συντηρητικούς αμερικανούς πολίτες σε διάφορες πολιτείες. Έγραφαν επίσης σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις πολιτικών από το Νοέμβριο του 2021, ανέφερε η Meta.

Το ίδιο δίκτυο είχε επίσης δημιουργήσει πλαστούς λογαριασμούς που υποτίθεται ότι ανήκαν σε τσέχους χρήστες που επέκριναν την Τσεχία για τη στάση της απέναντι στην Κίνα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Meta εξουδετέρωσε τη μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη ρωσική επιχείρηση από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανια, ένα δίκτυο 60 δικτυακών τόπων, λογαριασμών στα social media και εκκλήσεων για συλλογή υπογραφών σε δικτυακούς τόπους όπως το Avaaz.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024