Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κάδους απορριμάτων και χωράφια παρατάνε τα κουτάβια στο Δήμο Ιωαννίνων

Σε κάδους απορριμάτων και χωράφια παρατάνε τα κουτάβια στο Δήμο Ιωαννίνων

Σε επιδημία απανθρωπιάς εξελίσσονται τα περιστατικά με τις εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και ιδιαίτερα κουταβιών δίπλα από κάδους απορριμμάτων σε χωράφια καθώς και έξω από τον προαύλιο χώρο του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννίνων από ασυνείδητους δήθεν «ζωόφιλους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος.

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Δήμος Ιωαννίνων θίγει την «επιδημία απανθρωπιάς» που έχει χτυπήσει τον Δήμο με τις συνεχείς εγκαταλείψεις κουταβιών όπου να είναι. Όσο σκληρή όμως και αν είναι η ανακοίνωση, όταν απευθύνεται σε «ανθρώπους» χωρίς συνείδηση χάνει την πραγματική αξία της. Τουλάχιστον ας υπάρχει προς ευαισθητοποίηση εκείνων που έχουν συνείδηση.

Ο Δήμος Ιωαννίνων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χωρίς να σκεφτούν τις υποχρεώσεις τους επιλέγουν να μην στειρώνουν τα ζώα τους και να εγκαταλείπουν τα κουτάβια που κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία, αρρώστιες ακόμα και να χτυπηθούν από αυτοκίνητα, παρότι ο νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης ζώου πρέπει να μεριμνά για την ευζωία και τον περιορισμό του πληθυσμού φροντίζοντας για τη στείρωση του ζώου τους.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος για την διαχείριση του κυνοκομείου του Δήμου Νίκος Τσόλης, η εγκατάλειψη είναι ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα σε  βάρος των ζώων και επιφέρει εκτός από  πρόστιμο πέντε έως δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ και ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια. Καλεί δε τους πολίτες να είναι παρατηρητικοί, να συγκρατούν τις πινακίδες αυτοκινήτων και να ενημερώνουν την αστυνομία, είτε το αρμόδιο γραφείο του Δήμου (τηλ 2651361165) όταν αντιλαμβάνονται εγκατάλειψη ζώων».

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την θανάτωση μικρών σκυλιών, υπέβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με ανακοίνωσή της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα οι συζητήσεις των διαιτητών στο χθεσινό παιχνίδι με την Έβερτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024