Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οθόνη Dell ή Samsung; Ποια θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σου

Οθόνη Dell ή Samsung; Ποια θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σου

Και οι δυο εταιρείες είναι διάσημες για τα κορυφαία monitor που κατασκευάζουν

Όταν ψάχνεις οθόνη υπολογιστή για την επιχείρησή σου, το δίλημμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: οθόνη Dell ή Samsung; Αν και κάθε προϊόν έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν γενικεύσεις, η κάθε μάρκα είναι διάσημη για συγκεκριμένα στοιχεία των monitors της, και ίσως κάποια από αυτά να σου ταιριάζουν καλύτερα.

Πριν περάσουμε στις ομοιότητες και τις διαφορές τους – αλλά και σε δυο εξαιρετικές οθόνες σε συμφέρουσα τιμή που είναι απίθανο να σε απογοητεύσουν – έχουμε δυο tips που θα διασφαλίσουν ότι θα αποκτήσεις ό,τι χρειάζεσαι για την επιχείρησή σου όσο το δυνατόν πιο οικονομικά και αξιόπιστα.

Το πρώτο αφορά το από πού θα προμηθευτείς το νέο σου monitor. Επιλέγοντας για την αγορά σου μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεις φθηνότερα αυτό που ψάχνεις. Και για να είσαι σίγουρος ότι η παραγγελία σου θα φτάσει στην ώρα της, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησής σου, είναι σημαντικό να επιλέξεις έναν αξιόπιστο προμηθευτή, όπως το SHOPFLIX.gr που είναι γνωστό για τις έγκαιρες παραδόσεις του σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και διαθέτει τεράστια ποικιλία σε οθόνες υπολογιστών και άλλα είδη τεχνολογίας. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις αγορές σου, έχεις και την επιλογή να αξιοποιήσεις την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, που σου επιτρέπει να παραλάβεις ταυτόχρονα όλα τα προϊόντα που θα παραγγείλεις.

Το δεύτερο tip δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με τις οθόνες, αλλά ευρύτερα με τον εξοπλισμό που ενδεχομένως χρειάζεσαι και αποτελεί περισσότερο μια υπενθύμιση: εφόσον η εταιρεία σου είναι υποκείμενη σε Κανονικό Καθεστώς ΦΠΑ, και βάσει της παραγράφου 5 του Άρθρου 39α του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) της ΠΟΛ 1150/2017, δεν επιβαρύνεσαι με ΦΠΑ όταν αγοράζεις κινητά, κονσόλες για παιχνίδια, tablet και laptop. Επομένως, στις (ήδη χαμηλές) τιμές του SHOPFLIX.gr, υπολόγισε και μια γενναία επιπλέον έκπτωση.

Δες αν δικαιούσαι αγορές χωρίς ΦΠΑ.

Dell vs Samsung

Ας προχωρήσουμε, όμως, στα κυριότερα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τις οθόνες των δυο εταιρειών. Τα monitors της Samsung διακρίνονται για την ανθεκτικότητά τους, αλλά και για την εξαιρετική ποιότητα και απόκριση της εικόνας τους, που τις έχουν καταστήσει κορυφαία επιλογή ως οθόνες gaming. Προφανώς, οι ωραίες αντιθέσεις, η γρήγορη απόκριση και η ομαλή απόδοση της κίνησης μπορούν να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες (και αν μη τι άλλο ευχάριστες) και την ώρα της δουλειάς – ίσως, όμως, να αποτελούν μεγαλύτερη προτεραιότητα σε περίπτωση που ψάχνεις μια οθόνη για μεικτή χρήση.

Από την άλλη, η Dell μπορεί να υστερεί στα gaming monitors (τουλάχιστον όταν συγκρίνεις οθόνες ίδιας κατηγορίας), όμως προσφέρει ένα τεράστιο εύρος επιλογών που απευθύνονται σε επαγγελματίες, απαιτητικούς χρήστες, χαλαρούς gamers και εκείνους που ψάχνουν απλώς «μια οθόνη να κάνουν τη δουλειά τους». Πέρα από τον κλασικό σχεδιασμό των προϊόντων της, που βελτιώνεται διαρκώς κρατώντας πάντα σταθερό τον χαρακτήρα του design, η εταιρεία είναι γνωστή για τις αξιόπιστες και εργονομικές οθόνες που κατασκευάζει.

Οθόνη Dell E2422HN IPS 23.8″ FHD 8ms FreeSync HDMI

Εξαιρετικά ευκρινής από κάθε γωνία χάρη στην τεχνολογία IPS και την ευκρίνεια FHD, η οθόνη της Dell διαθέτει επίσης τη λειτουργία λογισμικού ComfortView που αφαιρεί το τρεμόπαιγμα, μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μπλε φωτός και μεγιστοποιεί την άνεση των ματιών ακόμη και έπειτα από ώρες χρήσης. Με λίγα λόγια, είναι ιδανική για την καθημερινότητα του γραφείου.

Στα μεγάλα plus και ο σχεδιασμός της, που της επιτρέπει να καταλαμβάνει τον λιγότερο δυνατό χώρο, η βολική συνδεσιμότητα με θύρες HDMI, VGA και DP και, φυσικά, το Dell Display Manager που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να «τακτοποιεί» όπως θέλει πολλαπλές εφαρμογές, με 38 προκαθορισμένα διαμερίσματα παραθύρων.

Αγόρασέ τη από 138,27€.

Οθόνη Gaming Samsung Odyssey G3 24» FHD 144Hz FreeSync DisplayPort HDMI

Μην αφήνεις τη λέξη «gaming» στο όνομά της να σε παρασύρει. Ο ρυθμός ανανέωσης των 144Hz που εξαλείφει κάθε καθυστέρηση, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για τις ανάγκες τις επιχείρησής σου.

Το ίδιο ισχύει και για την ευκινησία της οθόνης, που μπορεί να περιστραφεί ελεύθερα φτάνοντας και σε κάθετη θέση, προσφέροντας τέλεια γωνία θέασης τόσο για το παιχνίδι, όσο και για τη δουλειά. Είναι εξοπλισμένη με λειτουργία Eye Saver και Flicker Free που κρατούν τα μάτια σου ξεκούραστα, ενώ η σχεδίασή της, με την απουσία περιγράμματος στις τρεις όψεις, δεν είναι μόνο κομψή: επιτρέπει τη βέλτιστη ευθυγράμμιση δυο οθονών σε ρύθμιση διπλής οθόνης, για να έχεις όλο το χώρο και την άνεση που σου χρειάζεται.

Αγόρασέ τη από 177,32€.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024