Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To νέο βιβλίο του Άρη Ραβανού για την ελληνική οικονομική κρίση κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ταξιδευτής

To νέο βιβλίο του Άρη Ραβανού για την ελληνική οικονομική κρίση κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ταξιδευτής

Η παρουσίαση έγινε πριν λίγες ημέρες παρουσία πολιτικών, δημοσιογράφων αλλά και του κοινου που βρέθηκε στο Ζάππειο.

Το βιβλίο του Άρη Ραβανού, με τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση στη “μαύρη τρύπα” της Ηγεσίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, κάνει μια εμβάθυνση στην οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια με πολλαπλές συνέπειες σε ποικίλους τομείς. Κρίση πολιτική και κατ’ επέκταση κρίση ηγεσίας.

Φως σε αυτήν την εποχή επιχειρεί να δώσει ο δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ του «Βήματος», ο οποίος λέει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του:

«Θέλησα μέσα από πλούσια αναφορά σε βιβλιογραφία, να αναλύσω με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό τρόπο, και με τη βοήθεια της θεωρίας, αλλά και των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο του διδακτορικού μου, την Ηγεσία της περιόδου 2009-2010 ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Είναι σαφώς, πέρα από τεχνοκρατικό και ένα πολιτικό βιβλίο. Τα όποια λάθη και παραλείψεις, αλλά και η υποκειμενική κρίση, βαρύνουν τον συγγραφέα».

Η παρουσίαση της νέας έκδοσης έγινε πριν λίγες ημέρες στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ βιβλίου, παράλληλα με μια εκτενή συζήτηση για την κρίση που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Δημήτριος Φουρλεμάδης: «Αποσπάσματα από το μεγάλο Γεροντικό»

Ποιοι μίλησαν για το βιβλίο

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Δραγασάκης, ο καθηγητής και υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος που διετέλεσε και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

«Ο πυρήνας της κρίσης & των διαδικασιών που μας οδήγησαν στα όρια της χρεοκοπίας & στα Μνημόνια το 2010 βρίσκεται ακόμα & σήμερα στη λειτουργία του αναπτυξιακού & παραγωγικού συστήματος στην Ελλάδα & στη λειτουργία του κράτους. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις επιλογές της, εντείνει αυτή τη συνθήκη εκ νέου σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Δραγασάκης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βουλευτής Αρτας, Όλγα Γεροβασίλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Οι βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Βασίλης Σπανάκης, η πρώην βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Θανάσης Οικονόμου.

Ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, δημοσιογράφοι, πολιτικά στελέχη αυτοδιοικητικοί και αρκετοί πολίτες.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024